BREEAM-NL: Succes bewijst belang van duurzaamheid vastgoedmarkt

BREEAM-NL: Succes bewijst belang van duurzaamheid vastgoedmarkt 

Als totale bouwsector kunnen we enorm veel invloed hebben. Zowel bij het beschermen van ons milieu als bij het verhogen van comfort en welzijn in gebouwen.

De duurzaamheid van een gebouw draagt naast het comfort en welzijn in het gebouw ook bij aan het waardebehoud ervan. Duurzaam vastgoed is waardevast. Een duurzaam gebouw is op de lange termijn eenvoudiger te verkopen of te verhuren. Niet voor niets worden veel leegstaande kantoor- en fabriekspanden momenteel op een duurzame manier gerenoveerd en getransformeerd. Het spreekt voor zich dat vastgoedeigenaren de waarde van hun vastgoed belangrijk vinden. Het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL is dan ook erg populair.

 

BREEAM NL Succes duurzaam bouwen
BREEAM-NL Outstanding voor Newlogic III
Meest duurzame DC van Europa

Rhenus Logistics kiest bewust voor duurzaamheid bij de realisatie van nieuw vastgoed. De panden behouden niet alleen hun waarde naar de toekomst, maar zijn ook direct CO2 neutraal. Opdrachtgevers van Rhenus Logistics vragen steeds vaker om duurzaamheid bij deze logistieke dienstverlener. Lees meer over dit project
 

Duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL

Het keurmerk BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en is een meetinstrument voor de beoordeling van de duurzaamheid van projecten. BREEAM is in 1991 ontwikkeld door het Centre for Sustainable Construction, onderdeel van het Engelse Building Research Establishment Global (BRE Global Engeland). Wat betreft het aantal gecertificeerde gebouwen is BREEAM de grootste certificatiesystematiek ter wereld, met meer dan een kwart miljoen gecertificeerde gebouwen en meer dan een miljoen geregistreerde gebouwen. BREEAM is nu wereldwijd actief in meer dan 50 landen.

In januari 2019 waren er in Nederland 1371 projecten BREEAM-gecertificeerd, met samen ruim 11 miljoen m2 vloeroppervlak.

Effect van isolatie met Ecose op BREEAM

In 2009 introduceerde Knauf Insulation haar ultrasterke, natuurlijke bio-based bindmiddel ECOSE® Technology. Het bindmiddel bevat geen formaldehyde of fenol, geen kleurstoffen, acrylaat of andere chemische toevoegingen en scoort daarmee uitermate goed op duurzaamheid. Het is beter voor de gezondheid van verwerker en eindgebruiker dan traditionele glaswol of minerale wol die mét deze toevoegingen geproduceerd worden.

Wanneer je isolatiemateriaal met ECOSE® Technology toepast, kun je maximaal credits scoren binnen BREEAM-NL. Knauf Insulation gaf NIBE opdracht om de vertaling naar BREEAM-NL te maken. Onze isolatie met ECOSE kan bijdragen aan een maximale bijdrage van 40+1 BREEAM-NL credits. In onderstaande tabel vind je de verdeling van deze bijdrage aan BREEAM-NL.

Scoor BREEAM-NL credits met isolatie van Knauf Insulation

  

Credit MAT 5 (Tier 3 level)

Het correct interpreteren van het BREEAM-NL systeem is niet altijd eenvoudig. Daarom heeft het DGBC een aanvullende toelichting geschreven. Voor steenwol, glaswol en cellulair glas gelden dezelfde eisen, ongeacht of het product uit meer of minder dan 50% gerecycled materiaal wordt geproduceerd. Hiermee sluit deze credit aan op de eis die in BREEAM-Europa wordt gesteld. Omdat in onze productie het aandeel delfstoffen dat gewonnen wordt uit steengroeven of mijnen ruimschoots minder dan 20% is, zijn er geen EMS- of ISO 14001- certificaten vereist van de leveranciers van onze grondstoffen.

Download de volledige verklaring inclusief de links naar relevante documenten van DGBC. 

Download

Duurzame bouwprojecten

We zijn er trots op dat je onze duurzame projecten door heel Europa vindt. Hieronder ziet u drie projecten staan uit Nederland waar hoog gescoord is op duurzaamheid. Laat je ook inspireren door de video van Europese projecten. 

BREEAM Excellent voor NoMa House

Duurzaam gebouw in Amsterdam Zuidas

Lees meer 

 

BREEAM Excellent Noma House

Prachtig en duurzaam gebouw B30

Duurzaam hoogstandje in de hofstad.

Lees meer

 

Duurzaam B30 Den Haag

Hagaziekenhuis scoort BREEAM Excellent

Het eerste ziekenhuis met BREEAM Excellent 

Lees meer

 

BREEAM Excellent ziekenhuis

   

Circulaire economie, Duurzaam Bouwen en Energiezuinig Wonen

Lees meer over hoe de isolatie van Knauf Insulation past in een circulaire economie. Duurzaam bouwen en wonen is belangrijk, vooral als we ons energieverbruik willen verlagen. Met de komst van de nieuwe BENG-norm zorgt Nederland er voor dat er zo energiezuinig mogelijk wordt gebouwd. Ook bij de productie van onze glaswol laten we zien dat we duurzaamheid bij Knauf Insulation hoog in het vaandel hebben.