Breaam Outstanding voor NoMa House

NoMa House voegt elegantie toe aan de Zuidas
Breaam Outstanding voor NoMa House

Het  elegante NoMA House is een opvallende verschijning op de Amsterdamse Zuidas  die door grote kantoorkolossen gedomineerd wordt. Het twaalf verdiepingen tellende gebouw is zeer energiezuinig en uitermate flexibel qua indeling.

NoMa Feiten en Cijfers

Op de hoek van twee belangrijke verkeersaders op de zuidas, de Parnassusweg en de Gustav Mahlerlaan werd het NoMA (North of Mahlerlaan) House gerealiseerd. Dit kantoorpand kent een totale oppervlakte van 18.500 m2 waarvan 15.150 m2 kantoorruimte, 2.700 m2 ondergrondse parkeergarage en 650 m2 commerciële ruimte op de begane grond. De binnentuin, dakterrassen op de derde en achtste verdieping en de hoge glazen entree met ruimte voor een espresso/coffeebar zijn blikvangers in dit elegante en transparante gebouw.

Rijke materialen

Volgens projectleider Jan Kösters is de uitdaging om het pand zo te bouwen dat het de chique uitstraling eer aandoet. "Het afwerkingsniveau is zeer hoog door de toepassing van rijke, hoogwaardige materialen. De gevels wordt opgebouwd uit drie soorten natuursteen en krijgt hoge aluminium kozijnen en triple beglazing. Inpandig wordt het gebouw voorzien van high-tech installaties, waaronder een met smart phone bedienbare klimaatinstallatie.

Voor de gevels is spouwmuurisolatie met ECOSE Technology gekozen en de plafonds van de parkeerdekken zijn afgewerkt met Heraklith Houtwolplaten.

Breaam Outstanding

Wat betreft de duurzaamheid is een BREEAM Outstanding certificaat behaald. Zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht en verse lucht, duurzame verwarming vanuit het Amsterdamse warmtenet, opwekking van elektriciteit door PV-cellen, LED verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing maken van NoMa House een gezond en energiezuinig gebouw. Kösters noemt het ecologisch werkprotocol als opvallend aspect van de BREEAM-NL certificering. “We dienen rekening te houden met het broedseizoen van vogels en hebben vleermuisvriendelijke verlichting op de bouw. In het gebouw komen broedkasten voor vogels en zelfs een bijenhotel.”
 

 

Wil je meer weten over Knauf Insulation en BREEAM?

Lees hier meer informatie over BREEAM

Opdrachtgever Maarssen Groep en Beheer Brouwershoff
Architect Dam & Partners Architecten
Aannemer Dura Vermeer Bouw Midden-West Brabant