Zelf isoleren: Eenvoudig aan de slag

Waarom isoleren? 

Het isoleren van de woning is de eenvoudigste manier om energie en kosten te besparen. Daarnaast verhoog je het comfort in je woning en ontstaat er een optimale temperatuurverdeling. Je verbetert bovendien het energielabel van je woning, waarmee je huis meer waard wordt. De investering is relatief laag, waardoor het zich in korte tijd terugverdient.

Zelf aan de slag 

Met onze EXPERT-producten kun je eenvoudig zelf je woning isoleren. Met behulp van de kleurcodes bepaal je snel welk product je nodig hebt. Het isolatiemateriaal is snel te verwerken en voorzien van een duidelijk verwerkingsvoorschrift. Dankzij de toegepaste ECOSE® Technology zijn onze EXPERT-producten voelbaar zacht, geurloos en irriteren ze niet aan huid of handen. De EXPERT-glaswol is daarom prettig om te verwerken.

Je koopt EXPERT-isolatiematerialen bij Praxis

voorkom energieverlies
Hellend dak

Een ongeïsoleerde woning verliest tot wel 30% van de warmte via het dak. Goede dakisolatie is een slimme manier om dit warmteverlies te beperken en zo de energierekening te verlagen. Met onze EXPERT-glaswolrollen voor het hellend dak kun je hier zelf eenvoudig mee aan de slag. De investering betaalt zichzelf binnen twee jaar terug en afhankelijk van de gekozen diktes van het isolatiemateriaal bespaar je al snel ruim € 500,- per jaar.

 

gevelisolatie
Voorzet- en scheidingswanden

Ook het isoleren van de gevel draagt bij aan meer comfort in huis. Door een voorzetwand te plaatsen en deze te isoleren met onze EXPERT-glaswolplaten, zorg je snel voor een verhoogde isolatiewaarde en een verbeterde geluidsisolatie. Onze glaswol is eenvoudig te installeren in een framewerk van metalen staanders. Afhankelijk van de gekozen dikte van de glaswolplaten bespaar je aanzienlijk op je energieverbruik. Deze investering verdient zichzelf makkelijk binnen vier jaar terug.

EXPERT Hellend dak koop je bij Praxis
EXPERT Binnenwand van Knauf Insulation koop je bij Praxis

Ga eenvoudig zelf aan de slag

Om het je nog makkelijker te maken om je woning zelf te isoleren, hebben we een compacte folder samengesteld. Je leest hierin meer over onze Doe-Het-Zelf isolatiematerialen en vindt hier de verwerkingsvoorschriften, zodat je eenvoudig, stap voor stap, zelf optimaal kunt isoleren. Wil je meer weten, ga dan naar een Praxis-vestiging bij jou in de buurt. De medewerkers bij Praxis kunnen je uitgebreid informeren. 

Download verwerkingsvoorschriften

Subsidies en premies voor isolatie 

Er zijn verschillende subsidies of premies voor het isoleren van een woning. Regelmatig stimuleert de overheid, zowel op landelijk als provinciaal als gemeentelijk niveau, investeringen in isolatie. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl voor een actueel overzicht van de regelingen.