Werken bij

Technisch Product Manager (m/v)

In deze functie ben jij dé schakel tussen productie en sales. Je zorgt ervoor dat ons productgamma voldoet aan alle procesvereisten, kwaliteitsreglementering en normering zoals bekend in de Belgische markt. Je voert diepteanalyses uit op het artikelassortiment en adviseert in deze. Tevens bewaak je de winstgevendheid van ons assortiment en doe je aanbevelingen voor optimalisaties.

Je werkzaamheden

Daarnaast houd je je actief bezig met het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten en oplossingen. Hiertoe signaleer je markttrends, ben je op de hoogte van vernieuwde regelgeving en technische ontwikkelingen en vertaal je dit in concrete productontwikkelingen. Je hebt hierbij direct contact met onze productiefaciliteit en product development en hebt een leidende rol in het projectteam. Ook houd je toezicht op en valideer je certificeringstesten en kwaliteitsrapporten. Tevens beheer je het totale productportfolio en ontwikkel je calculatietools. Technische vragen en klachten komen bij jou terecht ter afhandeling. 

Door jezelf continu te ontwikkelen zorg je voor de juiste vak- en technisch kennis en ben jij de kennispartner die de klant zoekt voor advies. Je verzorgt trainingsinstructies aan klanten in samenwerking met verkoop buitendienst en bezoekt hen waar nodig.

Je standplaats zal zijn Oosterhout, NB, Nederland. De verwachting is dat je hier gemiddeld zo´n twee keer per week zult zijn. De rest van je tijd kun je vanuit huis werken of op onze faciliteit in Visé.

Wie zoeken wij?

De ideale kandidaat beschikt in ieder geval over het volgende:

  • Hbo- werk- en denkniveau richting Bouwkunde
  • Enkele jaren vergelijkbare ervaring als Technisch Product Manager
  • Achtergrond in de bouw/afbouw, toeleverancier in de bouw of aanverwante sectoren
  • Behendig met MS Office
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse, Engelse en Franse taal
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie-vaardigheden


Daarnaast ben je een echte teamplayer, weet je van aanpakken en beschik je over een gezonde dosis humor. Uiteraard ben je ook nauwkeurig, pak je zaken proactief op en weet je te allen tijde het overzicht te bewaren.

Wat bieden wij?

Werken bij Knauf Insulation betekent werken bij een van 's werelds grootste fabrikanten van isolatieproducten en -oplossingen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de industrie, vertegenwoordigen wij een van de snelst groeiende en meest gerespecteerde namen in de isolatie. Ons DNA bestaat uit een ketting van creatieve, enthousiaste en hardwerkende mensen. Vrijheid, teamwork, creativiteit en ondernemerschap passen goed bij de cultuur die wij kennen. Je krijgt veel speelruimte om het beste uit jezelf te halen en initiatief te tonen, waardoor een werkdag je volop energie en voldoening zal geven! Uiteraard kun je daarnaast een aantrekkelijk salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten.

Wil je meer weten over de functie?

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Stijn Thielen (Sales & Marketing Manager) op telefoonnummer (06-1375 9944). 

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Stuur dan je CV met motivatie toe aan yvonne.vanhelvoirt@knaufinsulation.com.

Ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan direct en stuur ons je CV.
Solliciteer direct