Vincent van Schijndel - Technisch Product Manager

Vincent van Schijndel - Sr Product Manager Knauf Insulation
Combinatie van techniek en commercie

In mijn vorige baan was ik vooral bezig met het technisch uitwerken van opdrachten en zat ik veel achter de computer. Ik miste het contact met de buitenwereld. Een vriend raadde me een functie als Product Manager aan, waarvan ik in eerste instantie dacht dat dit voor mij als techneut misschien te commercieel zou zijn.

Niet lang daarna zag ik een vacature bij Knauf Insulation die goed aansloot bij mijn achtergrond in bouwkunde. Ik was meteen enthousiast en ben dat nu al vijf jaar! Ik heb ontdekt dat deze functie, die techniek combineert met commercie, heel goed bij mij past.

Eén team met hetzelfde doel en elke dag is anders.
Vincent van Schijndel, Technisch Product Manager

Technisch Product Manager

Als Product Manager werd ik de technisch specialist op het gebied van houtwol. Ik heb de technische kennis binnen een commerciële organisatie en ik merk dat mijn kennis en expertise hier heel erg gewaardeerd worden. Mijn collega’s, onze klanten en productielocaties verder helpen door middel van deze kennis vind ik erg leuk om te doen. Mijn inbreng voelt waardevol en samen zorgen we voor het resultaat.

Elke werkdag verschilt

Ik heb met veel verschillende mensen contact en moet ervoor zorgen dat iedereen alle technische productinformatie heeft die hij nodig heeft om verder te komen en uiteindelijk de klant te helpen. Het kan ook zijn dat ik direct een klant help, een intern overleg heb over het testen van producten of iets goed uit moet zoeken. Ik werk dan wel pragmatisch en zal me niet snel verliezen in het technische uitzoekwerk zonder concreet doel. Laatst moest ik snel schakelen met een productielocatie om een accountmanager te helpen een aanbieding aan de klant rond te krijgen. Als die deal dan door gaat, kan dat echt een kick geven.

Internationaal werkveld

Doordat we ook internationaal werken, heb ik een diplomatieke kant in mezelf ontdekt. Ik haal er veel plezier uit om met verschillende culturen om te gaan. Voor ‘corona’ reisde ik ook maandelijks. Ik bezocht onze fabrieken en reisde ook samen met onze export manager naar andere landen om daar samen technische presentaties te geven. Mooi om te zien hoe we elkaar dan kunnen aanvullen vanuit de technische en de commerciële kant. 

Knauf Insulation voelt als één team met hetzelfde doel. We blijven maar groeien terwijl het nog steeds voelt alsof we ‘klein’ zijn. We werken hard, maar we letten op elkaar en we zijn er voor elkaar. Successen worden ook écht gevierd. Als ik zou moeten omschrijven wie er bij Knauf Insulation past is dat iemand die flexibel en hands-on is. Iemand die slim met zijn tijd om weet te gaan en graag deel van een team is.