Verpakking

Nieuwe verpakking Knauf Insulation

WE DENKEN MET JE MEE OM JE PROJECTEN DUURZAMER TE MAKEN

Vandaag de dag zoekt iedereen naar manieren om een circulaire economie te realiseren. Als isolatiepartner werken we graag met jou samen, for a better world, en dat houdt ook in dat we de milieu-impact van onze verpakkingen verlagen.

Wij hebben het ontwerp van onze verpakking en pallets volledig herzien om het gebruik van kleuren te beperken en de inktdekking met 70% te verminderen. Waarom? Het maakt recycling gemakkelijker, goedkoper en efficiënter. 

HET GOEDE VOORBEELD IN RECYCLEBARE VERPAKKING

We hebben een stevig commitment afgegeven om de milieu-impact van onze verpakkingen tegen 2025 te verminderen. Met dit initiatief zijn we op weg om deze doelstelling ruim op tijd te halen!

NOG STEEdS MEER ISOLATIE OP EEN PALLET

Door een optimale compressie verpakken we bij Knauf Insulation meer vierkante meter isolatie op een pallet. Vergelijk je bijvoorbeeld Acoustifit of Naturoll isolatie met het isolatiemateriaal van een andere leverancier, dan verpakken we soms wel een dubbele hoeveelheid op een pallet en in een vrachtwagen! 

Zo besparen we tijdens onze logistiek enorm op de CO2 uitstoot. En kun jij dezelfde hoeveelheid isolatie met veel minder pallet opslag verwerken! 
 

2025 VERPAKKING COMMITMENTS 

> 25% 

WE VERLAGEN HET GEBRUIK VAN VIRGIN PLASTIC IN ONZE VERPAKKINGEN MET MEER DAN 25%

25-50%

WAAR MOGELIJK RECYCLEN WE TUSSEN 25% EN 50% VAN ONZE PLASTIC FOLIE.

35% 

35% VAN ONZE HOUTEN PALLETS ZAMELEN WE IN VOOR HERGEBRUIK, REPARATIE EN RECYCLING.

Reduce

 • We hebben het aantal kleuren in onze verpakkingen teruggebracht tot maximaal 2 kleuren.

 • We beperken het inktpercentage waar mogelijk tot 18% van de totale verpakking.

 • We verminderen de hoeveelheid zuiver plastic zo veel mogelijk zonder het gebruikscomfort te verminderen en vervangen het door PCR (Post-consumer recycled) tot 30%.

 • We blijven werken aan de vermindering van het totale verpakkingsgewicht zonder afbreuk te doen aan compressiesterkte. Vermindering van het volume door optimale compressie van onze isolatie is essentieel omdat dit de hoeveelheid isolatie die klanten in een verpakking of pallet kunnen krijgen maximaliseert. – Meer producten per pallet betekent ook minder ruimte nodig voor transport en opslag.

 • Op al onze locaties proberen we ongebruikt plastic, snijafval en afval te verminderen, zodat er minder plastic betrokken is bij onze productie- en verpakkingsprocessen. Het afgelopen jaar zijn we erin geslaagd om ons afval te verminderen met 64,9%.

Reuse

 • We streven naar 35% inzameling, reparatie en hergebruik van de houten pallets die worden gebruikt om onze producten te vervoeren.

 • In Europa zijn we gestart met verschillende proefprojecten voor het terugnemen van pallets van onze fabrieken.

 • Pallets die worden gebruikt om producten af te leveren, worden door partnerbedrijven bij klanten teruggehaald en voor hergebruik teruggebracht.

Recycle

 • Onze verpakking is 100% recyclebaar, gemakkelijker & goedkoper te recyclen.

 • We verhogen de hoeveelheid gerecycled plastic (PCR) waar mogelijk tot 15-30%.

 • Knauf Insulation neemt deel aan lokale initiatieven om afval van klanten in te zamelen – tegen 2025 verwachten we afvalinzameling te bieden in 5 landen.

 • Als onderdeel van onze ‘Voor een betere wereld’-strategie streven we ernaar om tegen 2025 tussen 25% en 50% van onze plastic folie van onze klanten terug te nemen voor recycling.

Ontdek onze nieuwe verpakkingen

Je vertrouwde isolatie krijgt een nieuw jasje. De nieuwe verpakkingsfolies worden vanaf januari 2023 stapsgewijs ingevoerd. We begrijpen dat je zo snel mogelijk wilt wennen aan de nieuwe look van je voorraad!

Om je hierbij te helpen, hebben we onze oude en nieuwe verpakkingen in één handig overzicht voor je op een rijtje gezet. Zo weet je altijd precies wat je hebt staan! 

Nieuwe, recyclebare verpakkingen Knauf Insulation
Nieuwe verpakkingen Knauf Insulation
EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Het verlagen van de milieu-impact van onze verpakkingen is nog maar één van de drie commitments die we hebben gegeven om bij te dragen aan een circulaire economie.

ZO WINT IEDEREEN

Door onze isolatieverpakkingen 100% recyclebaar te maken, leveren we een essentiële bijdrage aan een duurzame bouwsector. Zo kunnen architecten, ontwikkelaars en distributeurs gemakkelijker verantwoord duurzaam inkopen. Verwerkers, gemeenten en aannemers hoeven niet langer na te denken over hoe om te gaan met verpakkingsafval. En iedereen op onze planeet profiteert van een schoner milieu.

Nieuwe verpakking MW 35 Mineral Wool 35
For a Better World
FOR A BETTER WORLD

Knauf Insulation heeft altijd in het teken gestaan van duurzaamheid. We hebben de afgelopen tien jaar geweldige dingen bereikt en we zijn vastbesloten om nog veel meer te doen voor onze mensen en ons milieu.