Vloerisolatie | Houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren met Supafil inblaaswol
VLOERISOLATIE | HOUTEN VLOER ISOLEREN
Houten verdiepingsvloer isoleren met Naturoll van Knauf Insulation

HOUTEN VLOER ISOLEREN

Als je een houten vloer wilt isoleren, zoals een tussenvloer of verdiepingsvloer die bestaat uit houten balken, breng dan het isolatiemateriaal aan tussen de balken. Naturoll glaswoldekens zijn hiervoor bijzonder geschikt. Zitten er in de vloer veel leidingen of constructiedelen, denk dan ook eens aan Supafil Timber Frame. Je hoeft dan ook niet allen planken weg te halen om de isolatie aan te brengen. 

De vezels van Naturoll glaswol en Supafil Inblaaswol hebben een hoge geluidsabsorberende werking en zorgen dus voor een goede geluidsisolatie. Dit beperkt de hinder van bijvoorbeeld voetstappen of stemmen van bovengelegen verdiepingen.

De Naturoll-producten sluiten perfect aan op de houten balken dankzij de specifieke breedtemaatvoering. Dankzij het lichte gewicht is Naturoll eenvoudig boven het hoofd te verwerken. Met deze vloerisolatie combineer je hoge thermische prestaties met een uitstekende geluidsisolatie van een houten vloer. 

Icons_0.png

Renovatie van een houten tussenvloer 

Wanneer je veel bestaande leidingen of constructies in je houten vloer hebt, dan is Supafil Timber Frame een uitstekende isolatie oplossing voor de isolatie van een houten vloer. Supafil is een inblaaswol en sluit naadloos aan op bijvoorbeeld leidingwerk en vormt een homogeen pakket vloerisolatie tussen de houten verdiepingsvloeren.

Houten vloer isoleren inblaaswol Supafil

Verbetering akoestiek en geluidsisolatie

Supafil Timber Frame is een lichtgewicht, bijzonder duurzaam en flexibel isolatiemateriaal dat zich uitstekend leent voor houtskeletbouw constructies. Voor de verwerker heeft Supafil als bijkomend voordeel dat het weinig stof afgeeft.

Supafil is als eerste inblaaswol niet alleen erkend met het Eurofins Gold certificaat maar ontving in 2020 ook het Declare label. Dit geeft jou de garantie dat we je 100% transparantie kunnen bieden over de samenstelling die geheel natuurlijk zonder toevoeging van chemicaliën is. 

Wesselink Isolatie koos voor een project met Airey woningen in Amsterdam voor Supafil.

Bekijk project in Amsterdam

Zoldervloer isoleren

Als je een ongebruikte, maar beloopbare zoldervloer wilt isoleren, kijk dan eens naar Supafil Loft. Supafil Loft is ideaal voor het thermisch en akoestisch isoleren van zo’n zoldervloer. De wol wordt los op de zoldervloer geblazen en sluit naadloos aan op doorvoeren of balklagen.

Een installateur kan een zolder heel snel isoleren met Supafil inblaaswol. Hij hoeft immers geen isolatie op maat te snijden.

Zo verhoog je het comfort van de woning via de houten vloer in alle opzichten. Supafil Loft is met een A1 brandklasse bovendien een brandveilige vloerisolatie voor houten vloeren. 

Vind een erkende installateur

Hoger comfort, lagere energierekening

In Nederland zijn er behoorlijk wat woningen met een beloopbare, maar ongebruikte zoldervloer. Wanneer het dak van deze woning nog niet of slecht geïsoleerd is, dan gaat er veel energie verloren met een te hoge energierekening als gevolg.

Onze inblaaswol Supafil Loft een ideale isolatie voor dit soort houten vloeren. De wol is licht van gewicht, biedt een goede thermische isolatie en heeft de hoogst erkenning als het gaat om een gezonde binnenluchtkwaliteit. 

Meer over Supafil Loft

Zoldervloer isoleren Supafil inblaaswol

KRUIPRUIMTE ONDER HOUTEN VLOER ISOLEREN

Glaswol is uitstekend geschikt voor het isoleren van een kruipruimte onder een houten vloer. Je kunt hiervoor Naturoll of Multifit gebruiken. Multifit is handig wanneer je verschillende maten tegenkomt tussen de balken. Multifit is een extra brede, stevige glaswol met snijmarkeringen om de 10cm. 

Onder standaard omstandigheden is bij de begane grondvloer geen dampremmende laag op de isolatie of in de constructie nodig. Dat komt omdat het dampdrukverschil tussen een kruipruimte (temperatuur circa 10 graden) en het binnenklimaat van een woning beperkt is. 

WAAR MOET JE NOG MEER OP LETTEN BIJ HET ISOLEREN ONDER EEN HOUTEN VLOER?

Raadgevend bureau Nieman heeft een rapport geschreven over het isoleren van een houten begane grondvloer met Knauf Insulation isolatie. Dit rapport gaat in op aspecten als conditiemeting, houtrot, ventilatie en nog veel meer. 

Naturoll houten vloer kruipruimte Knauf Insulation

Meer over isoleren van een kruipruimte onder houten vloer

Wil je meer weten over het isoleren van een kruipruimte onder een houten vloer? Kijk dan eens op de pagina veelgestelde vragen of download het rapport van Nieman, raadgevende adviseurs over dit onderwerp. 

Naar veelgestelde vragen 

Download Nieman rapport 

Ons isolatiemateriaal voor isoleren van een houten vloer