Isolatie betonvloer

Betonvloer isoleren

Door toepassing van isolatie onder een betonvloer zorg je ervoor dat kou en geluid niet door de betonvloer optrekken naar boven. Vooral wanneer boven de betonnen vloer kantoren of appartementen gesitueerd zijn, is het belangrijk om met een goede isolatie van de betonvloer geluidsoverlast te voorkomen en om te zorgen voor extra thermische isolatie. Zo draagt vloerisolatie bij aan een hoger werk,- woon,- en leefcomfort.

Heraklith houtwolplaten bieden je de perfecte totaaloplossing voor de isolatie van zo’n betonvloer. Met Heraklith houtwolplaten realiseer je de perfecte geluidsisolatie, thermische isolatie én een esthetische afwerking.

Houtwol en isolatiemateriaal

Naast onze massieve houtwolplaten, combineren we bij Heraklith ook houtwol tijdens de productie direct met isolatiemateriaal (PIR, steenwol of grijze EPS) tot één isolatiepaneel.  Dankzij de combinatie kun je de houtwolplaten sneller monteren.

Heraklith houtwolplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Naast hun uitstekende geluidsabsorptie en hoge thermische prestaties dragen de panelen ook bij aan een hoge brandwerendheid van de ruimte.

Heraklith Houtwol combiplaat met PIR isolatie
Heratekta houtwol combiplaat met grijs EPS
Tektalan A2 houtwol combiplaat met steenwool

Herafoam combineert houtwol met PIR isolatie tot één isolatiepaneel. Deze houtwolplaat is zeer geschikt voor renovatie waar je met een beperkte hoogte de thermische prestaties moet verbeteren.

Meer over Herafoam

Heratekta combineert houtwol met een grijze EPS isolatieplaat. Met deze houtwolplaat kun je hoge thermische prestaties (warmte isolatie) bereiken. Met de handige tand- en groef is de plaat eenvoudig, snel en vlak te monteren.

Meer over Heratekta

Bij Tektalan A2 combineren we houtwol met steenwol. Deze houtwolplaat biedt de beste combinatie voor akoestische prestaties en hoge brandveiligheidseisen met brandklasse A2 en 180 minuten brandweerstand.

Meer over Tektalan A2

Betonnen bovenkant kruipruimte isoleren

Speciaal voor de isolatie van de onderkant van een betonnen of steenachtige vloer (oftewel de bovenkant van de kruipruimte) is JetSpray ontwikkeld. Met deze isolatiespray isoleert een erkende installateur snel en efficiënt elke moeilijk bereikbare plek van de kruipruimte.

JetSpray is een duurzame en gezonde keuze om een kruipruimte te isoleren. Omdat er tijdens de verwerking geen schadelijke stoffen vrijkomen, kunnen bewoners tijdens de werkzaamheden gewoon in de woning verblijven. JetSpray is erkend met het Eurofins Gold certificaat voor een gezonde binnenluchtkwaliteit en ook het Blaue Engel certificaat.

Dit isolatiesysteem voor kruipruimtes wordt altijd aangebracht door een van onze gecertificeerde installateurs. Deze installateurs zijn door Knauf Insulation opgeleid en getraind in de verwerking van het systeem. Zij weten precies waar ze op moeten letten en in welke kruipruimte het isolatiesysteem toegepast kan worden.

Er is altijd wel een gecertificeerde JetSpray installateur in de buurt te vinden.

Meer over JetSpray

Veilig kruipruimte isoleren met JetSpray van Knauf Insulation

Rc waarde betonvloer

Om te komen tot de gewenste thermische prestatie van de vloer kun je met onze online Rc calculator berekenen wat je nodig hebt voor je vloerisolatie.

Op basis van de gewenste Rc waarde van de betonvloer en de elementen van de vloerconstructie kun je eenvoudig bepalen welke dikte en welke thermische prestatie de vloerisolatie moet hebben.

Ga naar Rc calculator