Vloeren

Met de beste vloerisolatie, verhoog jij je wooncomfort

Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat er niet onnodig warmte verloren gaat. Via een slecht geïsoleerde vloer  kan tot wel 10% van de warmte verloren gaan. Goede vloerisolatie voorkomt bovendien geluidshinder uit ruimtes onder de vloer of vochtproblemen. Voor zowel houten als betonnen vloeren bieden we je de perfecte isolatie.

Isolatie van vloeren beperkt het totale warmteverlies in een gebouw.

Vloer isoleren van kruipruimte

Een betonvloer komt veel voor als begane grondvloer in woningen en kantoren. Deze kan koud aanvoelen, vooral wanneer er een kruipruimte onder zit. Ons innovatieve en duurzame JetSpraysysteem is speciaal ontwikkeld voor de isolatie van zo’n betonvloer of een steenachtige ondergrond. De JetSpray isolatiespray garandeert een constante en hoge isolatiewaarde.

JetSpray is snel en eenvoudig te verwerken. Door de nauwkeurigheid van de spuitmond kunnen buizen en kabels naar keuze worden vrijgehouden of juist worden opgenomen in de isolatielaag. Een dikte tot wel 210 mm is al tijdens één arbeidsgang aan te brengen. Omdat er geen gassen vrijkomen bij de verwerking, kunnen bewoners tijdens de werkzaamheden gewoon in het gebouw blijven. JetSpray biedt hoge thermische prestaties, waardoor het comfort in de bovengelegen ruimte wordt verhoogd.

Zoek een erkende installateur in de buurt

ISOLATIE BETONVLOER

De betonvloer boven een parkeergarage of berging isoleer je om geluidsoverlast uit deze ruimtes naar boven toe te beperken. Ook wil je voorkomen dat kou door de vloer omhoogtrekt. Heraklith®-houtwolplaten bieden je de perfecte totaaloplossing voor de isolatie van zo’n vloer. Met Heraklith houtwolplaten realiseer je de perfecte geluidsisolatie, thermische isolatie én een esthetische afwerking.

Tektalan A2 Houtwolplaat met perfecte geluidsabsorptie, brandveilig en thermische isolatie
Heraklith houtwolplaat met PIR voor renovatie en dunnere dikte beschikbaar
Houtwolplaat met grijze EPS voor hoge thermische isolatie betonvloer

Isolatiemateriaal (PIR, steenwol of grijze EPS) wordt tijdens de productie met de houtwol tot één isolatiepaneel gecombineerd, zodat de panelen sneller te monteren zijn. De houtwolplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Naast hun uitstekende geluidsabsorptie en hoge thermische prestaties dragen de panelen ook bij aan een hoge brandwerendheid van de ruimte.

Kijk voor meer informatie op Heraklith.nl

Naturoll vloerisolatie voor houten vloeren van Knauf Insulation

ISOLATIE HOUTEN VLOER

Wil je vloerisolatie aanbrengen bij een tussenvloer of verdiepingsvloer die bestaat uit houten balken? Breng dan het isolatiemateriaal aan tussen de balken. Naturoll-glaswoldekens zijn hiervoor bijzonder geschikt.

De vezels van dit isolatiemateriaal hebben een hoge geluidsabsorberende werking en zorgen dus voor een goede geluidsisolatie. Dit beperkt de hinder van bijvoorbeeld voetstappen of stemmen van bovengelegen verdiepingen.

De Naturoll-producten sluiten perfect aan op de houten balken dankzij de specifieke breedtemaatvoering. Dankzij het lichte gewicht is Naturoll eenvoudig boven het hoofd te verwerken. Met deze vloerisolatie combineer je hoge thermische prestaties met een uitstekende geluidsisolatie van een houten vloer. 

Meer weten over Naturoll?

LEIDINGWERK BIJ VLOERRENOVATIE

Wanneer je veel bestaande leidingen of constructies in je houten vloer hebt, dan is ook Supafil Timber Frame een uitstekende isolatie oplossing voor de isolatie van een houten vloer. Dit duurzame isolatiemateriaal sluit naadloos aan op bestaand leidingwerk en vormt een homogeen pakket vloerisolatie tussen de houten verdiepingsvloeren. 
 

Duurzaam isolatiemateriaal

Supafil Timber Frame bestaat uit gerecycled glas (tot wel 80%). Bovendien wordt er geen chemisch bindmiddel toegevoegd. Niet bij de productie, maar ook niet bij de verwerking. Supafil Timber Frame is dan ook erkend met het hoogste certificaat voor een gezonde binnenluchtkwaliteit: Eurofins Gold.

 

Inblaaswol gaat als vloerisolatie via gaten in de houten vloer
Supafil Timber Frame is ideale vloerisolatie als er veel leidingwerk in je houten vloeren loopt
Erkende installateur Wesselink Isolatie brengt vloerisolatie aan

Supafil Timber Frame wordt aangebracht door erkende installateurs. Zij maken gaten in de vloer om de isolatiewol in te blazen. De volgeblazen wol biedt uitstekende geluidsisolatie en een thermische verbetering. Zo verhoog je het comfort van de woning via de houten vloer in alle opzichten. Supafil Timber Frame is bovendien met een A1 brandklasse een brandveilige oplossing om houten vloeren te isoleren. 
Bekijk de case van Airey Woningen in Amsterdam

Voorkom vochtproblemen 

Wanneer er temperatuurverschillen tussen ruimtes bestaan, kan dat tot condensatie van vocht leiden. Bij de isolatie van een vloer met houten balken breng je daarom een dampremmende laag aan om te voorkomen dat vocht de balkenlaag aantast. Omdat Mineral Wool 34 Alu Plus (MW 34 Alu Plus) aan één zijde is voorzien van een geïntegreerde dampremmende bekleding, is dit product ideaal voor het isoleren van vloeren. Je brengt de dampremmende laag aan de warme kant aan. Dit bespaart je extra handelingen bij de vloerisolatie.

Tip

Breng de aluminiumfolie van de MW 34 Alu Plus bij beganegrondvloeren naar boven gericht aan en bij zoldervloeren juist naar beneden gericht