Vloeren

Comfortabel wonen met de juiste geluidsisolatie

Via een slecht geïsoleerde vloer  kan tot wel 10% van de warmte verloren gaan. Dat wil je voorkomen, net als geluidshinder uit ruimtes onder de vloer of vochtproblemen. Goede geluidsisolatie helpt  hierbij. Voor zowel houten als betonnen vloeren bieden we je de juiste oplossing.

Isolatie van vloeren beperkt het totale warmteverlies in een gebouw.

Beganegrondvloeren boven de kruipruimte

Een betonvloer komt veel voor in woningen en kantoren. Deze kan koud aanvoelen, vooral wanneer er een kruipruimte onder zit. Het innovatieve en duurzame JetSpraysysteem is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van de onderzijde van beganegrondvloeren. Deze inblaaswol is geschikt voor zowel betonnen als stenen ondergronden. Het materiaal garandeert een constante en hoge isolatiewaarde.

JetSpray is snel en eenvoudig te verwerken. Door de nauwkeurigheid van de spuitmond kunnen buizen en kabels naar keuze worden vrijgehouden of juist worden opgenomen in de isolatielaag. Een dikte tot wel 210 mm is al tijdens één arbeidsgang aan te brengen. Omdat er geen gassen vrijkomen bij de verwerking, kunnen bewoners tijdens de werkzaamheden gewoon in het gebouw blijven. JetSpray biedt hoge thermische prestaties, waardoor het comfort in de bovengelegen ruimte wordt verhoogd.

Zoek een erkende installateur in de buurt

Betonvloer

Een parkeergarage of berging onder een betonvloer isoleer je om geluidsoverlast uit deze ruimtes te beperken. Ook wil je voorkomen dat kou door de vloer omhoogtrekt. Kies daarvoor onze Heraklith®-houtwolpanelen. Hiermee bieden we een totaaloplossing voor geluidsisolatie. thermische isolatie én afwerking. Het isolatiemateriaal wordt tijdens de productie met de houtwolpanelen gecombineerd, zodat de panelen sneller te monteren zijn. De houtwolpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Naast hun uitstekende geluidsabsorptie en hoge thermische prestaties dragen de panelen ook bij aan een hoge brandwerendheid van de ruimte.

Houten vloer

Bij een tussenvloer of verdiepingsvloer die bestaat uit houten balken, breng je het isolatiemateriaal tussen de balken aan. Naturoll-glaswoldekens zijn hiervoor bijzonder geschikt. De vezels van dit isolatiemateriaal hebben een hoge geluidsabsorberende werking en zorgen daardoor voor een goede geluidsisolatie. Dit beperkt de hinder van bijvoorbeeld voetstappen of stemmen van bovengelegen verdiepingen. De Naturoll-producten sluiten perfect aan op de houten balken dankzij de specifieke breedtemaatvoering. Dankzij hun lichte gewicht zijn de Naturoll-producten ook eenvoudig boven het hoofd te verwerken. Door te kiezen voor dit product combineer je hoge thermische prestaties met een uitstekende geluidsisolatie van de houten vloer.

Heraklith houtwolpanelen voor een brandveilige, akoestische en thermische isolatie
Houten verdiepingsvloer isoleren met Naturoll van Knauf Insulation

Voorkom vochtproblemen 

Wanneer er temperatuurverschillen tussen ruimtes bestaan, kan dat tot condensatie van vocht leiden. Bij de isolatie van een vloer met houten balken breng je daarom een dampremmende laag aan om te voorkomen dat vocht de balkenlaag aantast. Omdat Mineral Wool 34 Alu Plus (MW 34 Alu Plus) aan één zijde is voorzien van een geïntegreerde dampremmende bekleding, is dit product ideaal voor het isoleren van vloeren. Je brengt de dampremmende laag aan de warme kant aan. Dit bespaart je extra handelingen bij de vloerisolatie.

Tip

Breng de aluminiumfolie van de MW 34 Alu Plus bij beganegrondvloeren naar boven gericht aan en bij zoldervloeren juist naar beneden gericht