Vloerisolatie | Onze isolatiematerialen

Met de beste vloerisolatie, verhoog jij je wooncomfort

Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat er niet onnodig warmte verloren gaat. Via een slecht geïsoleerde vloer  kan tot wel 10% van de warmte verloren gaan. Bovendien voorkomt vloerisolatie  geluidshinder uit ruimtes onder de vloer of vochtproblemen. Voor zowel houten als betonnen vloeren bieden we je de perfecte isolatie.

Vloerisolatie van Knauf Insulation zorgt voor een hoog leefcomfort en goede geluidsisolatie

Het kiezen van vloerisolatie

Wanneer je een vloer wilt isoleren, dan kijk je over het algemeen naar de thermische isolatie en de akoestische of geluidsisolatie die je wilt bereiken. Door de open structuur van glaswol en minerale wol, draagt deze isolatie ook bij aan een verbeterde geluidsisolatie. 

Rc waarde vloer

Als je een vloer gaat isoleren om de thermische prestatie te verbeteren, dan kun je met onze online Rc calculator heel eenvoudig berekenen welke isolatiemateriaal je het beste kunt toepassen in de vloer.

Op basis van de gewenste Rc waarde van de vloer en de elementen van de vloerconstructie kun je eenvoudig bepalen welke dikte en welke thermische prestatie de vloerisolatie moet hebben.

Ga naar Rc calculator

Geluidsisolatie vloer

Naast een thermische verbetering biedt vloerisolatie een hoorbare verbetering van de geluidsisolatie.

Isolatie van Knauf Insulation absorbeert geluid zodat bijvoorbeeld geluid van stemmen, tv of radio niet meer van de ene naar de andere verdieping door klinkt.

Door de open structuur presteren onze glaswol, minerale wol en houtwol uitstekend op het gebied van geluidsabsorptie.

Isolatie voor betonnen vloer of houten vloer

Afhankelijk van het type vloer, de constructie van de vloer en de functie in het gebouw bieden we verschillende isolatiematerialen aan voor vloerisolatie. 

Betonnen vloer isoleren 

Heraklith houtwolcementplaten zijn de perfecte isolatie 
voor betonnen vloeren die je vaak ziet onder een kantoorpand
of appartementencomplex. Houtwol biedt een goede
combinatie van prestaties op het gebied van akoestiek
en thermische isolatie.

Meer over isolatie betonvloeren

Houten vloer isoleren 

Wil je vloerisolatie aanbrengen in een tussenvloer of verdiepingsvloer van houten balken? Kies dan voor een van onze Naturoll glaswol dekens of Supafil Timber Frame inblaaswol. Supafil is vooral interessant voor situaties waarin er veel leidingwerk of delen van de constructie in de vloer zitten.

Meer over de isolatie van houten vloeren

Renovatie van een houten tussenvloer 

Wanneer je veel bestaande leidingen of constructies in je houten vloer hebt, dan is Supafil Timber Frame een uitstekende isolatie oplossing voor de isolatie van een houten vloer. Supafil is een inblaaswol en sluit naadloos aan op bijvoorbeeld leidingwerk en vormt een homogeen pakket vloerisolatie tussen de houten verdiepingsvloeren. 

Bekijk project in Amsterdam

Supafil inblaaswol voor isolatie houten vloeren Knauf Insulation

Renovatie van een zoldervloer 

Als je een ongebruikte, maar beloopbare zoldervloer wilt isoleren, kijk dan eens naar Supafil Loft. Supafil Loft is ideaal voor het thermisch en akoestisch isoleren van zo’n zoldervloer. De wol wordt los op de zoldervloer geblazen en sluit naadloos aan op doorvoeren of balklagen. Met dit systeem kan een installateur een zolder heel snel isoleren. Hij hoeft immers geen isolatie op maat te snijden.

Zo verhoog je het comfort van de woning via de houten vloer in alle opzichten. Supafil is met een A1 brandklasse bovendien een brandveilige vloerisolatie voor houten vloeren. 

Vind een Supafil installateur

JetSpray kruipruimte isolatie gezond voor mens en milieu

Kruipruimte isoleren 

Een ongeïsoleerde woning verliest ongeveer 10% aan warmte via de vloeren. Hoewel er meer warmte verloren gaat via het dak en de gevels omdat dat grotere oppervlakten zijn, staat de isolatie van een kruipruimte letterlijk aan de basis van een hoger leef- en wooncomfort. Een vloer waar koude uit optrekt voelt nu eenmaal erg vervelend.  

Als je een kruipruimte wilt isoleren onder een betonnen of steenachtige ondergrond dan is ons JetSpray systeem een geschikte oplossing.

Wanneer je onder een houten vloer wilt isoleren, kijk dan eens naar de verschillende Naturoll glaswolrollen en kijk voor meer informatie op onze pagina over de isolatie van houten vloeren.