Prefab - Houtskeletbouw

Naturoll combineert verwerkingsgemak met hoge thermische vereisten voor houten constructies

Met het gebruik van houten prefab constructies kan nieuwbouw sneller en efficiënter gerealiseerd worden. Tegelijkertijd moet je voldoen aan steeds hogere eisen en normen op het gebied van energieprestaties en duurzaamheid. Met onze Naturoll glaswoldekens combineer je een efficiënte verwerking met het realiseren van hoge isolatiewaarden.

Bij nieuwbouw wordt veel gebruikgemaakt van houten prefab constructies

Hoge eisen voor prefab houtbouwconstructies

Prefab elementen worden onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd. Op de bouwplaats worden ze vervolgens gemonteerd. De kracht van deze elementen is het lichte gewicht van de constructies. Ook de efficiëntie op de bouwplaats zelf is een groot voordeel van prefab bouwen. Er is minder materiaalopslag nodig en er kan sneller gewerkt worden. De elementen worden elders gemaakt en direct bij de levering geplaatst.

Aan nieuwbouwwoningen worden hoge eisen gesteld. Volgens het Bouwbesluit moet een prefab dakconstructie minimaal een Rc-waarde van 6,0 m².K/W hebben. Voor gevelconstructies is dit 4,5m².K/W. Om hieraan te voldoen, heb je isolatiemateriaal nodig dat optimale thermische prestaties biedt.

Naturoll glaswol met ECOSE Technology

Met onze Naturoll glaswoldekens die geleverd worden in verschillende lengtes, breedtematen en thermische prestaties (lambda waarde 0,032 - 0,037) is er altijd wel een Naturoll te vinden die precies past bij jouw houtbouw constructie. 

Ga naar de Naturoll producten
 

Naturoll isolatie voor prefab constructies
Licht in gewicht, flexibel in verwerking

Onze Naturoll-glaswoldekens zijn erg geschikt voor verwerking in prefab constructies. Door hun flexibele vezelstructuur zijn ze eenvoudig in de houten constructies te verwerken. Het materiaal is snel en makkelijk te snijden. Dankzij de specifieke breedtemaatvoering realiseer je een perfecte aansluiting met de houten sporen, stijlen of balken.

Verwerkingsgemak en hoge prestaties

Elk type Naturoll biedt optimale thermische prestaties. Met een dikte van 240 mm kun je al een Rc-waarde van 6,0 m².K/W bereiken. Welk type Naturoll-glaswoldeken je het best kunt kiezen, hangt af van de beschikbare isolatiehoogte in de houtconstructie. Met Naturoll kun je ook een dubbele laag isolatie aanbrengen om nog hogere isolatiewaarden te realiseren. Ook op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid biedt Naturoll hoge prestaties.

tabel Rc waarden prefab gevel Knauf Insulation Naturoll
Rc tabel Prefab daken Knauf Insulation Naturoll
We zijn inmiddels allemaal fan van deze bruine glaswol. Door de ECOSE® Technology irriteert deze niet als je ermee werkt, het ruikt niet en geeft ook bijna geen stof af. Ideaal isolatiemateriaal!
De Groot Vroomshoop

ECOSE® TECHNOLOGY

We produceren al onze glaswol en minerale wol met een natuurlijke bindmiddel. De isolatie is daarmee geurloos, stofarm en irriteert niet aan huid of handen. Het bindmiddel wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen zonder chemische toevoegingen.

Meer over Ecose Technology

ECOSE® TECHNOLOGY