Prefab - Houtskeletbouw

Naturoll combineert verwerkingsgemak met hoge thermische vereisten voor Prefab Houtskeletbouw

Met houten prefab (hsb) constructies kan nieuwbouw sneller en efficiënter gerealiseerd worden. Tegelijkertijd moet je voldoen aan steeds hogere eisen en normen op het gebied van energieprestaties en duurzaamheid. Met onze Naturoll glaswoldekens combineer je een efficiënte verwerking met hoge isolatiewaarden.

Bij nieuwbouw wordt veel gebruikgemaakt van houten prefab constructies

Wat is prefab houtbouw? 

Prefab elementen, zoals prefab dak- of gevelelementen, worden onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd. Op de bouwplaats worden ze vervolgens gemonteerd. De kracht van deze elementen is het lichte gewicht van de constructies. Ook de efficiëntie op de bouwplaats zelf is een groot voordeel van prefab of hsb bouwen. Er is minder materiaalopslag nodig en er kan sneller gewerkt worden. De houtbouw elementen worden elders gemaakt en direct bij de levering geplaatst.

Isolatie houtbouw of houtskeletbouw BENG proof

Aan nieuwbouwwoningen worden hoge eisen gesteld. Volgens het Bouwbesluit moet een prefab dakconstructie minimaal een Rc-waarde van 6,0 m².K/W hebben. Voor gevelconstructies is dit 4,5m².K/W. Om hieraan te voldoen, heb je isolatiemateriaal nodig dat optimale thermische prestaties biedt.

De Rc waarden voor dak en gevel blijven met BENG gelijk. Met de bestaande diktes en isolatiematerialen kun je prima aan de BENG vereisten voldoen. Er zijn in de NTA 8800 wel een aantal nieuwe uitgangspunten geformuleerd voor de schematisering. 

De schematiseringsregels geven aan welke houten stijlen en regels deel uitmaken van het gesloten bouwdeel (Rc waarde) en je daarom moet meenemen in het houtpercentage. 

We hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet. 

Download Overzicht Schematiseringsregels

Houtskeletbouw

Voor de isolatie van houtskeletbouw leveren we onze Naturoll glaswoldekens in verschillende lengtes, breedtematen en thermische prestaties (lambda waarde 0,032 - 0,037). Zo is er altijd wel een Naturoll te vinden die precies past bij jouw houtbouw constructie. 

Speciaal voor prefab dakisolatie ontwikkelden we de Naturoll 033. Hiermee behaal je eenvoudig de vereiste Rc 6,0 voor dak
Ga naar de Naturoll producten

Prefab daken met Naturoll brandveilige dakisolatie

Houtskeletbouw isoleren. Hoe doe je dat?

Prefab houtbouw constructies kenmerken zich door hun lichte gewicht. Onze Naturoll-glaswoldekens zijn erg geschikt voor verwerking in prefab houthouw en houtskeletbouw.

Door de flexibele vezelstructuur van de glaswol is Naturoll eenvoudig in houten constructies te verwerken. Het materiaal is snel en makkelijk te snijden.

Dankzij de specifieke breedtemaatvoering realiseer je een perfecte aansluiting met de houten sporen, stijlen of balken. Met een optimale aansluiting voorkom je thermisch verlies.

Om je te helpen bij een correcte verwerking van Naturoll glaswoldekens hebben we een verwerkingsadvies uitgewerkt. Hierin geven we de do’s en don’ts van de meest voorkomende aspecten in houtbouw

Waar moet je op letten?

Naturoll biedt optimale thermische prestaties. Met een dikte van 240 mm kun je al een Rc-waarde van 6,0 m².K/W bereiken. Welk type Naturoll-glaswoldeken je het best kunt kiezen, hangt af van de beschikbare isolatiehoogte in de houtconstructie.

Met Naturoll kun je ook een dubbele laag isolatie aanbrengen om nog hogere isolatiewaarden te realiseren. Ook op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid biedt Naturoll hoge prestaties.

tabel Rc waarden prefab gevel Knauf Insulation Naturoll
Rc tabel Prefab daken Knauf Insulation Naturoll Rc 6
We zijn inmiddels allemaal fan van deze bruine glaswol. Door de ECOSE® Technology irriteert deze niet als je ermee werkt, het ruikt niet en geeft ook bijna geen stof af. Ideaal isolatiemateriaal!
De Groot Vroomshoop

ECOSE® TECHNOLOGY

Geen jeuk, geen geur, geen stof. Lees hoe de medewerkers van UNG Houtconstructies het vinden om te werken met isolatiemateriaal met ECOSE.

Otto van Olphen - UNG Houtconstructies

UNG Houtconstructies over isolatie met ECOSE van Knauf Insulation