Prefab Houtbouw
Isoleren Prefab houtskeletbouw (HSB)

ISOLATIE PREFAB HOUTSKELETBOUW (HSB)

Prefab houtbouw elementen, zoals prefab dak- of gevelelementen en wanden, worden onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd. Op de bouwplaats worden ze vervolgens gemonteerd. De kracht van deze elementen is het lichte gewicht van de constructies. Ook de efficiëntie op de bouwplaats zelf is een groot voordeel van prefab of hsb bouwen. Er is minder materiaalopslag nodig en er kan sneller gewerkt worden. De houtbouw elementen worden elders gemaakt en direct bij de levering geplaatst.

Onze Naturoll glaswoldekens zijn een populair isolatiemateriaal voor veel houtbouwers. Omdat de glaswol gemaakt is met ECOSE Technology, een 100% natuurlijk bindmiddel, is de isolatie stofarm bij de verwerking en irriteert minder aan huid en handen. Bovendien is onze isolatie brandveilig (Euro brandklasse A1). 

Glaswol isolatie van Knauf Insulation scoort zeer goed als je kijkt naar duurzaamheid. Glaswol bestaat namelijk uit gerecycled glas (tot 80%). Door de optimale compressie die we gebruiken gaat er extra veel m2 op een pallet. Dat scheelt een hoop palletbewegingen en vrachtwagens!  In onze EPD's en BIM-modellen vind je het duurzame karakter van onze isolatie natuurlijk ook terug.   

 

Prefab Dakisolatie

Prefab houtbouw constructies kenmerken zich door hun lichte gewicht. Onze Naturoll-glaswoldekens zijn erg geschikt als isolatiemateriaal voor prefab houthouw en houtskeletbouw (hsb). Naturoll isolatie is eenvoudig en stofarm in de verwerking. 

Dankzij de specifieke breedtematen en de flexibele vezelstructuur van Naturoll isolatie realiseer je een perfecte aansluiting met de houten sporen, stijlen of balken. Met een optimale aansluiting van de isolatie op de houtconstructie voorkom je thermisch verlies.

Meer over dakisolatie

Houtskeletbouw prefab
Prefab Gevel

Prefab Gevelisolatie

De vraag naar nieuwe woningen is hoog. Om woningbouw sneller te realiseren kiezen projectontwikkelaars en aannemers steeds vaker voor een prefab gevel. De wand wordt als houtskeletbouw gevelelement inclusief alle isolatie in de fabriek gemaakt en kant en klaar naar de bouwplaats gebracht. Dit geeft een hoge garantie op de kwaliteit van isoleren. Ook hier zijn onze Naturoll glaswoldekens een ideaal isolatiemateriaal:

  • Verschillende mogelijkheden om vereiste thermische isolatie op te bouwen (ook voor BENG)
  • Je realiseert perfecte aansluitingen
  • Geurloos, stofarm en irriteert minder aan huid en handen

Meer over gevelisolatie

Bekijk onze isolatie voor Prefab