Isolatie voor plat dak

Flat Roofs
Plat dak isolatie

New Project (3) (4).png

 PLAT DAK ISOLATIE

Knauf Insulation biedt altijd hoogwaardige isolatie oplossingen die veilig en duurzaam zijn. Met onze isolatie oplossing voor plat dak bieden we uitstekende isolatie op het gebied van brandveiligheid en akoestiek. En uiteraard hoge prestaties op het vlak van thermische isolatie. 

Beloopbaarheid en drukweerstand spelen net als dimensiestabiliteit een grote rol als je isolatie kiest voor een plat dak. Wij bieden met Smartroof C dan ook de optimale steenwol platen voor de isolatie van een plat dak. 

Icons_0.png

PLAT DAK ISOLATIE

Smartroof C plat dak isolatie steenwol Knauf Insulation

Waarom steenwol?

  • Steenwol vermindert het hinderlijke geluid van regenbuien op een lichtgewicht dak en verbetert de akoestische prestatie van een plat dak enorm. 

  • Met de toepassing van steenwol (niet brandbaar materiaal) kies je voor een effectieve aanpak brandveilig bouwen.

Naar productinformatie      Download productblad

Slechte en goede akoestiek
Akoestiek

Steenwol absorbeert door de vezelstructuur geluid erg goed. Door steenwol als isolatie van het plat dak te gebruiken, voorkom je geluidshinder van regen en hagel enorm. 

Meer over akoestiek

Brandveiligheid isolatie
Brandveilig

Brandveiligheid is een fundamenteel aspect bij het ontwerp en de bouw van een plat dak constructie. Houten daken staan bekend om hun brandrisico wanneer schoorstenen in het dak de aangrenzende elementen oververhitten. Industriële daken worden vaak gebruikt voor de installatie van zonnepanelen en technologische systemen die ook een brandrisico met zich meebrengen. Steenwol is dan een veilige en effectieve isolatie oplossing.

Steenwol is net als glaswol onbrandbaar (Euroklasse A1). Steenwol smelt bij temperaturen boven 1000 °C, belemmert de verspreiding van vlammen en er komen geen giftige gassen vrij in geval van brand.

Meer over brandveiligheid

Steenwol circulair bouwmateriaal
Circulair

We maken steenwol uit milieuvriendelijke materialen zoals basalt. Basalt is een grondstof die in overvloed aanwezig is. Steenwol is bovendien 100% recyclebaar. Alle fabricageresten worden opnieuw in het fabricageproces toegevoegd zodat we minder afval overhouden.

Skofia Loka, green week
Duurzaam

Niet alleen de productie, maar ook de logistiek pakken we duurzaam aan. Zo verpakken we Smartroof C niet op houten pallets maar op kickers van 100 mm steenwol. Zo werken we naar een bouwplaats zonder afval. 

Voorbeeld: 

Smartroof C 140 mm, 600 x 2400 mm op kickers = 87 pallets = 0 m3 afvalhout. 

De isolatie platen uit het SmartRoof gamma dragen bij aan credits in de belangrijkste internationale milieucertificeringssystemen (Leed, Breeam).

Thermische isolatie plat dak
Thermische prestatie

Steenwol biedt het hele jaar door (zomer en winter) gelijkblijvende thermische prestaties. Steenwol is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen en krimpt niet of zet niet uit. Door een goede thermische isolatie is er minder energie nodig om een pand te verwarmen of koelen. Je bent verzekerd van duurzame energiebesparing. 

Meer over thermische prestaties

Knauf Insulation steenwol is waterafstotend
Waterafstotend

Op basis van de eigenschappen van de grondstoffen waar we steenwolvezels mee maken, zijn steenwolplaten waterafstotend. Deze eigenschap draagt bij aan de onveranderlijkheid van de isolatie. Bovendien is steenwol ademend. De vezelachtige structuur en de aanwezigheid van lucht tussen de vezels zorgt voor een ademende dakbedekking.

Rc waarde berekenen

Met onze online Rc calculator bereken je snel en eenvoudig de Rc waarde van verschillende plat dak constructies. 

Naar Rc calculator