Alles over schuin dak isoleren en isolatie hsb dak

Dakisolatie Knauf Insulation onze opties op een rij
Dakisolatie

DAKISOLATIE

Goede dakisolatie voorkomt dat er onbedoeld warmte verloren gaat. Omdat het dak een groot oppervlak heeft, kan bij een slecht geïsoleerd dak tot wel 30% van de warmte verloren. Een dak bij nieuwbouw moet volgens het Bouwbesluit een RC van 6,0 (m2.K/W) halen. Met ingang van de BENG-norm wordt dit 6,2 (m2.K/W). 

Bij renovatie ligt dat anders. Je kunt isoleren volgens het Rechtens verkregen niveau, maar het is slimmer om goed te isoleren. Alleen met goede isolatie, verlaag je de energierekening en verhoog je het wooncomfort. 

Welke dakisolatie je kiest hangt onder meer af van de dakconstructie. Zo is er bij gordingen- en sporenkappen veel ruimte om te isoleren; het is dan slim om te kiezen voor dakisolatie met een grote lengtemaat, zoals bij onze dekens. Wanneer je te maken hebt met veel vreemde hoeken of een onregelmatige afstand tussen de gordingen of sporen, dan kun je als dakisolatie beter kiezen voor inblaaswol. Omdat je vaak in een kleine ruimte werkt, is het fijn dat glaswol stofarm is dankzij de toepassing van het natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology.

Dakisolatie nieuwbouw

Het huidige Bouwbesluit stelt bij nieuwbouw een minimale Rc-waarde van 6,0 m2.K/W voor daken. Welk isolatieproduct je toepast om de gestelde eisen te behalen, wordt bepaald door de constructieopbouw en bijbehorende maatvoeringen. Zo heb je bij prefab houtconstructies soms te maken met een beperkt beschikbare isolatiehoogte. Isolatiemateriaal met een optimale thermische isolatiewaarde, zoals onze Naturoll-glaswoldekens, is dan vaak de juiste keuze.

Wil je meer weten over dakisolatie voor prefab (hsb) dak? 

Naar pagina prefab houtbouw (hsb)

 

Dakisolatie Prefab Houtskeletbouw met knauf Insulation

Dakisolatie MW 34 Alu Plus Knauf Insulation

DAK ISOLEREN BIJ RENOVATIE

We bieden verschillende soorten dakisolatie om een schuin dak te isoleren. Onze Naturoll dakisolatie is handig klemmend aan te brengen bij een sporenkap (de balken verticaal in dak van boven naar beneden).

Bij renovatie van een schuin dak kom je in Nederland vaker de gordingkap tegen. Dan is de minerale wol MW 34 Alu Plus onze beste dakisolatie. Deze biedt jou als verwerker een aantal voordelen: 

  • Snel klemmend aan te brengen
  • Voorzien van stootvaste, dampremmende bekleding
  • Vastnieten is niet nodig
  • Stofarm, geurloos en geen irititatie dankzij ECOSE 

Meer weten over dakrenovatie

Inblaaswol als dakisolatie

Als het te isoleren dak veel vreemde vormen of hoeken heeft, kies je het beste voor onze inblaaswol SUPAFIL Timber Frame. Deze inblaaswol  wordt aangebracht door erkende, gespecialiseerde installateurs en is bij zowel sporen- als gordingendaken te gebruiken.

Je kiest hier ook voor als er een onregelmatige afstand is tussen de gordingen of sporen. Nog een voordeel: je hebt geen snijafval op je werkplek. Dat is erg prettig, zeker wanneer je op een kleine zolder aan het werk bent.

Meer over SUPAFIL Timber Frame

 

dakisolatie renovatie met Supafil

Smartroof C plat dak isolatie steenwol Knauf Insulation

Plat dak isolatie

Om een plat dak te isoleren leveren we bij Knauf Insulation ook steenwol isolatieplaten. Smartroof C is een steenwol dakisolatie met een hoge densiteit en is uitermate geschikt voor de isolatie van niet-toegankelijke daken, technische zones, PV-daken, groene en retentie-daken.

Ontdek onze plat dak isolatie  

POPULAIRE ISOLATIEMATERIALEN VOOR DAKISOLATIE