Spouwmuurisolatie: Spouwmuur isoleren met Knauf Insulation

De perfecte isolatie voor de spouw

Via kieren of een valse luchtspouw kan een gevel tot wel 20% energie verliezen. Met isolatie die perfect aansluit op het binnenspouwblad voorkom je warmteverlies. Ook met inblaaswol die de spouwmuur optimaal vult, verzeker je je van de gevraagde energieprestatie.

Via kieren of een valse luchtspouw kan een gevel tot wel 20% energie verliezen.

Cavitec in de spouw: perfecte aansluiting en prettige verwerking

Cavitec-glaswolplaten vormen een ideale oplossing om de spouwmuur te isoleren. Door de vezelstructuur van onze Cavitec-platen is er altijd een perfecte aansluiting, zowel tussen de platen onderling als op het binnenspouwblad. Dit is van groot belang omdat een valse luchtspouw de isolatiewaarde met maar liefst 50% kan verminderen, zo blijkt uit onderzoek van Nieman Raadgevende Ingenieurs. Daarnaast kunnen kieren en naden tussen de isolatieplaten de Rc-waarde met 36% verminderen. Met het gebruik van glaswolplaten voorkom je dus dat er onnodig veel warmte en energie verloren gaat.

Daarnaast zijn de Cavitec-glaswolplaten efficiënt te verwerken. De isolatieplaten zijn eenvoudig en snel te snijden. Ze irriteren huid of handen niet en geven weinig stof af. Door hun goede aansluiting zijn er geen aanvullende materialen nodig om isolatie mee af te dichten. Met glaswol isoleer je dus niet alleen effectief, de verwerkingskosten zijn ook laag en je werkt er prettig mee.

Glaswolplaten voor nieuwbouw

Volgens het Bouwbesluit is de minimale Rc-waarde voor gevels bij nieuwbouw 4,5 m².K/W. Met Cavitec-glaswolplaten kies je voor een efficiënte spouwmuurisolatie met uitstekende thermische prestaties. De platen zijn er in verschillende diktes. Een Rc van 4,5 behaal je met een dikte van 130 mm. Dit past probleemloos in een spouw van 150 tot 160 mm, wat gangbare spouwbreedtes zijn. Met een dikte van 146 mm in een spouw van 170 mm is zelfs een Rc van 5,0 te behalen.

Online Rc berekenen doe je met onze online Rc calculator

Spouwmuur-Cavitec 032 Premium.png

Inblaaswol voor nieuwbouw

Met SUPAFIL Cavity XL-inblaaswol is de spouw in nieuwbouwwoningen eenvoudig te isoleren. De metselaar focust zich op het metselwerk en een erkende, gecertificeerde verwerker komt langs voor het isoleren. Omdat de inblaaswol van binnenuit aangebracht wordt, kan er in alle weersomstandigheden geïsoleerd worden. Met de wol blaas je tot in elke hoek, zodat je verzekerd bent van optimale thermische prestaties. Zo kun je bouwen conform de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

SUPAFIL Cavity XL.png

Renovatie: inblaaswol voor spouwmuurisolatie

Voor het na-isoleren van spouwmuren is er SUPAFIL Cavity Wall-inblaaswol. Je vult de spouwmuur volledig. De vulling is optimaal en blijvend, want de wol zakt niet in. Met SUPAFIL inblaaswol verhoog je de thermische prestatie van een gevel in één dag. De inblaaswol leent daarom uitstekend voor transformatie- of renovatieprojecten, omdat je de overlast voor bewoners minimaal houdt. SUPAFIL Cavity Wall wordt uitsluitend aangebracht door erkende en gecertificeerde verwerkers.

Vind een gecertificeerde installateur in de buurt

Duurzame keuzes voor de isolatie van de spouw 

Zowel de glaswolplaten als de inblaaswol zijn uiterst duurzame keuzes voor spouwmuurisolatie. Onze Cavitec-platen zijn dankzij het natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology geurloos stofarm, en irriteren huid of handen niet. Bovendien bestaan onze isolatieoplossingen voor ten minste 80% uit gerecycled materiaal. Hiermee draag je bij aan duurzamer bouwen.

Meer over ECOSE® Technology