Voorzetwand isoleren | thermische en geluidsisolatie in een

Van sober klooster naar luxe hotel, gebouwd met KnaufZeker
VOORZETWAND ISOLEREN
Voorzetwand opbouw

VOORDELEN VOORZETWAND ISOLATIE

Als je een gevel met een voorzetwand isoleert, kun je snel hoge energieprestaties bereiken. Niet elke gevel heeft een spouwmuur die je kunt isoleren. Door aan de binnenzijde een voorzetwand te plaatsen, behoud je het aanzicht van de gevel. Dit is bij transformatie van monumentale panden vaak gewenst. Door te kiezen voor minerale wol of glaswol als voorzetwand isolatie bereik je hoge prestaties op het gebied van thermische en geluidsisolatie.

De Mineral Wool 35 (MW 35) is een uitstekende voorzetwand isolatie. De isolatie is eenvoudig te snijden. Je hebt eigenlijk geen snijverlies, omdat de isolatieplaten MW 35 afgestemd zijn op de maatvoering van metalen staanders. Daardoor kun jij de isolatie snel plaatsen als je een voorzetwand gaat isoleren.

Met de MW 35 realiseer je snel een goede thermische isolatie.  Afhankelijk van de constructieopbouw zijn ook hogere Rc-waarden te behalen, zoals 5,0 m2.K/W. Met onze Rc calculator kun je eenvoudig berekenen welke Rc een gekozen opbouw haalt.

Naar Rc calculator

Waarom glaswol of minerale wol als voorzetwand isolatie?

  • Glaswol en minerale wol van Knauf Insulation zijn gemaakt met een 100% natuurlijk bindmiddel zonder toevoeging van chemicaliën als formaldehyde, fenol, acrylaten en kleurstoffen.

  • Onze isolatie is dankzij ons bindmiddel ECOSE Technology geurloos, stofarm en irriteert niet aan huid en handen. Onze isolatie heeft de hoogste norm als het gaat om een gezonde binnenluchtkwalieit Eurofins Gold. Dat werkt een stuk prettiger.

De voordelen van isolatie met ECOSE van Knauf Insulation

Geluidsisolerende voorzetwand

Dankzij de open structuur van glaswol en minerale wol kun je met deze isolatie het beste een geluidsisolerende voorzetwand realiseren. Gebruik dan wel een basis framewerk van metalen staanders (U- en CW- profielen). Een metalen framewerk draagt de trillingen veel minder over naar de binnenruimte in vergelijking tot hout. Omdat je de staanders niet exact op maat hoeft te zagen, werk je veel sneller met metalen profielen. De staanders kunnen vrij bewegen in de U-profielen aan de onderkant. Vooral bij grootschalige renovatieprojecten is dat een groot voordeel omdat je snel meters kunt maken.

Isolatie voor voorzetwanden

Acoustifit

Acoustifit

Deze populaire glaswol isolatie met ECOSE Technology is leverbaar in allerlei diktes. Door de open structuur van glaswol wordt de geluidsenergie heel goed geabsorbeerd. De maatvoering is afgestemd op systemen van metalen staanders zodat de isolatie snel te verwerken is. 

Download productblad

Mineral Wool 35 revolutionair relaxte isolatie

Minerale Wol 35

De MW 35 isolatieplaten zijn zeer stevige en toch flexibele minerale wolplaten. MW 35 met ECOSE Technology is onbrandbaar en is eenvoudig te verwerken in systemen van metalen staanders voor wand en plafond. Omdat hij een goede thermische prestatie heeft is MW 35 ook zeer geschikt als voorzetwand isolatie. 

Download productblad

Rock4All universele steenwol Knauf Insulation met ECOSE

Rock4All steenwol

Moet jouw voorzetwand voldoen aan extra eisen op het vlak van brandveiligheid?
Dan is de universele steenwolplaat Rock4All de ideale isolatieplaat. Zeker als je vaak verschillende klussen uitvoert, mag deze plaat niet in je bus ontbreken. Rock4All is ook te gebruiken in scheidingswanden, als dakisolatie of spouwmuurisolatie.
Download productblad

Tip

Vergeet de dampremmende folie niet en werk de voorzetwand luchtdicht af met dichtingsmaterialen zoals tapes en kit. Werk ook doorvoeren en inbouwdozen goed luchtdicht af. Zo bespaar je nog meer energie en verhoog je bovendien het comfort binnen.

   

Tip

Ook voorzetwanden vallen in het KnaufZeker programma. Door de Knauf en Knauf Insulation materialen te combineren ben je met KnaufZeker verzekerd van de thermische prestaties en de geluidsisolatie (dB). 

   

Thermische voorzetwanden

In de onderstaande tabel vind je de testresultaten van verschillende voorzetwandsystemen.
Bron: Handboek Wandsystemen KnaufZeker. 

  Rc
W625 75/138 50+50GW2,5
W625 75/190 60+90GW3,5
W625 75/238 2x75+50GW5,0


Toelichting voorbeeld W625 75/138 50+50GW

De totale wand heeft een dikte van 138 mm. De wand bestaat uit metalen profielen van 75 mm, 2 lagen Acoustifit van 50 mm dikte en een enkele laag beplating met Knauf A-platen.  

Rc waarde voorzetwand

Een voorzetwand moet behalve geluidsisolerende eigenschappen vaak ook thermische eigenschappen hebben. Wil je weten met welk isolatiemateriaal je de vereiste Rc voor een voorzetwand realiseert? Gebruik dan onze Rc calculator.  

Naar Rc calculator

Klusadvies

Wil je weten hoe je een voorzetwand isoleert? Bekijk dan ons handige klusadvies en onze animatie over het isoleren van een voorzetwand volgens het W626 systeem. 

Voorzetwand isoleren met W626 systeem Knauf Insulation