Vliesgevel isoleren met Knauf Insulation
GEVELISOLATIE VLIESGEVEL

Thermische isolatie en esthetiek in een

Gesloten vliesgevel isolatie Knauf Insulation

ISOLATIE VLIESGEVEL

Vliesgevels komen veel voor in de utiliteitsbouw. Vliesgevels zijn niet dragend en daarom vaak slanker dan gevels van traditionele materialen. Vliesgevels bieden architecten veel mogelijkheden voor het ontwerp en het gevelbeeld is belangrijk.

Bij een open vliesgevel is het fraai als het isolatiemateriaal mooi wegvalt in het aanzicht van de gevel. Kies daarom oplossingen waarmee je hoge thermische prestaties bereikt én die bijdragen aan een fraai gevelbeeld. 

Onze glaswol TP 432KD of steenwol Rock4All zijn geschikt isolatiemateriaal dat perfect aansluit op het binnenspouwblad. Met minerale wol voorkom je eenvoudig een daling van de Rc waarde door kieren of een valse luchtspouw. Bovendien scoort glaswol (tot 80% gerecycled materiaal) met het 100% natuurlijke bindmiddel ECOSE bijzonder goed als het gaat om duurzaam bouwen. 

Icons_0.png

GEVELISOLATIE NIEUWBOUW

De gevelisolatie bij nieuwbouw moet volgens het Bouwbesluit voldoen aan een RC van 4,5 (m2K/W) en vanaf de invoering van BENG aan een RC van 4,7. Deze kleine verhoging komt doordat de zgn. correctiefactor vervalt.  Om deze waarde in de praktijk te behalen, is niet alleen de thermische prestatie van het isolatiemateriaal van belang. De uitvoering is zeker zo belangrijk! 

Een valse luchtspouw van 5 mm of meer tussen het binnenspouwblad en de isolatie zorgt voor een vermindering van de isolatiewaarde van maar liefst 50%. En kieren en naden tussen isolatieplaten kunnen de isolatiewaarde ook flink naar beneden halen. Dit risico, dat bij harde isolatiematerialen zeker aanwezig is, heb je niet of veel minder bij glaswol. 

KOSTENEFFICIËNTE GEVELISOLATIE

De isolatieplaat voor spouwmuurisolatie TP 432KD heeft een natuurlijk bruin vlies. Zo valt deze glaswol isolatieplaat mooi weg in de schaduw van de gevelbeplating. Het eindresultaat is een mooie gevel met een kenmerkend uiterlijk. Naast dit esthetische aspect zorgt de TP 432KD spouwmuurisolatie voor optimale thermische isolatie. Dankzij de flexibele glaswol vezels sluiten de isolatieplaten goed aan op het binnenspouwblad en op elkaar. De isolatieplaten zijn prettig te verwerken en eenvoudig te snijden. Aanvullend werk met afdichtingsschuim is niet nodig. Glaswol is dan ook een kostenefficiënte gevelisolatie. 

Vliesgevel isolatie Egmond TP 432KD-glaswolplaat

glaswol binnenpanelen TP 432KD

BETROUWBARE PRESTATIES, PRETTIGE VERWERKING 

Onze TP 432KD glaswolplaten sluiten dankzij de vezelstructuur perfect aan op het binnenspouwblad en ook op elkaar. Hierdoor ontstaat er geen valse luchtspouw en treedt er geen onnodig energieverlies op. Je bereikt zo daadwerkelijk de energieprestaties die van tevoren zijn afgesproken. De glaswol isolatie van Knauf Insulation wordt gemaakt met ECOSE Technology. Daarom is de isolatie geurloos, stofarm en irriteert niet aan huid of handen. Dat werkt wel zo prettig.

Meer over ECOSE

Gevelisolatie van Knauf Insulation

Spouwisolatie TP 432KD Knauf Insulation

Gevelisolatie TP 432KD

De spouwmuurisolatie TP 432KD is een zeer stevige, waterafstotende isolatieplaat met ECOSE Technology. De isolatieplaat heeft aan één kant een naturel glasvlies. Door de hoge isolatiewaarde (Lambda 0,031) is deze isolatieplaat perfect toepasbaar binnen de BENG-norm. 

Download productblad

Rock4All universele steenwol Knauf Insulation met ECOSE

Steenwol gevelisolatie

Werk je liever met steenwol in plaats van glaswol? Dan is de universele steenwolplaat Rock4All misschien jouw ideale isolatie. Zeker als je vaker uiteenlopende klussen uitvoert is dit een plaat die niet in je bus mag ontbreken. Rock4All werd bij het Zorghotel in Egmond aan Zee gebruikt in de ronde hoeken in 2x 70 mm.
Download productblad

Rc calculator Knauf Insulation
Rc waarde gevel

Bereken eenvoudig met welk isolatiemateriaal en welke isolatie dikte je in verschillende gevelconstructies een bepaalde Rc waarde behaalt. Gebruik onze Rc calculator.