Spouwmuurisolatie | effectief de spouw isoleren binnen BENG

SaksenWeimar by Night
SPOUWMUURISOLATIE
Spouwmuurisolatie Knauf Insulation

SPOUWISOLATIE 

Met onze nieuwe generatie spouwmuurisolatie behaal je de gevraagde thermische prestaties voor nieuwbouw, aanbouw en renovatie. Glaswol werkt erg kostenefficiënt als je dit vergelijkt met andere isolatiematerialen. Bij glaswol als spouwmuurisolatie heb je géén aanvullende afdichtingen of voegmiddel nodig. 

Onze nieuwe spouwmuurisolatie TP430KD en TP 432KD is gemaakt van glaswol, brandveilige isolatie (Euro brandklasse A1) en scoort goed op het gebied van duurzaamheid. Glaswol spouwisolatie van Knauf Insulation bestaat namelijk uit gerecycled glas (tot 80%) en maken we met ons 100% natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology. Het duurzame karakter van al onze spouwisolatie materialen vind je terug in onze EPD's en BIM-modellen. 

Supafil spouwisolatie is een inblaaswol die de verwerker de spouwmuur inblaast via kleine boorgaten in de buitenmuur (renovatie spouwmuur). Bij nieuwbouw kun je met Supafil Cavity XL zowel van binnenuit als van buitenaf laten isoleren door onze gecertificeerde verwerkers.
 

Icons_0.png

Waarom glaswol als spouwmuurisolatie?

  • Glaswol spouwisolatie platen sluiten dankzij hun flexibele vezelstructuur perfect aan op het binnenspouwblad en ook onderling. Zo heb je met glaswol als spouwmuurisolatie veel minder risico op een valse luchtspouw of op thermische lekken door kieren. Details over de effecten van kieren, naden en een valse luchtspouw kun je lezen in het rapport van Nieman Raadgevende Ingenieurs

  • Snijd de spouwmuurisolatie met een overmaat van 5-10 mm als je de spouw laat isoleren. Isoleer je de spouwmuur met glaswol, dan heb je geen andere afdichtingen of vulschuim nodig. Dat bespaart aanzienlijk op de arbeid.

  • De spouwisolatie platen van Knauf Insulation zijn gemaakt met ECOSE Technology: geen jeuk, geen geur, geen stof.

  • Spouwmuurisolatie van Knauf Insulation bespaart opslag op de bouwplaats. Door onze optimale verpakkingsmethoden zitten er meer m2 op een pallet. 

Meer over ECOSE Technology

WELK ISOLATIEMATERIAAL IN DE SPOUW?

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal om spouwmuren te isoleren. Op basis van de breedte van de spouw bij nieuwbouw is er enorm veel keuze. Dus welk soort isolatiemateriaal kies je dan? Natuurlijk kijk je daarbij naar beschikbaarheid en prijs. Hoe scoort het materiaal op duurzaamheid? En welke Rc waarde realiseer je met de spouwisolatie? De Rc waarde is toch het belangrijkst. En dan niet alleen de Rc waarde op papier, maar ook de Rc waarde die je in de praktijk behaalt.  

Deze animatie legt uit welke voordelen glaswol als spouwmuurisolatie biedt aan aannemers:

BESTE SPOUWMUURISOLATIE NIEUWBOUW

De gevelisolatie bij nieuwbouw moet volgens het Bouwbesluit voldoen aan een RC van 4,5 (m2K/W) conform de NEN1068 en met de invoering van BENG aan een RC van 4,7. Deze kleine verhoging komt doordat de zgn. correctiefactor vervalt.  Om deze waarde in de praktijk te behalen, is niet alleen de thermische prestatie van het isolatiemateriaal van belang. Een correcte uitvoering van de spouwmuurisolatie is zeker zo belangrijk! 

Een valse luchtspouw van 5 mm of meer tussen het binnenspouwblad en de spouwisolatie zorgt voor een vermindering van de isolatiewaarde van maar liefst 50%. Kieren en naden tussen isolatieplaten verlagen de isolatiewaarde ook flink. Bij harde isolatiematerialen is het risico op kieren en een valse luchtspouw zeker aanwezig. Bij glaswol spouwmuurisolatie heb je deze risico's niet omdat de platen zo goed aansluiten op elkaar en het binnenspouwblad. 

Isolatieplaten voor de spouw

Spouwisolatie TP 432KD Knauf Insulation

Spouwmuurisolatie TP 432KD

Deze nieuwe generatie spouwmuurisolatie bestaat uit een aantal een zeer stevige, waterafstotende isolatieplaten voor de spouw. De glaswolplaten met ECOSE Technology zijn stevig en hebben aan één zijde een naturel glasvlies. Door de hoge isolatiewaarde (Lambda 0,031) kun je deze spouw isolatieplaten perfect toepassen binnen de BENG-norm. De dikte van 140 mm past perfect in de gemiddelde spouw bij nieuwbouw. 

Bekijk TP 432KD

Spouwmuurisolatie TP 430KD Knauf Insulation

Spouwmuurisolatie TP 430KD

De TP 430KD isolatieplaten voor de spouw  zijn stevige, waterafstotende glaswolplaten met ECOSE Technology. De plaat is aan één zijde bekleed met een naturel glasvlies.
Spouwmuurisolatie TP 430KD is heel geschikt voor de isolatie van spouwmuren in renovatieprojecten of de realisatie van een aanbouw. 

Bekijk TP 430KD

Rock4All universele steenwol Knauf Insulation met ECOSE

Spouwmuurisolatie steenwol

Werk je graag met extra stijve isolatieplaten in de spouw? Of heb je extra eisen ten aanzien van brandveiligheid? Dan is de steenwol isolatieplaat Rock4All misschien jouw ideale spouwmuurisolatie. Zeker als je vaker uiteenlopende klussen uitvoert is de Rock4All een plaat die niet in je bus mag ontbreken. Rock4All spouwisolatie, kun je ook gebruiken als dakisolatie of als isolatie van scheidingswanden en voorzetwanden.

Bekijk Rock4All steenwol

Spouwmuur isoleren verwerking
Animatie en stappenplan
Verwerking spouwmuurisolatie

Zeker weten dat je de spouwmuur goed gaat isoleren? Gebruik dan onze verwerkingsrichtlijnen. We leggen je stap voor stap uit hoe je de spouwmuurisolatie aanbrengt, vanaf de hoogte tot de fundering tot en met de aansluitingen bij kozijnen. 

Spouw isoleren met Supafil inblaaswol 

Naast glaswol maken we bij Knauf Insulation ook inblaaswol als spouwmuurisolatie. Zo leveren we Supafil Cavity Wall voor het na-isoleren van spouwmuur bij renovatie. Bij oudere woningen zit er vaak maar beperkte of zelfs helemaal geen spouwisolatie in de gevel. Gecertificeerde verwerkers blazen Supafil Cavity Wall spouwmuurisolatie in de gevel om de isolatie te verbeteren. Zo verhoog je snel het comfort van een woning en verlaag je de energierekening. 

Ook bij nieuwbouwprojecten kun je als aannemer met Supafil spouwisolatie aan de slag. Speciaal voor de bredere spouw bij nieuwbouw ontwikkelden we Supafil Cavity XL. Voor al onze spouwmuurisolatie werken we samen met gecertificeerde verwerkers. Deze verwerkers zijn getraind op een correcte verwerking en staan onder toezicht van SKG-IKOB en Insula. 

Spouwmuurisolatie Cavity Wall

SUPAFIL Cavity isolatie

Na-isoleren spouwmuur

Voor het na-isoleren van de spouwmuur ontwikkelden we de inblaaswol Supafil Cavity Wall. Een gespecialiseerde verwerker vult in enkele uren, zonder verbouwing of breekwerk, de spouwmuur volledig met inblaaswol. Zo verhoog je direct je wooncomfort en verlaag je de energierekening. Bij een tussenwoning bespaar je al snel ruim 200 euro op de jaarlijkse energierekening. Je woning krijgt een hoger energielabel en een goed geïsoleerde woning is waardevaster. 

Lees meer over Supafil Cavity Wall

Zoek verwerker in de buurt
 

SUPAFIL Cavity XL inblaaswol nieuwbouw

De inblaaswol Supafil Cavity XL is een innovatieve spouwmuurisolatie voor nieuwbouw. Deze spouwmuurisolatie biedt aannemers een aantal voordelen: 

  • Spouwmuurisolatie door specialisten, de metselaar focust zich op metselwerk;
  • Spouwmuur isoleren is weersonafhankelijk en kan zelfs bij vorst uitgevoerd worden;
  • Optimale thermische prestaties met zekerheid van uitvoering. Goede toepassing binnen de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen.

Meer over Supafil Cavity XL

Spouwmuurisolatie nieuwbouw Supafil Cavity XL

Rc calculator Knauf Insulation
Rc waarde berekenen

Met onze Rc calculator bereken je eenvoudig met welke spouwmuurisolatie en welke isolatiedikte je de vereiste Rc waarde voor de gevel haalt.