Spouwmuurisolatie | effectief de spouw isoleren binnen BENG

SaksenWeimar by Night
SPOUWMUURISOLATIE
Spouwmuurisolatie Knauf Insulation

SPOUWMUUR ISOLATIE

Met onze spouwmuurisolatie behaal je de gevraagde thermische prestaties voor nieuwbouw, aanbouw en renovatie. Bovendien is glaswol zeer kostenefficiënt als je dit vergelijkt met andere isolatiematerialen. Bij glaswol als spouwmuurisolatie heb je géén aanvullende afdichtingen of voegmiddel nodig. 

Onze glaswol spouwmuur isolatieplaten TP430KD en TP 432KD zijn brandveilig (Euro brandklasse A1) en scoren goed op het gebied van duurzaamheid. Glaswol van Knauf Insulation bestaat namelijk uit gerecycled glas (tot 80%) en maken we met ons 100% natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology. Het duurzame karakter van al onze isolatiematerialen vind je terug in onze EPD's en BIM-modellen. 

Supafil inblaaswol wordt de spouwmuur ingeblazen door kleine boorgaten in de buitenmuur (renovatie spouwmuur). Bij nieuwbouw kun je met Supafil Cavity XL zowel van binnenuit als van buitenaf laten isoleren door onze gecertificeerde verwerkers.
 

Icons_0.png

Waarom glaswol van Knauf Insulation?

  • Glaswolplaten sluiten dankzij hun flexibele vezelstructuur perfect aan op het binnenspouwblad en ook onderling. Zo heb je met glaswol als spouwmuurisolatie veel minder risico op een valse luchtspouw of op thermische lekken door kieren.  Details over de effecten van kieren, naden en een valse luchtspouw kun je lezen in het rapport van Nieman Raadgevende Ingenieurs

  • Snijd de glaswolplaten met een overmaat van 5-10 mm als je de spouw laat isoleren. Isoleer je de spouwmuur met glaswol, dan heb je geen andere afdichtingen of vulschuim nodig. Dat bespaart aanzienlijk op de arbeid.

  • Glaswol van Knauf Insulation is gemaakt met ECOSE Technology: geen jeuk, geen geur, geen stof.

  • Spouwmuurisolatie van Knauf Insulation bespaart opslag op de bouwplaats. Door onze optimale verpakkingsmethoden zitten er meer m2 op een pallet. 

Meer over ECOSE Technology

Deze animatie legt uit welke voordelen glaswol als spouwmuurisolatie biedt aan aannemers:

GEVELISOLATIE NIEUWBOUW

De gevelisolatie bij nieuwbouw moet volgens het Bouwbesluit voldoen aan een RC van 4,5 (m2K/W) en vanaf de invoering van BENG aan een RC van 4,7. Deze kleine verhoging komt doordat de zgn. correctiefactor vervalt.  Om deze waarde in de praktijk te behalen, is niet alleen de thermische prestatie van het isolatiemateriaal van belang. De uitvoering is zeker zo belangrijk! 

Een valse luchtspouw van 5 mm of meer tussen het binnenspouwblad en de isolatie zorgt voor een vermindering van de isolatiewaarde van maar liefst 50%. En kieren en naden tussen isolatieplaten kunnen de isolatiewaarde ook flink naar beneden halen. Dit risico, dat bij harde isolatiematerialen zeker aanwezig is, heb je niet of veel minder bij glaswol. 

Wat we hebben aan spouwmuurisolatie

Spouwisolatie TP 432KD Knauf Insulation

Spouwmuurisolatie TP 432KD

Deze zeer stevige, waterafstotende glaswolplaat met ECOSE Technology is aan één zijde bekleed met een naturel glasvlies. Door de hoge isolatiewaarde (Lambda 0,031) is deze isolatieplaat perfect toepasbaar binnen de BENG-norm. De dikte van 140 mm past uitstekend in de gemiddelde spouw bij nieuwbouw. 

Download productblad

Spouwmuurisolatie TP 430KD Knauf Insulation

Spouwmuurisolatie TP 430KD

De TP 430KD spouwmuurisolatie platen zijn stevige, waterafstotende glaswolplaten met ECOSE Technology. De plaat is aan één zijde bekleed met een naturel glasvlies.
Het isolatiemateriaal TP 430KD leent zich bij uitstek voor de isolatie van spouwmuren in renovatieprojecten. 

Download productblad

Rock4All universele steenwol Knauf Insulation met ECOSE

Spouwmuurisolatie steenwol

Werk je liever met een nog steviger plaat, of heb je extra eisen ten aanzien van brandveiligheid?
Dan is de universele steenwolplaat Rock4All misschien jouw ideale spouwplaat. Zeker als je vaker uiteenlopende klussen uitvoert is dit een plaat die niet in je bus mag ontbreken. Rock4All is ook bruikbaar als dakisolatie of isolatie van scheidingswanden.
Download productblad

Spouwmuur isoleren met Supafil inblaaswol 

Naast glaswol maken we bij Knauf Insulation ook inblaaswol als spouwmuurisolatie. Zo leveren we Supafil Cavity Wall voor het na-isoleren van spouwmuur bij renovatie. Hiermee verhoog je snel het comfort van een woning en realiseer je een lagere energierekening. 

Ook bij nieuwbouwprojecten kun je als aannemer met Supafil inblaaswol aan de slag. Speciaal voor de bredere spouw bij nieuwbouw ontwikkelden we Supafil Cavity XL. Voor beide soorten spouwmuurisolatie werken we samen met gecertificeerde verwerkers. Deze verwerkers zijn getraind op een correcte verwerking en staan onder toezicht van SKG-IKOB en Insula. 

Spouwmuurisolatie Cavity Wall

Na-isoleren spouwmuur

Voor het na-isoleren van de spouwmuur ontwikkelden we de inblaaswol Supafil Cavity Wall. Een gespecialiseerde verwerker vult in enkele uren, zonder verbouwing of breekwerk, de spouwmuur volledig met inblaaswol. Zo verhoog je direct je wooncomfort en verlaag je de energierekening. Bij een tussenwoning bespaar je al snel ruim 200 euro op de jaarlijkse energierekening. Je woning krijgt een hoger energielabel en een goed geïsoleerde woning is waardevaster. 

Lees meer over Supafil Cavity Wall

Zoek verwerker in de buurt
 

SUPAFIL Cavity XL inblaaswol nieuwbouw

De inblaaswol Supafil Cavity XL is een innovatieve spouwmuurisolatie voor nieuwbouw. Deze spouwmuurisolatie biedt aannemers een aantal voordelen: 

  • Spouwmuurisolatie door specialisten, de metselaar focust zich op metselwerk;
  • Spouwmuur isoleren is weersonafhankelijk en kan zelfs bij vorst uitgevoerd worden;
  • Optimale thermische prestaties met zekerheid van uitvoering. Goede toepassing binnen de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen.

Meer over Supafil Cavity XL

Spouwmuurisolatie nieuwbouw Supafil Cavity XL

Rc calculator Knauf Insulation
Rc Spouwmuur berekenen

Met onze Rc calculator bereken je eenvoudig met welk isolatiemateriaal en welke isolatiedikte je in verschillende spouwmuurconstructies een bepaalde Rc behaalt.