Gevelisolatie | Onze isolatiematerialen

Wall Insulation

Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Goede gevelisolatie voorkomt dat er onbedoeld warmte verloren gaat. De gevel moet volgens het BBL een RC van 4,7 (m2.K/W) halen volgens de NTA 8800. Om deze isolatiewaarde bij een gevel te halen is niet alleen de thermische prestatie van het isolatiemateriaal van belang, maar ook de uitvoering. Een valse luchtspouw van 5 mm of meer tussen het binnenspouwblad en de isolatie zorgt vaak al voor een vermindering van de isolatiewaarde van maar liefst 50%*.  Ook kieren door slechte aansluitingen verminderen de isolatiewaarde. 

Gevel isolatie platen

Met de gevelisolatie van Knauf Insulation voor nieuwbouw en renovatie voorkom je risico's van thermische lekken of een valse luchtspouw heel eenvoudig. Onze gevel isolatie platen van glaswol of steenwol sluiten perfect aan op de achterliggende constructie en onderling. Zo voorkom je onnodig energieverlies en is de kwaliteit van de gevelisolatie beter geborgd. 

Alternatief gevelisolatie nieuwbouw

Wil je nog meer zekerheid op de kwaliteit van de uitvoering bij spouwmuurisolatie, dan is de inblaaswol Supafil Cavity XL de oplossing. Deze inblaaswol wordt tijdens de bouwfase van binnenuit aangebracht door gecertificeerde verwerkers. De metselaar kan zich volledig richten op het metselen van het buitenspouwblad. 

Spouwmuurisolatie nieuwbouw

Moest spouwisolatie eerst voldoen aan een Rc 4,5. Met de komst van BENG is dat Rc 4,7 geworden. Glaswol (TP432KD) en steenwol (Rock4All) zijn ideale gevelisolatie als je spouwmuren moet isoleren. Als de Wet Kwaliteitsborging in 2022 geldt dan moet een aannemer aan kunnen tonen dat de gevelisolatie voldoet aan de eisen in het Bouwbesluit. 

Sppouwmuurisolatie soorten waarmee je de thermische prestaties in de praktijk eenvoudig realiseert, zijn glaswol of steenwol. Bovendien is gevelisolatie met glaswol in de spouw onderaan de streep vaak veel goedkoper. In tijden dat het bouwbudget onder druk staat, bieden we je met glaswol als gevelisolatie een perfect alternatief.

Meer over spouwmuurisolatie

Nieuwbouw Spouwmuur isolatie Knauf Insulation

Supafil Cavity XL isolatie

GEVEL ISOLEREN NIEUWBOUW 

SUPAFIL Cavity XL gevelisolatie is ontwikkeld voor de isolatie van de bredere spouw bij nieuwbouw. Deze methode om een gevel te isoleren biedt aannemers een aantal voordelen:

  • Specialisten brengen de gevelisolatie aan, de metselaar focust op metselwerk.
  • De specialist isoleert de spouw via de buitenmuur of binnenmuur. Door van binnenuit te isoleren, kun je de gevelisolatie onafhankelijk van het weer uitvoeren. Zelfs bij vorst!
  • De uitvoering van de gevelisolatie staat onder toezicht van SKG-IKOB en Insula. Optimale thermische prestaties zijn dus goed gewaarborgd. 

Lees meer over Supafil Cavity XL

 

ISOLEREN VOORZETWAND

Een gevel isoleren zonder spouwmuur doe je door een voorzetwand aan de binnenkant tegen de buitenmuur te plaatsen. Bij de gevelisolatie van een monumentaal pand wil men vaak de uitstraling behouden en dan is isolatie via een voorzetwand de beste oplossing. Voor de isolatie van een voorzetwand gebruik je het beste thermische isolatie die ook zijn werk doet als geluidsisolatie.  

Knauf Insulation levert een aantal isolatieplaten die je in een voorzetwand kunt gebruiken. Maak je keuze tussen de glaswol (Acoustifit of Ultracoustic), minerale wol (MW 35) of steenwol (Rock4All) op basis van de gevraagde thermische en geluidseisen en ook de brandveiligheidseisen of de voorkeur van het werken met flexibele of meer stijve materialen. 

Meer over isolatie voorzetwand

 

thermische isolatie met glaswol

Prefab isolatie Nieuw Aamstel in aanbouw

Prefab gevel isoleren

Voor de isolatie van houtbouw en prefab bieden we specifieke oplossingen met onze Naturoll glaswol isolatie. Prefab heeft de toekomst. De industriële productie van gevel- of dakelementen is milieuvriendelijk, biedt betere garanties voor de bouwkwaliteit en maakt het mogelijk om sneller te bouwen. 

Onze glaswol isolatie voor prefab gevels is afgestemd op de gangbare maatvoering. Door met overmaat te snijden, sluiten de glaswol dekens perfect aan op de stijlen en balken in een constructie en kun je ook eenvoudig zonder kieren isoleren. Om binnen de houtbouw flexibel conform de BENG-eisen te bouwen hebben we verschillende nieuwe diktes geïntroduceerd.  

Lees meer over isolatie van prefab elementen

 

NA ISOLEREN BUITENMUUR

Gevelisolatie is bij oudere woningen vaak beperkt of zelfs helemaal niet aanwezig. Om de klimaatdoelstellingen in Nederland te halen (van Gas Los) biedt de Rijksoverheid subsidies op gevelisolatie en dakisolatie. Voor het na-isoleren van een buitenmuur met luchtspouw leveren we Supafil Cavity 033 inblaaswol. Met deze gevelisolatie kun je de buitenmuur laten isoleren door erkende en getrainde verwerkers. 

Het na-isoleren van de buitenmuur gebeurt vaak al binnen één dag en kan zonder bouwvergunning en zonder rommel uitgevoerd worden. Je verhoogt direct je wooncomfort en krijgt een lagere energierekening. Bovendien heb je minder geluidsoverlast van buiten omdat de inblaaswol werkt als geluidsisolatie. 

Meer lezen over spouwmuur renovatie

Zoek een erkende verwerker

 

SUPAFIL Cavity muur isolatie

gesloten vliesgevel cavitec 035

ISOLATIE VLIESGEVEL

Vliesgevels zijn niet dragend en bieden architectonisch veel mogelijkheden. Ook hier bieden we met onze glaswolisolatie TP 432KD passende gevelisolatie.

Door de flexibele vezelstructuur sluiten de isolatieplaten mooi aan op elkaar en op het binnenspouwblad. Zo ben je eenvoudig verzekerd van de benodigde thermische prestaties. 

Meer over isolatie voor vliesgevels

 

BEKIJK ONZE ISOLATIE VOOR GEVELS

Rc calculator Knauf Insulation
Snel en eenvoudig
Rc waarde berekenen

De Rc waarde van elk type gevel bereken je eenvoudig met onze online Rc calculator. Bekijk met welke isolatie je in jouw constructie de gewenste Rc waarde kunt realiseren.