Gevelisolatie | Onze isolatiematerialen

Wall Insulation
Gevelisolatie

GEVELISOLATIE

Goede gevelisolatie voorkomt dat er onbedoeld warmte verloren gaat. De gevel moet volgens het Bouwbesluit een RC van 4,5 (m2.K/W) halen. Met ingang van de BENG-norm wordt dit 4,7 (m2.K/W) omdat de correctiefactor verdwijnt. Om deze isolatiewaarde bij een gevel te halen is niet alleen de thermische prestatie van het isolatiemateriaal van belang, maar ook de uitvoering. Een valse luchtspouw van 5 mm of meer tussen het binnenspouwblad en de isolatie zorgt vaak al voor een vermindering van de isolatiewaarde van maar liefst 50%*.  Ook kieren door slechte aansluitingen verminderen de isolatiewaarde. 

Met de spouwmuurisolatie oplossingen voor nieuwbouw van Knauf Insulation voorkom je eenvoudig dit soort risico's. Glaswolplaten sluiten perfect aan op de achterliggende constructie en onderling. Zo voorkom je onnodig energieverlies. 

Wil je nog meer zekerheid op de kwaliteit van de uitvoering bij spouwmuurisolatie, dan is de inblaaswol Supafil Cavity XL de oplossing. Deze inblaaswol wordt tijdens de bouwfase van binnenuit aangebracht door gecertificeerde verwerkers. De metselaar kan zich volledig richten op het metselen van het buitenspouwblad. 

Gevelisolatie nieuwbouw

Glaswol en steenwol zijn ideale gevelisolatie als je kijkt naar het behalen van thermische prestaties in de praktijk. Met de komst van BENG en de Wet Kwaliteitsborging in 2021 moet een aannemer aan kunnen tonen dat de gevelisolatie voldoet aan de eisen in het Bouwbesluit. 

Je realiseert thermische prestaties in de praktijk eenvoudiger wanneer je de gevel isoleert met glaswol of steenwol. Bovendien is het isoleren van de gevel met glaswol vaak veel goedkoper onder aan de streep. In tijden dat het bouwbudget onder druk staat, bieden we je goede alternatieven met glaswol als gevelisolatie.

Meer over spouwmuurisolatie

GEVEL ISOLEREN NIEUWBOUW 

De spouwmuurisolatie SUPAFIL Cavity XL is ontwikkeld voor de isolatie van de bredere spouw bij nieuwbouw. Deze inblaaswol biedt aannemers een aantal voordelen:

  • Spouwmuurisolatie door specialisten, de metselaar focust op metselwerk
  • Spouwmuur isoleren is weersonafhankelijk en kan zelfs bij vorst uitgevoerd worden
  • Optimale thermische prestaties met zekerheid van uitvoering door SKG-IKOB en Insula.

Lees meer over Supafil Cavity XL

 

ISOLEREN VOORZETWAND

Een gevel isoleren als er geen spouwmuur is, kan natuurlijk met een voorzetwand aan beiden zijden van de gevel. Wanneer je de gevel wilt behouden, bijv. bij een monumentaal pand, dan is een voorzetwand aan de binnenzijde de beste oplossing. We bieden verschillend isolatiemateriaal voor de isolatie van een voorzetwand. 

Maak je keuze tussen onze glaswol, minerale wol of steenwol op basis van de gevraagde thermische en geluidseisen en ook de brandveiligheidseisen of de voorkeur van het werken met flexibele of meer stijve materialen. 

Meer over isolatie voorzetwand

 

Prefab gevel isoleren

Voor de isolatie van houtbouw en prefab bieden we specifieke oplossingen met onze Naturoll glaswol isolatie. Prefab heeft de toekomst. De industriële productie van gevel- of dakelementen is milieuvriendelijk, biedt betere garanties voor de bouwkwaliteit en maakt het mogelijk om sneller te bouwen. 

Onze glaswol isolatie voor prefab gevels is afgestemd op de gangbare maatvoering. Door met overmaat te snijden, sluiten de glaswol dekens perfect aan op de stijlen en balken in een constructie en kun je ook eenvoudig zonder kieren isoleren.  

Lees meer over isolatie van prefab elementen

 

NA ISOLEREN WONING

De gevelisolatie van oudere woningen is vaak beperkt of zelfs helemaal niet aanwezig. Om de klimaatdoelstellingen in Nederland te halen (Van Gas Los) biedt de Rijksoverheid subsidies op onder meer  gevelisolatie en dakisolatie. Voor het na-isoleren van een spouwmuur hebben we de inblaaswol Supafil Cavity Wall. Deze spouwmuurisolatie wordt aangebracht door erkende en getrainde verwerkers. 

Het na-isoleren van de spouw kan zonder bouwvergunning, zonder rommel al in één dag gebeuren. Je verhoogt direct je wooncomfort en krijgt een lagere energie rekening. 

Meer lezen over spouwmuur renovatie

Zoek een erkende verwerker

 

ISOLATIE VLIESGEVEL

Vliesgevels zijn niet dragend en bieden architectonisch veel mogelijkheden. Ook hier bieden we met onze glaswolisolatie TP 430KD en TP 432KD passende gevelisolatie.

Door de flexibele vezelstructuur sluiten de isolatieplaten mooi aan op elkaar en op het binnenspouwblad. Zo ben je eenvoudig verzekerd van de benodigde thermische prestaties. 

Meer over isolatie voor vliesgevels

 

BEKIJK ONZE ISOLATIE VOOR GEVELS