Geluidsisolatie: binnenmuur met Knauf Insulation

Minerale wol voor een optimale geluidsisolatie

Bij het isoleren van scheidingswanden wil je een optimale geluidsisolatie bereiken. Minerale wol en glaswol zijn door hun uitstekende geluidsabsorptie dan goede keuzes. Ook zorgen deze materialen voor een groot verwerkingsgemak, wat tijdwinst oplevert bij grote projecten in de utiliteitsbouw.

De scheidingswanden van Hilton Schiphol zijn voorzien van Acoustifit isolatiemateriaal

Flexibele constructie 

Scheidingswanden worden in de utiliteitsbouw veelvuldig toegepast. De constructie hiervan bestaat uit drie onderdelen: metalen staanders, gipsplaten en isolatiemateriaal. De kracht van dit flexibele systeem is de optimale geluidsisolatie. Minerale wol en glaswol passen perfect bij dit soort flexibele constructies dankzij hun uitstekende geluidsabsorptie, lichte gewicht en verwerkingsgemak.

Geluidsisolatie

Het beperken van geluidshinder is van groot belang wanneer scheidingswanden worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan het indelen van een gebouw in kantoorruimtes waarin geconcentreerd werken van belang is. De vezelstructuur van de Mineral Wool MW 35, Acoustifit en Ultracoustic zorgt voor een uitstekende geluidsabsorptie. Geluid dringt zo niet door van de ene naar de andere ruimte.

Maatvoering

In de utiliteitsbouw worden heel wat vierkante meters scheidingswand geplaatst. Efficiëntie en snelheid zijn dan van belang. Onze producten voor de binnenafbouw zijn afgestemd op de maatvoering van metalen staanders. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verwerken en voorkom je snijverlies. Dat bespaart je tijd en dus geld.

Goede thermische prestaties           

Met de keuze voor minerale wol of glaswol draag je ook bij aan een hoge brandwerendheid van de constructie. Een scheidingswand wordt soms ook geplaatst tussen een onverwarmd trappenhuis en het appartementen- of kantorengedeelte van een gebouw. Dan komen ook de goede thermische prestaties van onze producten van pas.

Gegarandeerde kwaliteit

In combinatie met gipsplaten en metalen staanders van Knauf komt ons isolatiemateriaal in aanmerking voor de KnaufZeker®-prestatiegarantie. Door deze producten in één systeem te verwerken, worden de prestaties gewaarborgd. Hiermee ben je verzekerd van gegarandeerde kwaliteit.

Lees meer over KnaufZeker

Tip

Kies voor gegarandeerde kwaliteit met KnaufZeker® en combineer ons isolatiemateriaal met gipsplaten en metalen staanders van Knauf.

ECOSE Technology zorgt voor een prettig zacht isolatiemateriaal dat niet irriteert aan huid en handen

VOORDELEN ECOSE® Technology

Omdat we onze glaswol en minerale wol maken met ECOSE® Technology is de isolatie super prettig te verwerken. Het materiaal is geurloos, stofarm en irriteert niet aan huid of handen. 

Meer over ECOSE® Technology