Mineral Wool 34 Alu Plus dakisolatie met isolatiefolie in een
SCHUIN DAK ISOLEREN

Grote stap in energie besparen

Mineral Wool MW 34 Alu Plus van Knauf Insulation voor dakisolatie

SCHUIN DAK ISOLEREN

Wil je een schuin dak isoleren, dan bieden we daarvoor verschillende soorten dakisolatie. Dakisolatie verdient zich snel terug. Wist je dat bij een slecht geïsoleerd dak soms wel 30%Schuin van de warmte via het dak verloren gaat?

Het grote voordeel van glaswol als dakisolatie is dat je de isolatie heel eenvoudig op maat kunt snijden. Omdat elk dak anders is in bijv. de afstanden van de houten balken (gordingen of sporen) en glaswol werkt dan heel flexibel.

Onze Naturoll kun je uitstekend gebruiken als dakisolatie. Dit is een onbeklede glaswoldeken. Let op dat je dan een losse dampremmende folie gebruikt voor de luchtdichte afwerking. We hebben ook dakisolatie waarbij de folie geïntegreerd is zoals de TR 312 of de MW 34 Alu Plus

Glaswol van Knauf Insulation werkt erg prettig als je een dak van binnenuit isoleert. Dankzij ons 100% natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology heeft onze dakisolatie géén geur, is stofarm en irriteert bovendien niet aan je huid of handen.   

Icons_0.png

DE VOORDELEN VAN GLASWOL ALS DAKISOLATIE

  • Bij na-isolatie van het dak werk je vaak in een kleine en moeilijk te bereiken ruimte. In een gemiddelde woning moet het materiaal al snel twee trappen hoger gebracht worden. Onze isolatie rollen zijn licht van gewicht en compact verpakt. Je brengt een rol eenvoudig naar de te isoleren zolder.

  • Gebruik je glaswol als dakisolatie dan heb je weinig risico op thermische lekken. Snijd je glaswol met overmaat, dan sluiten de platen naadloos op elkaar aan. Glaswol sluit ook perfect aan op de constructie. In tegenstelling tot PIR isolatie, die je precies op maat moet snijden en waar je met afdichtingsmateriaal zoals PUR aan de slag moet om te zorgen dat je kieren dicht zijn.

  • Glaswol van Knauf Insulation met ECOSE Technology stoft nauwelijks, is geurloos en irriteert niet aan huid en handen. 

Meer over ECOSE Technology

Een dak van binnenuit isoleren

Wanneer je het dak van binnenuit wilt isoleren, kijk je naar :

  • Met wat voor dak heb je te maken? Is het een gordingkap of sporendak (spantendak). Dit heeft vooral met de afwerking te maken. Heb je een dak met hele bijzonder vormen dan is Supafil inblaaswol voor jou waarschijnlijk de beste dakisolatie.

  • Hoe dik kan de isolatie zijn? Kies de dakisolatie dunner dan de hoogte van de gordingen (zie 1).

  • Eigen voorkeur, kies je liever voor een dakisolatie met een geïntegreerde dampremmende folie of breng je de isolatie en isolatiefolie liever apart aan?

dakrenovatie met isolatie

Hoe kies je de beste dakisolatie?

Om je dak zo goed mogelijk te isoleren, kies je het beste voor de grootst mogelijke isolatiedikte (maar lager dan de balkhoogte) en een materiaal met een hoge isolatiewaarde (lambda). Een heel dun laagje isolatie houd kou in de winter of hitte in de zomer minder goed buiten dan een dikkere isolatielaag met een bepaalde thermische prestatie. Zo is een isolatie met een Lambda van 0,035 beter dan een met 0,037.

Wil je weten met welke dakisolatie je een bepaalde Rc behaalt? Gebruik dan onze Rc calculator.

Naar Rc calculator

Tip

Dak isoleren = Luchtdicht bouwen

Dak isoleren = luchtdicht bouwen

Of je nu kiest voor losse dakisolatie en isolatiefolie of een dakisolatie met een geïntegreerd dampscherm, het is belangrijk dat je de hele dakconstructie goed luchtdicht afwerkt. Niet alleen om te voorkomen dat er warmteverlies ontstaat, maar vooral om te voorkomen dat warme lucht van binnen tegen je koude dakbeschot condenseert. Want condens in je constructie kan leiden tot dakrot.

 

Luchtdicht bouwen dak

Hoe moet je luchtdicht afwerken? 

  • Gebruik een dampscherm als je geen dakisolatie met een geïntegreerd dampscherm hebt gekozen.
  • Tape de naden tussen de folies of beklede isolatie goed af.
  • Tape ook eventuele doorvoeren van luchtkanalen door het dak goed af.
  • Tape alle aansluitingen met de muren en vloeren goed rondom af.

Met ons assortiment homeseal accessoires bieden we bij Knauf Insulation isolatiefolies en tapes voor luchtdicht bouwen.

Naar Homeseal accessoires

 Voordeel dakisolatie met geïntegreerde ISOLATIEFOLIE

Het voordeel van een dakisolatie met een geïntegreerd dampscherm is dat je zeker weet dat je de juiste folie voor de klus gebruikt. Het tweede voordeel is dat de klus veel sneller uit te voeren is. Je bent minder tijd kwijt met luchtdicht maken en kunt direct afwerken.

Onze Mineral Wool 34 Alu Plus heeft een stootvast, geïntegreerd dampscherm. Deze isolatie is ontwikkeld op de kap die je bij renovatie het meeste tegenkomt: een gordingkap. Je kunt de isolatie snel klemmend aanbrengen en vastnieten is niet nodig.

Dakisolatie MW 34 Alu Plus

Bekijk deze video om te zien hoe je met MW 34 Alu Plus van binnenuit snel een dak isoleert.

Supafil dakisolatie renovatie

Inblaaswol als dakisolatie

Soms heb je te maken met een dakconstructie met veel vreemde vormen of hoeken. Het komt ook voor dat de afstanden tussen de gordingen of sporen van het dak te onregelmatig zijn. Inblaaswol is dan een slimme keuze. SUPAFIL Timber Frame is erg geschikt voor de na-isolatie van hellende daken. Het biedt uitstekende thermische eigenschappen. Bij het inblazen vul je zelfs de kleinste hoekjes. Een dak isoleren met Supafil inblaaswol kan je laten uitvoeren door een van onze erkende verwerkers. 

Meer over Supafil Timber Frame

Zoek gecertificeerde verwerker

 

Onze dakisolatie

De kosten en subsidie voor dakisolatie

De kosten van dakisolatie hangen vooral af van de grootte van je dak, en het soort isolatie en afwerking dat je kiest. Je kunt eenvoudig uitrekenen hoeveel m2 je nodig hebt. Bezuinig niet op de dikte van de isolatie, want dan zul je ook minder energie besparen. Een andere belangrijke factor is arbeid. Ga je de dakisolatie zelf uitvoeren, dan heb je die kosten niet. Maar wanneer je dakisolatie door een aannemer of isolatiebedrijf laat uitvoeren,  kom je in aanmerking voor subsidie. Je krijgt in 2020 30% subsidie als je 2 energiebesparende maatregelen neemt. 

Meer over de regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis vind je op de site van de Rijksoverheid.