Dakisolatie Knauf Insulation onze opties op een rij
Dakisolatie

Alles over schuin dak isolatie en plat dak isoleren

DAKISOLATIE

Goede dakisolatie voorkomt dat er onbedoeld warmte verloren gaat. Omdat het dak een groot oppervlak heeft, kan bij een slecht geïsoleerd dak tot wel 30% van de warmte verloren. Een dak bij nieuwbouw moet volgens het Bouwbesluit gebouwd worden volgens de BENG eisen en moet een Rc waarde van minimaal 6,3 m2.K/W hebben. 

Bij renovatie ligt dat anders. Je kunt isoleren volgens het Rechtens verkregen niveau, maar het is slimmer om goed te isoleren. Alleen met goede isolatie, verlaag je de energierekening en verhoog je het wooncomfort. 

Welke dakisolatie je kiest hangt onder meer af van de dakconstructie. Zo is er bij gordingen- en sporenkappen veel ruimte om te isoleren; het is dan slim om te kiezen voor dakisolatie met een grote lengtemaat, zoals bij onze isolatie op rol. Omdat je bij het na-isoleren van een dak vaak in een kleine ruimte werkt, is het fijn dat glaswol stofarm is dankzij de toepassing van het natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology.

Wanneer je bij het na isoleren van een schuin dak te maken veel vreemde hoeken of een onregelmatige afstand tussen de gordingen of sporen tegenkomt, dan kun je als dakisolatie beter kiezen voor onze Supafil Timber Frame inblaaswol.

Dakisolatie nieuwbouw

Een hellend dak bij nieuwbouw moet een minimale Rc waarde hebben van 6,3 m2.K/W. Welke dakisolatie je toepast om de gestelde eisen te behalen, hangt af van de opbouw en maatvoeringen van de hellend dak constructie. Zo is de houthoogte bij prefab houtconstructies (hsb) soms beperkt. Onze Naturoll glaswol isolatie is leverbaar in allerlei breedte maten, thermische prestatie en diktes. Zo is er altijd een dakisolatie te vinden die in de constructie past. 

Wil je meer weten over dakisolatie voor prefab (hsb) dak? 

Naar pagina prefab houtbouw (hsb)

 

Dakisolatie Prefab Houtskeletbouw met knauf Insulation

Dakisolatie MW 34 Alu Plus Knauf Insulation

DAK NA ISOLEREN - RENOVATIE

We bieden verschillende soorten dakisolatie om een schuin dak of plat dak na te isoleren. Onze Naturoll dakisolatie is handig klemmend aan te brengen bij een sporenkap. Bij een sporenkap lopen de dakbalken verticaal van de nok naar de vloer. Een goede isolatie hiervoor is ook de spijkerflensdeken TR312 met alukraft folie. 

Bij het na isoleren van een schuin dak kom je in Nederland meestal een gordingkap tegen. De dakbalken lopen namelijk vaker horizontaal. Voor de na isolatie van dit type hellend dak is de minerale wol MW 34 Alu Plus onze beste dakisolatie. Deze dakisolatie heeft namelijk een geïntegreerd dampscherm.

Meer weten over dakrenovatie

Inblaaswol als dakisolatie

Als het schuin dak dat je wilt na isoleren vreemde vormen of hoeken heeft, adviseren we te werken met onze inblaaswol SUPAFIL Timber Frame. Deze dakisolatie wordt aangebracht door erkende, gespecialiseerde installateurs en is bij elk type schuin dak te gebruiken. 

Je kiest deze dakisolatie ook wanneer er een onregelmatige afstand is tussen de gordingen of sporen. Supafil Timber Frame heeft een Euro brandklasse A1, scoort hoog op het gebied van duurzaamheid en er is tijdens het werk geen snijafval.

Meer over SUPAFIL Timber Frame

 

dakisolatie renovatie met Supafil

Smartroof C plat dak isolatie steenwol Knauf Insulation

Plat dak isoleren

Om een plat dak vanaf de buitenzijde te isoleren leveren we bij Knauf Insulation ook steenwol isolatieplaten. Smartroof C is een isolatieplaat met een hoge densiteit en is als dakisolatie uitermate geschikt voor de isolatie van niet-toegankelijke daken, technische zones, PV-daken, groene en retentie-daken.

Ook voor het na isoleren van een dak aan de binnenzijde hebben we verschillende soorten  isolatie. Meer hierover lees je ook op de pagina na-isoleren plat dak. 

Bekijk Smartroof C isolatie  

Na-isolatie plat dak

POPULAIRE DAKISOLATIE  

Rc waarde berekenen

De Rc waarde bereken je eenvoudig en snel met onze online Rc calculator. Kijk met welke dakisolatie je in jouw schuin dak of hellend dak je de gewenste Rc waarde haalt. Let ook op de minimale Rd die nodig is als de woningeigenaar subsidie wil aanvragen.