Daken

Een energiezuinige en comfortabele woning door goede dakisolatie

Dakisolatie is bepalend voor de energieprestatie van een woning. Via een slecht geïsoleerd dak kan tot wel 30% van de warmte verloren gaan. Daarnaast zorgt goede dakisolatie voor een hoger wooncomfort. Wil je een woning energiezuinig maken? We bieden je de perfecte isolatieoplossingen voor dak isolatie, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Voordelen dakisolatie: 

  • Lagere energierekening
  • Meer wooncomfort
  • Hogere woningwaarde
Naturoll 033 ideaal voor de brandveilige isolatie van prefab daken

Dak isoleren - energiezuinig en comfortabel

Het dak isoleren verbetert de energiezuinigheid en vergroot het comfort van een gebouw. Welke oplossing je kiest, hangt onder andere af van de constructieopbouw. Zo is er bij gordingen- en sporenkappen veel ruimte om te isoleren; het is dan slim om te kiezen voor dakisolatie met een grote lengtemaat, zoals bij onze dekens. Wanneer je te maken hebt met veel vreemde hoeken of een onregelmatige afstand tussen de gordingen of sporen, dan kun je als dakisolatie beter kiezen voor inblaaswol. Omdat je vaak in een kleine ruimte werkt, is het fijn dat glaswol stofarm is dankzij de toepassing van het natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology.

na-isolatie

Dak isoleren met isolatierollen

Voor dakrenovatie zijn er verschillende typen isolatierollen toe te passen. Zo kun je kiezen voor onze Naturoll-glaswol. Dit product is eenvoudig klemmend aan te brengen tussen de sporen van een sporendak.

Dat geldt ook voor de Mineral Wool 34 Alu Plus. Deze minerale wol is speciaal voor het hellend dak ontwikkeld en heeft een geïntegreerde, dampremmende laag. Daardoor is de klus nog sneller geklaard. De MW 34 Alu Plus leent zich uitstekend voor zowel sporen- als gordingenkappen. 

na-isolatie

Dakisolatie met inblaaswol

Soms heeft het te isoleren dak veel vreemde vormen of hoeken. Voor deze situaties is er SUPAFIL Timber Frame. Deze inblaaswol  wordt aangebracht door erkende, gespecialiseerde installateurs en is bij zowel sporen- als gordingendaken te gebruiken.

Je kiest hier ook voor als er een onregelmatige afstand is tussen de gordingen of sporen. Nog een voordeel: je hebt geen snijafval op je werkplek. Dat is erg prettig, zeker wanneer je op een kleine zolder aan het werk bent.

Kosten van dakisolatie 

De kosten van dakisolatie verdien je relatief snel terug. Bij een goed geïsoleerd dak, kun je flink besparen op je energierekening. Omdat bovendien de waarde van een goed geïsoleerd huis stijgt, is het isoleren van het dak snel de moeite waard. 

Bij bestaande woningen met gordingkappen zit er tussen de gordingen een vrije ruimte, die geschikt is voor isolatie. Gebruik daar isolatiemateriaal met een grotere lengtemaat, want dat werkt kostenefficiënt.

Voordelen van het dak isoleren met glaswol :

  • Glaswol heeft een gelijkblijvende, thermische isolatiewaarde
  • Perfecte aansluiting van de isolatiedeken, dankzij de perfecte vezelstructuur
  • Prettige en efficiënte verwerking van het isolatiemateriaal, dankzij de toegepaste ECOSE® Technology
  • Goede duurzaamheidseigenschappen dankzij het natuurlijke bindmiddel
  • Tot 80% geproduceerd uit gerecycled materiaal

 

Isolatie van daken bij nieuwbouw

Het huidige Bouwbesluit stelt bij nieuwbouw een minimale Rc-waarde van 6,0 m2.K/W voor daken. Welk isolatieproduct je toepast om de gestelde eisen te behalen, wordt bepaald door de constructieopbouw en bijbehorende maatvoeringen. Zo heb je bij prefab houtconstructies soms te maken met een beperkt beschikbare isolatiehoogte. Isolatiemateriaal met een optimale thermische isolatiewaarde, zoals onze Naturoll-glaswoldekens, is dan vaak de juiste keuze.

Meer over de isolatie van prefab dakelementen

Duurzame keuzes voor dakisolatie 

Onze isolatietoepassingen zijn uiterst duurzame keuzes voor de isolatie van daken. Al onze glaswol en minerale wol is dankzij het natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology geurloos en stofarm, en irriteert huid en handen niet. De inblaaswol bestaat tot 80% uit gerecycled materiaal. Hierdoor draagt het bij aan de verduurzaming van het gebouw.

Meer over ECOSE® Technology

 

Wil je meer weten over Knauf Insulation en duurzaam bouwen?

Lees dan meer op de pagina van Duurzaam bouwen en duurzaam wonen.