Dakisolatie voor nieuwbouw Prefab houtbouw daken

De beste dakisolatie voor prefab nieuwbouw

De toepassing van prefab dakelementen verkort de bouwtijd en er is een betere garantie op de kwaliteit.  Isoleren van een prefab dak kent zijn eigen specifieke uitdagingen.  Want hoe bereik je in een beperkte ruimte de gewenste isolatiewaarde?Hoe spring je in op de vraag naar duurzaamheid? Wij bieden de perfecte dakisolatie oplossingen. 

 

Bij nieuwbouw gebruik je steeds vaker prefab dakelementen.

Slim inspringen op prefab dakconstructies 

Houten prefab dakelementen bieden je veel voordelen. Je monteert ze op de bouwplaats snel en efficiënt en ze zijn licht van gewicht. Tegelijkertijd worden er bij nieuwbouw hoge eisen gesteld aan de energieprestaties van gebouwen. Nieuwbouwwoningen moeten volgens het Bouwbesluit een Rc-waarde van 6,0 m2.K/W hebben. Naast efficiëntie wil je dus ook hoge energieprestaties realiseren.

Prefab daken
Tip

Isoleer het prefab dak met meerdere lagen om de Rc-waarde van 6,0 m² K/W voor nieuwbouw te behalen

Prettige verwerking, licht van gewicht

Door hun flexibele vezelstructuur zijn onze Naturoll-glaswoldekens eenvoudig in de houten constructies te verwerken. Het materiaal is snel en makkelijk te snijden. Dankzij de specifieke breedtemaatvoering realiseer je een perfecte aansluiting met het houtwerk. Bovendien zijn ze licht van gewicht. Hierdoor passen ze perfect bij het prefabbouwproces.

Makkelijk een optimale thermische prestatie

De thermische prestaties van Naturoll zijn hoog. Met een dikte van 240 mm bereik je een Rc-waarde van 6,0 m2.K/W in een prefab dakconstructie. De beschikbare isolatiehoogte in de houtconstructie bepaalt welk type Naturoll-glaswoldeken je kiest. Met Naturoll is het mogelijk een dubbele laag isolatie aan te brengen. Zo kun je nog hogere isolatiewaarden realiseren. Ook op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid bieden de Naturoll-producten hoge prestaties.

Rc hellende daken met Knauf Insulation Naturoll
Tip

Gebruik onze online Rc calculator om te bepalen met welke glaswol je de vereiste Rc waarde behaalt voor dakisolatie. Ga naar de Rc calculator.

ECOSE® Technology: prettig werken aan duurzaamheid

Naturoll-glaswoldekens worden geproduceerd met het natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology. Ook voldoen ze aan de hoogst mogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit. Het materiaal is geurloos en stofarm en irriteert huid of handen niet. Dit is tijdens het werk aan een dakconstructie extra prettig. De Naturoll-producten bestaan voor 80% uit gerecycled glas.

Doordat het bindmiddel van duurzame grondstoffen gemaakt is en geen formaldehyde bevat, draag je bij aan duurzame woningnieuwbouw.

Meer over ECOSE® Technology