Plafond isoleren | thermische en geluidsisolatie voor meer comfort

Goede plafondisolatie draagt bij aan een hoog woon en werkcomfort
PLAFOND ISOLEREN
Naturoll Isolatie houten plafond

ISOLEREN VAN EEN PLAFOND

Houten plafonds kom je vooral tegen in oude woningen en appartementcomplexen. Met glaswol en minerale wol isolatie kun je zo'n plafond prima isoleren. Op die manier realiseer je een betere geluiddemping (luchtgeluid) tussen de verdiepingen. Onze Acoustifit, Ultracoustic en Mineral Wool 35 (MW 35) zijn een uitstekende keuze voor de geluidsisolatie van een houten plafond.

Ook de Supafil inblaaswol is toe te passen als akoestische isolatie van een plafond. Het voordeel is dat niet alle platen of planken verwijderd hoeven worden. Door middel van inblaasgaten komt de isolatie in alle hoekjes van de constructie. 

Al onze isolatie is erkend met de hoogste norm voor binnenluchtkwaliteit Eurofins Gold. Dat is een veilig idee! 
 

Glaswol of minerale wol als plafond isolatie?

In de utiliteitsbouw kom je veel systeemplafonds tegen. Doordat systeemplafonds een flexibele constructie hebben zijn ze eenvoudig (na) te isoleren. Dat is nodig wanneer luchtgeluid via het plafond nog van de ene naar de andere ruimte gaat.  Door de veerkrachtige structuur van de Acoustifit glaswolplaten is het materiaal eenvoudig aan te brengen op de systeemplafonds. Glaswol heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, dus hiermee verhoog je de geluidsisolatie van het plafond.

Meer over geluid en isolatie

Glaswol of minerale wol als plafond isolatie

Isolatie plafond met Supafil

Geluiddempende isolatie plafond

Een houten balken plafond kun je ook zeer goed isoleren met Supafil inblaaswol. Het grote voordeel is dat je niet alle planken of beplating weg hoeft te halen. De Supafil TimberFrame inblaaswol wordt via boorgaten aangebracht en de isolatie vult elke hoek van de constructie. Zo weet je zeker dat er geen thermische lekken zijn. 

Supafil heeft goede geluidsisolerende eigenschappen en is vocht - en schimmelwerend. Wil je isoleren met inblaaswol? Neem dan contact op met één van onze gecertificeerde verwerkers. 

Zoek verwerker in de buurt

Isolatie plafond garage

Plafonds in een parkeergarage zijn vaak van beton. Om zo'n plafond te isoleren, kies je het beste voor Heraklith houtwolpanelen. Met houtwol als isolatie tegen een betonnen plafond  wordt voorkomen dat kou en geluid naar bovenliggende appartementen of kantoren trekt. Heraklith houtwolplaten vormen een fraaie esthetische afwerking. Kies je voor de Heraklith Tektalan A2 SmartTec  dan zorg je bovendien voor een goede brandweerstand. Bij het Tektalan A2 SmartTec paneel combineren we houtwol met steenwol, waardoor het plafond fungeert als een hitteschild. 

Meer over Heraklith houtwol

Heraklith plafond isolatie parkeergarage

isolatie organic plafond

Akoestische isolatie plafond

Tot slot hebben we de Organic akoestische panelen als plafondisolatie in ons gamma opgenomen. Deze akoestische platen lenen zich voor elk soort plafond, systeemplafond, directe montage tegen beton of met een blinde bevestiging. Deze akoestische plafondisolatie is bijzonder omdat je het in een eigen design, tal van kleuren en uitvoeringen kunt bestellen. Zo zorg je dat de plafondisolatie een creatieve bijdrage wordt aan het interieur. 

Meer over Organic.Design

Isolatie voor plafond