Isolatie Plafond: Systeemplafonds en Renovatie

De juiste plafond isolatie voor prettiger wonen, rustiger werken

Een goed geïsoleerd plafond zorgt voor een prettige ruimte om in te leven en te werken.

Welke oplossing je kiest voor het isoleren van een plafond hangt af van de akoestische en thermische prestaties die je wilt behalen en het soort plafond. 

Plafond Hilton Hotel Schiphol perfecte geluidsisolatie

Systeemplafonds

In de utiliteitsbouw kom je veel systeemplafonds tegen. Doordat systeemplafonds een flexibele constructie hebben zijn ze eenvoudig (na) te isoleren. Door de veerkrachtige structuur van de Acoustifit glaswolplaten is het materiaal eenvoudig aan te brengen op de systeemplafonds. Glaswol heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, dus hiermee verhoog je de geluidswerendheid bijzonder goed.

Lees meer over geluid en isolatie

Renovatie plafonds

Voor de na-isolatie van een plafond in een woning of gebouw zijn diverse oplossingen en systemen beschikbaar. Om het geluid tussen verdiepingen te dempen, is glaswol een ideale oplossing. Knauf Insulation biedt hiervoor onder andere de Acoustifit, Ultracoustic of Minerale Wol MW35.  De vezelstructuur van dit materiaal zorgt ervoor dat het efficient te verwerken is. Het is goed in te passen tussen metalen profielen in het plafond en eenvoudig op maat te snijden. Op het gebied van thermische isolatie en brandwerendheid leveren deze producten ook zeer goede prestaties.

Parkeergarages

Het plafond van een parkeergarage voorzie je van isolatie om te voorkomen dat kou en geluid naar bovenliggende appartementen of kantoren trekt. Heraklith houtwolpanelen vormen een fraaie esthetische afwerking. Kies je voor het Heraklith® Tektalan A2 paneel dan zorg je bovendien voor een goede brandweerstand. Bij het Tektalan A2 paneel combineren we houtwol met steenwol, waardoor het plafond fungeert als een hitteschild. 

Meer over Heraklith houtwolpanelen