Binnenafbouw

Optimale geluidsisolatie, comfortabelere ruimtes

Verbeter de geluidsisolatie door plafonds en scheidingswanden te isoleren met minerale wol of glaswol. Zo is geluidshinder eenvoudig te voorkomen. Onze glaswol verwerk je extra prettig dankzij ECOSE® Technology, het lichte gewicht en de flexibele structuur. Kijk ook eens naar de KnaufZeker prestatiegaranties.

Pathe Maastricht heeft een perfecte geluidsisolatie van Knauf Insulation

Geluidshinder beperken 

In woningen en kantoorgebouwen wil je geen hinderlijke geluiden horen. Het kan gaan om bijvoorbeeld stemmen of andere geluiden uit een naastgelegen ruimte. Door het isoleren van plafonds of scheidingswanden voorkom je geluidshinder. Een constructie die bijvoorbeeld bestaat uit gipsplaten, metalen profielen en minerale wolisolatie zorgt voor een optimale geluidsisolatie. Daardoor ontstaan ruimtes waarin het prettiger werken of wonen is.  

Voordelen van minerale wol 

Minerale wol en glaswol zijn uitstekende keuzes voor isolatie in de binnenafbouw. Door de vezelstructuur is dit materiaal sterk geluidsabsorberend. Daarnaast is het efficiënt te verwerken in wanden of plafonds. Je snijdt het eenvoudig op maat. Er treedt weinig snijverlies op door de afstemming op de maatvoering van metalen staanders of profielen. Zo kun je snel werken. Dit levert vooral bij grotere projecten veel tijdwinst op. Minerale wol draagt behalve aan een betere geluidsisolatie ook bij aan een hoge brandwerendheid en goede thermische prestaties.

Scheidingswanden

Isolatiemateriaal zoals de Mineral Wool MW 35, Acoustifit of Ultracoustic verwerk je eenvoudig tussen de metalen staanders waarmee een scheidingswand kan worden opgebouwd. Onze producten sluiten goed aan op de maten van deze staanders. Je voorkomt zo snijverlies en verwerkt het materiaal efficiënt.

Geluidsisolerende scheidingswand.png

Plafonds

Bij plafondisolatie werk je vaak boven je hoofd. Dankzij het lichte gewicht en de hoge flexibiliteit van minerale wol en glaswol is dit geen probleem. Je verwerkt het materiaal eenvoudig op of tussen de metalen profielen of houten balken van het plafond.

Houten vloer.png

KnaufZeker®-prestatiegarantie 

Onze isolatiematerialen komen in combinatie met gipsplaten en metalen staanders van Knauf in aanmerking voor de KnaufZeker®-prestatiegarantie. Door deze producten in één systeem te verwerken, worden de prestaties gewaarborgd. Hiermee ben je verzekerd van gegarandeerde kwaliteit.

Lees meer over KnaufZeker