Vloerisolatie bij Knauf Insulation - Een overzicht
Vloerisolatie

VLOERISOLATIE

Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat er niet onnodig warmte verloren gaat. Via een slecht geïsoleerde vloer kan tot wel 10% van de warmte verloren gaan. Bovendien voorkomt vloerisolatie  geluidshinder uit ruimtes onder de vloer of vochtproblemen. Voor zowel houten als betonnen vloeren bieden we je de perfecte vloerisolatie.

Welke vloerisolatie je kiest hangt onder meer af van de constructie. Zijn je vloeren of verdiepingsvloeren houten vloeren of gaat het om een onderkant van beton?  Daarnaast kies je vloerisolatie op de probleem dat je wilt aanpakken. Gaat het vooral om een akoestische isolatie, geluidsisolatie of heb je ook nog thermische eisen aan de isolatie om het comfort te verhogen.

Glaswol, inblaaswol en steenwol kun je prima gebruiken als vloerisolatie bij een houten vloer.  Gaat het om een betonnen vloer, bijv de onderkant van appartementen waaronder zich een parkeergarage bevindt, bekijk dan eens onze opties van onze Heraklith of Organic houtwolpanelen. 

Rc waarde vloerisolatie

Als je een vloer gaat isoleren om de thermische prestatie te verbeteren, dan kun je met onze online Rc calculator heel eenvoudig berekenen welke isolatiemateriaal je het beste kunt toepassen in de vloer.

Op basis van de gewenste Rc waarde van de vloer en de elementen van de vloerconstructie kun je eenvoudig bepalen welke dikte en welke thermische prestatie de vloerisolatie moet hebben.

Naar Rc calculator

Geluid en vloerisolatie

Naast een thermische verbetering biedt vloerisolatie een hoorbare verbetering van de geluidsisolatie. Isolatie van Knauf Insulation absorbeert geluid zodat bijvoorbeeld geluid van stemmen, tv of radio niet meer van de ene naar de andere verdieping door klinkt.

Door de open structuur presteren onze glaswol, minerale wol en houtwol uitstekend op het gebied van geluidsabsorptie. In de mini academy die we opnamen met Theo Scheers, akoestisch adviseur bij Peutz, leer je meer over geluid en geluidsisolatie. 

Meer lezen over geluid

ISOLATIE VOOR BETONNEN VLOER OF HOUTEN VLOER

Afhankelijk van het type vloer, de constructie van de vloer en de functie in het gebouw bieden we verschillende isolatiematerialen aan voor vloerisolatie. 

Isolatie Houten vloer

Isolatie Betonvloer

POPULAIRE ISOLATIEMATERIALEN VOOR VLOERISOLATIE