Vloerisolatie | Betonvloer isoleren

Betonvloer of betonnen plafond isoleren
VLOERISOLATIE | BETONVLOER, WAND OF PLAFOND ISOLEREN

Thermische isolatie en esthetiek in één

Tektalan A2 brandveilig afbouwpaneel voor parkeergarages met appartementen

ISOLATIE BETONVLOER OF PLAFOND

Met de juiste isolatie onder een betonvloer zorg je ervoor dat kou en geluid niet door de betonvloer optrekken naar boven. Vooral wanneer boven de betonnen vloer kantoren of appartementen gesitueerd zijn, is het belangrijk om met een goede isolatie van de betonvloer geluidsoverlast te voorkomen en om te zorgen voor extra thermische isolatie. Zo draagt vloerisolatie bij aan een hoger werk,- woon,- en leefcomfort.

Heraklith houtwolplaten bieden je de perfecte totaaloplossing voor de isolatie van zo’n betonvloer. Met Heraklith houtwolplaten realiseer je de perfecte geluidsisolatie, thermische isolatie én een esthetische afwerking.

Tektalan A2 is daarbij een houtwolcementplaat gecombineerd met steenwol. Deze houtwolplaat biedt de beste prestaties als het gaat om brandveiligheid en akoestische isolatie. Met een brandklasse A2 en een mogelijkheid om 180 minuten brandweerstand te realiseren is de Tektalan A2 bij uitstek geschikt voor parkeergarages waar steeds vaker elektrische auto's geparkeerd worden. 

Icons_0.png

HOUTWOL EN ISOLATIEMATERIAAL

Naast onze massieve houtwolplaten, combineren we bij Heraklith ook houtwol tijdens de productie direct met isolatiemateriaal (PIR, steenwol of grijze EPS) tot één isolatiepaneel.  Dankzij de combinatie kun je de houtwolplaten sneller monteren.

Heraklith houtwolplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Naast hun uitstekende geluidsabsorptie en hoge thermische prestaties dragen de panelen ook bij aan een hoge brandwerendheid van de ruimte.

Heraklith houtwolplaat met PIR voor renovatie en dunnere dikte beschikbaar

Herafoam combineert houtwol met PIR isolatie tot één isolatiepaneel. Deze houtwolcementplaat is zeer geschikt voor renovatie waar je met een beperkte hoogte de thermische prestaties moet verbeteren. Houd de maximale loop- of fietshoogte over!

Meer over Herafoam

 

Heratekta houtwolplaten met grijs EPS voor hoge thermische isolatie

Heratekta combineert houtwol met een grijze EPS isolatieplaat. Met deze houtwolcementplaat bereik je hoge thermische prestaties (warmte isolatie). Met de handige tand- en groef en maar 2 bevestigingspunten is de Heratekta plaat eenvoudig, snel en vlak te monteren.

Meer over Heratekta

 

Tektalan A2 voor hoge brandveiligheid

Bij Tektalan A2 combineren we houtwol met steenwol. Deze houtwolplaat biedt de beste combinatie voor akoestische prestaties en hoge brandveiligheidseisen met standaard brandklasse A2 en de mogelijkheid tot een 180 minuten brandweerstand.

Meer over Tektalan A2

 

Rc calculator Knauf Insulation
Rc waarde betonvloer

Om te komen tot de gewenste thermische prestatie van de vloer kun je met onze online Rc calculator berekenen welke houtwolcementplaat dat biedt wat je nodig hebt voor je vloerisolatie.