Vloerisolatie | Betonvloer isoleren

Betonvloer of betonnen plafond isoleren
VLOERISOLATIE | BETONVLOER, WAND OF PLAFOND ISOLEREN

Thermische isolatie en esthetiek in één

Tektalan A2 brandveilig afbouwpaneel voor parkeergarages met appartementen

BETONVLOER / PLAFOND ISOLEREN

Met de juiste isolatie onder een betonvloer zorg je ervoor dat kou en geluid niet door de betonvloer optrekken naar boven. Vooral wanneer boven de betonnen vloer kantoren of appartementen gesitueerd zijn, is het belangrijk om met een goede isolatie van de betonvloer geluidsoverlast te voorkomen en om te zorgen voor extra thermische isolatie. Zo draagt isolatie onder een betonvloer bij aan een hoger werk,- woon,- en leefcomfort.

Heraklith houtwolplaten bieden je de perfecte totaaloplossing voor de isolatie van zo’n betonvloer. Met Heraklith houtwolplaten realiseer je een optimale geluidsabsorptie, thermische isolatie én een esthetische afwerking tegelijk.

Tektalan A2 SmartTec is daarbij een houtwolcementplaat gecombineerd met steenwol. Deze houtwolplaat biedt de beste prestaties als het gaat om brandveiligheid en akoestische isolatie. Met een brandklasse A2 en een mogelijkheid om 180 minuten brandweerstand te realiseren is de Tektalan A2 SmartTec bij uitstek geschikt voor parkeergarages waar steeds vaker elektrische auto's geparkeerd worden. 

Icons_0.png

WELKE ISOLATIE ONDER BETONVLOER? 

Het comfort van appartementen en kantoren gaat omhoog met goede isolatie onder de betonvloer. Maar welke isolatie gebruik je nu? We bieden vanuit Knauf Insulation naast onze glaswol en steenwol ook houtwol isolatie.

Met ons merk Heraklith hebben we een aantal mogelijkheden om een betonvloer te isoleren. Onze standaard A2 Afbouwpanelen bieden een RD van maximaal 0,55. Natuurlijk kun je de RD verhogen als je deze houtwolcementplaten in een systeemplafond onder de betonvloer installeert. Dit systeem kun je uitbreiden met glaswol (Acoustifit, Naturoll) of minerale wol platen (MW 35) om de thermische isolatie van het systeemplafond te verhogen.


Houtwolcombipanelen

Je kunt ook een houtwolcementplaat kiezen die we in de fabriek combineren met PIR isolatie (Herafoam),  grijze EPS isolatie (Heratekta) of een steenwolplaat (Tektalan A2).  

Vooral met de Herafoam (houtwol met PIR) kun je hoge thermische prestaties behalen bij een beperkte dikte. De Herafoam biedt bij een dikte van 170 mm een isolatiewaarde van RD 7,10. Ideaal voor renovatieprojecten waar je een geringe hoogte hebt. De Heratekta met grijs EPS isolatie biedt bij 200 mm een isolatiewaarde van RD 6,05. 

Zijn er behalve eisen aan de thermische isolatie van de betonvloer ook eisen op het gebied van akoestiek? Dan is de houtwolcementplaat met steenwol, Tektalan A2,  de beste keuze om een betonvloer te isoleren.   

Heraklith houtwolplaat met PIR voor renovatie en dunnere dikte beschikbaar

Herafoam

Herafoam combineert houtwol met PIR isolatie tot één isolatiepaneel. Deze houtwolcementplaat is zeer geschikt voor renovatie waar je met een beperkte hoogte de thermische prestaties moet verbeteren. Houd de maximale loop- of fietshoogte over!

Meer over Herafoam

 

Heratekta houtwolplaten met grijs EPS voor hoge thermische isolatie

Heratekta+

Heratekta combineert houtwol met een grijze EPS isolatieplaat. Met deze houtwolcementplaat bereik je hoge thermische prestaties (warmte isolatie). Met de handige tand- en groef en maar 2 bevestigingspunten is de Heratekta+ plaat eenvoudig, snel en vlak te monteren.

Meer over  Heratekta+

 

Tektalan A2 voor hoge brandveiligheid

Tektalan A2 SmartTec

Bij Tektalan A2 SmartTec combineren we houtwol met steenwol. Deze houtwolplaat biedt de beste combinatie voor akoestische prestaties en hoge brandveiligheidseisen met standaard brandklasse A2 en de mogelijkheid tot een 180 minuten brandweerstand.

Meer over Tektalan A2 SmartTec  

 

Houtwol isolatie

Alle Heraklith houtwolplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en in elke gewenste RAL kleur. Naast de uitstekende geluidsabsorptie en hoge thermische prestaties dragen de panelen ook bij aan een hoge brandwerendheid van de ruimte. 

Door de combinatie van isolatie en houtwol in één paneel kun je met Heraklith houtwolcementplaten snel een fraaie afwerking realiseren. Veel van onze combipanelen hoef je maar op 2 punten vast te zetten. Een snelle afbouw is daarmee gegarandeerd!  

Rc calculator Knauf Insulation
Rc waarde betonvloer

Om te komen tot de gewenste thermische prestatie van de vloer kun je met onze online Rc calculator berekenen welke houtwolcementplaat dat biedt wat je nodig hebt voor je vloerisolatie.