Wall Insulation
Isolatie binnenafbouw

ISOLATIE BINNENAFBOUW

Bij de binnenafbouw wordt veel isolatie verwerkt in scheidingswanden, geluidsisolerende voorzetwanden of bijvoorbeeld plafonds. Door glaswol of minerale wol in de wand of het plafond te verwerken, voorkom je veel geluidshinder. Dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen wordt de geluidsenergie veel beter tegengehouden. 

Dankzij ons 100% natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology is onze bruine glaswol erg populair bij binnenafbouwers!  Glaswol is niet alleen licht van gewicht en flexibel en toch stevig materiaal, maar dankzij ECOSE is onze isolatie ook nog eens stofarm, geurloos en irriteert de isolatie veel minder aan huid en handen. 

 

Scheidingswand isoleren

Glaswol en steenwol zijn de beste isolatie als je kijkt naar geluidsisolatie. Door de open vezelstructuur absorberen deze isolatiematerialen geluid bijzonder goed. We leveren al onze glaswol en minerale wol voor binnenafbouw met een maatvoering die is afgestemd op de systemen met metalen staanders. Zo heb je als verwerker weinig snijafval en kun je een wand of plafond extra snel isoleren. 

Wil je weten met welke isolatie en met welke wandopbouw je de geluidsisolatie realiseert die je wilt halen? Meer 

Meer over isolatie scheidingswand

Scheidingswand isolatie

plafondisolatie binnenafbouw

Plafond isoleren

Als je een goede geluidsisolatie wilt realiseren tussen ruimtes is behalve een goede isolatie van scheidingswanden ook een goede isolatie van de plafonds van belang. Als plafondisolatie ontbreekt, dan gaat een deel van het geluid bovenlangs van de ene naar de andere ruimte. Geluidshinder kun je met goede plafondisolatie voorkomen. 

Omdat er verschillende soorten plafonds zijn, of verdiepingsvloeren, en daarmee ook verschillende isolatiematerialen die geschikt zijn voor verschillende plafonds bieden we je een overzicht in onze Plafond pagina. 

Lees meer over isolatie van plafonds

 

VOORZETWAND ISOLEREN 

Als een gebouw geen spouw heeft, een nieuwe bestemming krijgt of een monumentale gevel heeft die behouden moet blijven, dan is het slim om een voorzetwand te plaatsen. Een voorzetwand stelt eisen aan de thermische prestaties van de isolatie. Denk aan een kantoorpand dat getransformeerd wordt tot appartementencomplex. Er zijn vaak hogere thermische prestaties nodig. 

Daarnaast wil je vaak dat een voorzetwand geluidisolerend werkt. Glaswol, minerale wol en ook steenwol zijn als isolatiemateriaal uitstekend voor geluidsisolatie. Wil je meer weten over hoe je een voorzetwand isoleert en welke prestaties Knauf en Knauf Insulation in een systeem bieden? Lees dan meer op onze pagina 'Voorzetwand isoleren'

Lees meer over voorzetwand isolatie

Voorzetwandisolatie

BEKIJK ONZE ISOLATIE VOOR PLAFONDS