Werken bij

Technisch Product Specialist

Wij zoeken een Technisch Product Specialist waar we op kunnen bouwen!

Wat ga je doen als Technisch Product Specialist bij Knauf Insulation?

In deze functie ben jij, samen met de Product Managers, verantwoordelijk voor het optimaliseren cq. behouden van een optimaal winstgevend productassortiment. Hiertoe vertaal je de behoefte van de klant en markttrends- en kansen naar nieuwe of gemodificeerde producten. Ook zorg je ervoor dat het productgamma voldoet aan alle procesvereisten, kwaliteitsreglementering en normering. 

Verder ben jij dé technische vraagbaak voor onze klanten en komen vragen en klachten bij jou terecht. Ook zorg je voor een tijdige en correcte aanlevering van technische- en productinformatie t.b.v. commerciële doeleinden.

In deze functie maak je deel uit van een team van 2 Product Managers en 2 collega's die zich bezig houden met MarCom. Je rapporteert aan de Sales & Marketing Manager.

Wat zijn de hoofdtaken?

 • Je werkt nauw samen met de Product Managers Benelux ter ondersteuning van de regionale verkoopteams
 • Uitvoeren van technische bouwkundige analyses (o.a. bouwfysica, thermisch gedrag van gebouwen, brandveiligheid, akoestiek en duurzaamheid)
 • Het geven van technische adviezen (intern en extern)
 • Het uitvoeren van onderzoek naar en het ontwikkelen van nieuwe producten/applicaties
 • Ontwikkeling van technische tools (bijv. Rc-calculator, akoestische tools, etc.)
 • Het overdragen van technische kennis middels trainingen en het geven van presentaties (intern en extern)
 • Het begeleiden van sales in het afhandelen van technische klachten
 • Het ondersteunen van Product Managers bij certificeringstesten en kwaliteitsrapporten

Wie zoeken wij?

De ideale kandidaat beschikt in ieder geval over het volgende:

 • In het bezit van een HBO diploma Bouwkunde/Bouwfysica
 • Minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een technische functie
 • Sterke communicatieve vaardigheden met diverse stakeholders binnen en buiten de organisatie
 • Technische bouwkundige inslag, maar ook markt- en klantgericht
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. De Franse taal is een pre

Daarnaast ben je energiek, sociaal, beschik je over een gezonde dosis humor en ben je een echte teamplayer. Je werkt graag proactief, zelfstandig en projectmatig. Ook pas je je makkelijk aan in verschillende omstandigheden.

Wat bieden wij?

Werken bij Knauf Insulation betekent werken bij een van 's werelds grootste, toonaangevende en innovatieve fabrikanten van isolatieproducten en -oplossingen. Met meer dan 30 jaar ervaring in de industrie, vertegenwoordigen wij een van de snelst groeiende en meest gerespecteerde namen in de isolatie.

Ons DNA bestaat uit een ketting van creatieve, enthousiaste en hardwerkende mensen. Vrijheid, teamwork, creativiteit en ondernemerschap passen goed bij de cultuur die wij kennen. Je krijgt veel speelruimte om het beste uit jezelf te halen en initiatief te tonen, waardoor een werkdag je volop energie en voldoening zal geven!

Uiteraard kun je daarnaast een aantrekkelijk salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten, zoals een 13e maand, leaseauto, aantrekkelijke bonusregeling en 37 vrije dagen.

In november zullen wij verhuizen naar een nieuw pand in Gilze.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Ben jij die deskundige bouwkundig of bouwfysisch specialist die we zoeken? Heb jij kennis van bouwkundige oplossingen en kun je die ook uitleggen aan niet-technische stakeholders? Houd je van vrijheid, zelfstandigheid maar maak je ook graag deel uit van een leuk team, solliciteer nu! 

Wil je meer weten over de functie?

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Cox Dieben (HR Manager) op telefoonnummer 06-86804168. 

Bescherming persoonsgegevens

Omdat we transparantie hoog in het vaandel hebben bij Knauf Insulation laten we je graag weten hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Ook wanneer je nog niet bij ons werkt. 
Meer hierover lees je in onze privacy verklaring voor sollicitanten. Door het indienen van je sollicitatie bevestig je dat je de inhoud van de Privacyverklaring hebt gelezen, begrepen en akkoord hebt bevonden.

Lees meer

Ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan direct en stuur ons je CV.
Solliciteer direct