Spouwmuurisolatie TP 432KD - Efficiënte spouwmuurisolatie

Praktijkproject met TP 432KD Spouwmuurisolatie
De spouwmuur isoleer je efficiënt met TP 432KD

4 uitdagingen waar je als aannemer voor staat

Er verandert binnenkort het een en ander voor aannemers. Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de BENG norm en de Wet Kwaliteitsborging gaat in. Binnen BENG moet de gevel een iets hogere RC behalen. Deze gaat van 4,5 naar 4,7 m2.K/W binnen BENG. Omdat de correctiefactor in de rekenmethode vervalt, verandert er niets voor de gevelisolatie. Je hoeft de spouw niet dikker te isoleren.
 
Als de Wet Kwaliteitsborging ingaat moeten aannemers bovendien aan kunnen tonen dat ze voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. Dat betekent dossiervorming. Het is logisch dat je dan kiest voor isolatiemateriaal dat minder risico oplevert zodat je de thermische prestaties in de praktijk ook echt haalt. Glaswol is zo'n materiaal. 

Zoals het er nu naar uit ziet starten BENG en de Wet Kwaliteitsborging voor bouwen op 1 januari 2021. 

Icons
Rc gevel binnen BENG

De vereiste Rc voor gevels wordt 4,7 m2.K/W. Dat lijkt iets meer (was 4,5 m2.K/W). Maar omdat de correctiefactor vervalt, hoef je niet extra of nog dikker te isoleren. Deze vereiste haal je eenvoudig met de TP 432KD (λ 0,031) in een dikte 140 mm. Deze dikte past uitstekend in de gangbare spouwbreedte van 160 tot 190 mm bij nieuwbouw.

Wet kwaliteitsborging

Door de flexibele structuur sluit glaswol perfect aan op constructie delen. Zo heb je geen risico op een valse luchtspouw. Voorkom eenvoudig thermische lekken door met 10mm overmaat te snijden. De platen sluiten naadloos aan. Zo ben je verzekerd van de thermische prestaties in de praktijk.

Bouwkosten beheersen

TP 432KD is aantrekkelijk geprijsd. Isoleer je met glaswol, dan vallen de totale bouwkosten vaak lager uit dan wanneer je isoleert met harde isolatie. Extra afdichtingen of schuimen hoef je niet aan te brengen. 

Duurzaam bouwen

Ons glaswol bestaat tot 80% uit gerecycled glas. Lekker circulair. Bovendien gebruiken we een volledig natuurlijk bindmiddel zonder schadelijke chemicaliën zoals fenol of formaldehyde. Daarom verwerkt onze bruine glaswol lekker: geen jeuk, geen geur, geen stof. 

Efficiënt isoleren van de spouw met spouwmuurisolatie TP 432KD

Vanuit de gangbare opbouw van de spouwmuur en de wens om bouwkosten binnen het bouwbudget te houden, introduceert Knauf Insulation een nieuwe spouwmuurisolatie met ECOSE TechnologyTP 432KD.  

Met de spouwmuurisolatie TP 432KD zit je goed binnen BENG, de thermische prestaties haal je met een dikte van 140 mm. Met glaswol isoleer je met aanzienlijk minder risico. Je hebt bij glaswol isolatie namelijk minder risico op een valse luchtspouw of thermische lekken. En dat is wel zo'n veilig idee als je kijkt naar de Wet Kwaliteitsborging. 

Voordelen van TP 432KD spouwmuurisolatie

  • Goede thermische prestaties (λ 0,031 W/(m.K)
  • Diktes perfect geschikt voor RC binnen BENG en de gangbare spouwbreedte
  • Thermische prestaties met minder risico bij Wet Kwaliteitsborging = risicoloos isoleren doe je met glaswol 
  • Stevige plaat die makkelijk te snijden en installeren is
  • Kostenefficiënte spouwmuurisolatie

    Bekijk productinformatie

Weten of spouwmuurisolatie TP 432KD iets voor jouw projecten is? 
Vraag dan een gratis sample aan

 

Efficiënt isoleren

Kijk hoe je een spouwmuur eenvoudig kunt isoleren met TP 432KD glaswol isolatie

Rc Spouwmuur berekenen

Met onze Rc calculator bereken je eenvoudig met welk isolatiemateriaal en welke isolatiedikte je in verschillende spouwmuurconstructies een bepaalde Rc behaalt.