Spouwmuur isoleren binnen BENG en Wet kwaliteitsborging

Praktijkproject met TP 432KD Spouwmuurisolatie
TP 432KD Nieuwste generatie spouwmuurisolatie

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK
Nu BENG en straks ook nog de Wet Kwaliteitsborging

De komende jaren gaat er een hoop veranderen voor bouwend Nederland. Vanaf 1 januari 2021 moeten alle bouwvergunningen voor nieuwbouw, woningbouw en utiliteit, voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG).

Veel aannemers zijn al begonnen met pilotprojecten in aanloop naar de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Deze gaat naar verwachting in op 1 januari 2022. Natuurlijk helpen we je bij Knauf Insulation graag verder zodat je goed voorbereid bent op deze nieuwe wet- en regelgeving.

Daarom komen we met de nieuwste generatie spouwmuurisolatie. Met de TP 432KD spouwmuur isolatie bereik je eenvoudiger de gevraagde thermische prestaties ook in de praktijk. 

 

Glaswol heeft weinig risico op thermische lekken
Tip 1. Kies materiaal met weinig thermische risico's

Glaswol isolatieplaten kun je door met overmaat te snijden perfect onderling op elkaar aansluiten. Zo voorkom je thermische lekken die de thermische prestatie flink kunnen laten kelderen (met wel 36%). Door een flexibele aansluiting op het binnenspouwblad loop je minder risico op een valse luchtspouw. Bovendien vertoont minerale wol geen krimp of uitzetting onder invloed van temperatuurwisseling. 

Bouwdossier
Tip 2. Leg in een bouwdossier vast wat je doet

Volg de verwerkingsinstructies op. Leg een bouwdossier aan en documenteer de aansluitingen goed. Leg deze bijvoorbeeld vast aan de hand van foto’s. Als je een goed bouwdossier bijhoudt, dan versterk je jouw bewijspositie als aannemer bij eventuele schadeclaims. Begin daar nu alvast mee zodat je weet waar je in de praktijk op moet letten. Dat geeft je een voorsprong op de toekomst.

Earthwool Rainscreen Reason 11
Tip 3. Duurzaam bouwen meer dan thermische prestaties

Vaak gaat het niet alleen om de thermische prestaties die gevraagd worden. Er gelden steeds strengere vereisten op het gebied van bijvoorbeeld brandveiligheid van de gevel. En steeds meer opdrachtgevers letten bij het inkopen op duurzaamheid en circulair bouwen.

De TP 432KD glaswol spouwmuurisolatie bestaat uit gerecylced glas (tot 80%) en maken we met ECOSE® Technology,  een 100% natuurlijk bindmiddel. Dat de glaswol wordt gemaakt van gerecyclede autoruiten maakt het in de basis een circulair product. Niet voor niets dat we de hoogste bijdrage kunnen leveren in isolatie als het gaat om BREEAM credits. 

Knauf Insulation past een uitzonderlijke compressietechniek toe. Daarmee verpakken we een dubbel hoeveelheid aan m2 op een pallet. Op die manier bespaar je flink op de opslagruimte in de bouwplaats.

Wil je meer weten? Ga dan naar Knauf Insulation en duurzaamheid.

Alles wat je moet weten over de verwerking van spouwmuur isolatie.

In onze animatie nemen we je stap voor stap mee door de toepassing van de TP 432KD spouwmuurisolatie.  Als je de instructies opvolgt, weet je zeker dat je de thermische prestaties in de praktijk ook haalt.

Leg vast in je bouwdossier hoe je omgaat met de aansluitingen bij bijvoorbeeld kozijnen of andere constructieonderdelen.  Maak foto's van de verwerking in de praktijk. Zo werk je naar een betere borging van kwaliteit in de bouw. 

VRAAG NU JOUW GRATIS SAMPLE AAN

De TP 432DK is een stevige plaat die prettig aanvoelt. Zelf ervaren? Vraag dan direct een gratis sample aan.