Spouwmuur isoleren binnen BENG en Wet kwaliteitsborging

SaksenWeimar by Night
Thermofit 032 Nieuwste generatie spouwmuurisolatie

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK
Hoe bereid je je als aannemer voor op BENG en de Wet Kwaliteitsborging

De komende jaren gaat er een hoop veranderen voor bouwend Nederland. Vanaf 1 juli 2020 moeten alle bouwvergunningen voor nieuwbouw, woningbouw en utiliteit, voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG).

Bovendien staat 2020 in het teken van pilotprojecten om te beoordelen of per 1 januari 2021 de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen kan ingaan. Vanzelfsprekend helpen we je bij Knauf Insulation graag verder zodat je goed voorbereid bent op deze nieuwe wet- en regelgeving.

Daarom komen we met de nieuwste generatie spouwmuurisolatie. Met de Thermofit 032 spouwplaten bereik je eenvoudiger de gevraagde thermische prestaties ook in de praktijk. 

 

Glaswol heeft weinig risico op thermische lekken
Tip 1. Kies materiaal met weinig thermische risico's

Minerale wol platen kun je door met overmaat te snijden perfect onderling op elkaar aansluiten. Zo voorkom je thermische lekken die de thermische prestatie flink kunnen laten kelderen (met wel 36%). Door een flexibele aansluiting op het binnenspouwblad loop je minder risico op een valse luchtspouw. Bovendien vertoont minerale wol geen krimp of uitzetting onder invloed van temperatuurwisseling. 

Bouwdossier
Tip 2. Leg in een bouwdossier vast wat je doet

Volg de verwerkingsinstructies op. Leg een bouwdossier aan en documenteer de aansluitingen goed. Leg deze bijvoorbeeld vast aan de hand van foto’s. Als je een goed bouwdossier bijhoudt, dan versterk je jouw bewijspositie als aannemer bij eventuele schadeclaims. Begin daar nu alvast mee zodat je weet waar je in de praktijk op moet letten. Dat geeft je een voorsprong op de toekomst.

Earthwool Rainscreen Reason 11
Tip 3. Duurzaam bouwen meer dan thermische prestaties

Vaak gaat het niet alleen om de thermische prestaties die gevraagd worden. Er gelden steeds strengere vereisten op het gebied van bijvoorbeeld brandveiligheid van de gevel. En steeds meer opdrachtgevers letten bij het inkopen op duurzaamheid en circulair bouwen.

Thermofit 032 bestaat uit gerecylced glas (tot 80%) en we produceren het met ECOSE® Technology,  een 100% natuurlijk bindmiddel. Dat de glaswol wordt gemaakt van gerecyclede autoruiten maakt het in de basis een circulair product. Niet voor niets dat we de hoogste bijdrage kunnen leveren in isolatie als het gaat om BREEAM credits. 

Knauf Insulation past een uitzonderlijke compressietechniek toe. Daarmee verpakken we een dubbel hoeveelheid aan m2 op een pallet. Op die manier bespaar je flink op de opslagruimte in de bouwplaats.

Wil je meer weten? Ga dan naar Knauf Insulation en duurzaamheid.

Alles wat je moet weten over de verwerking van spouwplaten.

In onze animatie nemen we je stap voor stap mee door de toepassing van de Thermofit 032 spouwmuurisolatie.  Als je de instructies opvolgt, weet je zeker dat je de thermische prestaties in de praktijk ook haalt.

Leg vast in je bouwdossier hoe je omgaat met de aansluitingen bij bijvoorbeeld kozijnen of andere constructieonderdelen.  Maak foto's van de verwerking in de praktijk. Zo werk je naar een betere borging van kwaliteit in de bouw. 

VRAAG NU JOUW GRATIS SAMPLE AAN

Wil je weten hoe Thermofit 032 in de praktijk voelt? Vraag dan direct een gratis sample aan. Ervaar zelf hoe lekker je kunt werken met deze zachte, natuurlijk bruine spouwmuurisolatie.