Schuin dak isoleren met dakisolatie MW 34 Alu Plus

Snel schuin dak isoleren met MW 34 Alu Plus dakisolatie
Klus advies schuin dak isoleren

Snel en goed een schuin dak isoleren met MW 34 Alu Plus

Goed en snel een schuin dak isoleren met dakisolatie MW 34 Alu Plus

Als je een traditionele spijkerflensdeken gebruikt voor het isoleren van een schuin dak, dan is dat een tijdrovende klus die gevoelig is voor uitvoeringsfouten. Daarpm hebben we onze dakisolatie MW 34 Alu Plus ontwikkeld. Deze dakisolatie heeft een stevige, dampremmende bekleding die zorgt dat de dakconstructie beschermd is tegen condens (voorkomt dakrot). 

Bespaar tijd en materiaal bij isoleren schuin dak

Dakisolatie MW 34 Alu Plus breng je eenvoudig klemmend aan. Bij een traditonele spijkerflensdeken moet je een constructie maken om de flenzen op vast te nieten. Kies je voor MW 34 Alu Plus, dan is nieten niet nodig. Door de isolatie klemmend aan te brengen bespaar je flink op materiaal (hout) en tijd (zaagwerk, schroeven en nieten).

Wil je weten hoe je een schuin dak efficiënt isoleert? 

Bekijk dan onderstaande video van aannemer GrausBouw of gebruik het nog eenvoudiger stappenplan zonder metalen profielen. Je kunt dit klusadvies onderaan de pagina ook downloaden. 

VIDEO: AANNEMER GRAUSBOUW OVER ERVARING SCHUIN DAK ISOLEREN MET MW 34 ALU PLUS

Dak isolatie MW 34 Alu Plus
WAT HEB JE NODIG?

Om met dit klusadvies een schuin dak te isoleren, heb je nodig:

  • • Isolatiemateriaal MW 34 Alu Plus met luchtdichte bekleding
  • • RT Alu Plus tape
Dikte dakisolatie kies niet hoger dan de gording
Kies de isolatiedikte

Kies de isolatiedikte voor de Rc die je voor het dak wilt halen. De waarden hieronder zijn indicaties. De exacte Rc kun je heel eenvoudig met onze Rc calculator berekenen. Kies altijd voor een dikte die niet dikker is dan de hoogte (1) van de gordingen. 

Rc ≥ 2,0 met 80 mm MW 34 Alu Plus

Rc ≥ 3,0 met 120 mm MW 34 Alu Plus

Rc ≥ 4,0 met 160 mm MW 34 Alu Plus

Schuin dak isoleren luchtdicht bouwen
Isolatie aanbrengen en aftapen tegen gordingen

Meet de afstand tussen de gordingen. Snijd de isolatie op lengte: + 10 mm. Deze overmaat zorgt ervoor dat de isolatie goed klemt tussen de gordingen.
Plaats de isolatie tussen de gordingen met de bekleding aan de warme kant van de ruimte. Als de isolatie is aangebracht kijk je tegen de folie. Plak de RT Alu Plus tape circa 30 mm op de isolatie en de rest op de gordingen. Tape ook de aansluiting met de zijmuren. Door de aansluiting van de isolatie op de gordingen en zijwanden af te tapen zorg je er voor dat het hele vlak luchtdicht gemaakt is. Zo bescherm je je dak tegen condens (tegen dak rot). 

Tip

Je dakisolatie is nu klaar. Je kunt dit naar wens afwerken met gipsplaten of ander plaatmateriaal. 

KLUSADVIES DOWNLOADEN

Overtuigd dat je de volgende klus dakisolatie met onze glaswol wilt isoleren? Download dan dit handige klusadvies. Zo ben je verzekerd van een snelle en goede wijze schuin dak isoleren. 

Toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.  

Download klusadvies schuin dak isoleren