Renovatie Monumentaal Pand

Geluidsoverlast verleden tijd
Renovatie Monumentaal Pand

Aan de Meerssenerweg in Maastricht staan een aantal zeer karakteristieke woningen. Omdat ze in een druk verkeersgebied liggen, dichtbij het spoor, ervaren de bewoners echter geluidsoverlast. De geluidshinder drukte een steeds zwaarder stempel op het wooncomfort.

Woningcorporatie Woningzorg en ProRail hebben de handen ineengeslagen en zijn overgegaan tot renovatie van 123 woningen.

Om de ongebruikte zolders van deze woningen te voorzien van een goede thermische en geluidsisolatie is gekozen voor Supafil TimberFrame. Deze inblaaswol is specifiek ontwikkeld is voor de na-isolatie van houtachtige constructies. Omdat de woningen aan de Meersenerweg bijzondere dakkapellen hebben, leende Supafil Timber Frame zich perfect voor dit project. 

De woningen zijn voorzien van een isolatiepakket van gemiddeld 17cm dikte. De bewoners zijn uitermate tevreden over het proces en het resultaat van Manders Totaal Vastgoedonderhoud. 

 

We vonden hierin een mooie oplossing om met behoud van de monumentale waarde van woningen zowel een hoge geluidwering als isolatiewaarde te bereiken
ProRail Maastricht
Voorbereidingen SUPAFIL Timber Frame dakisolatie
SUPAFIL Timber Frame ideaal voor bijzondere vormen in het dak
Afwerking SUPAFIL Timber Frame, luchtdicht maken van de spuitgaten
Gebruikte producten
Opdrachtgever Woningzorg en ProRail
Verwerker Wim Hillenbrink/ Manders Totaal