Pathé Bioscoop Maastricht

Bioscoop met hoge akoestische eisen
Pathé Bioscoop Maastricht

Met het oog op de zichtbare monumentale waarde van de wijk, heeft het ontwerp van de nieuwe Pathé-bioscoop in Maastricht een ondergrondse wending genomen. Een stalen casco met betonnen invulling vormde de basis van het ontwerp waarin de bioscoopzalen naast elkaar in de grond zijn verzonken. Dit benadrukte tegelijkertijd wel het belang dat de geluidsoverdracht tussen de zalen minimaal moest zijn. Vanwege deze akoestische wensen van de plafonds en wanden is Knauf betrokken bij het project.

Bioscoop met hoge akoestische eisen

Knauf kreeg de taak om op maat gemaakte isolatie-oplossingen voor deze doos-in-doos constructie te bedenken. EUP Design heeft bij het ontwerp gekozen voor zwevende plafonds. De plafonds in de bioscoopzalen zijn voorzien van 300 mm Acoustifit.

Het stalen casco is eveneens opgebouwd uit metalen staanders met daartussen een opvulling van twee lagen Acoustifit van 60 mm. Hierdoor is een hoge geluidsisolatie van 63 dB gerealiseerd. Hetzelfde systeem is toegepast bij de scheidingswanden tussen de foyer en kleedruimten en de garderobe en de Dolby Atmoszaal. Door een strakke afwerking met glasvlies blijft het geluid gevangen in de zalen en is geluidsoverdracht tussen de zalen beperkt.

Optimale beleving tijdens de film

De isolatie en strakke afwerking tussen de zalen zorgt voor een optimale beleving in elke zaal. Bezoekers hebben tijdens het kijken van een film minimale overlast van het geluid uit de andere zalen.

Er is binnen Pathe Maastricht 40.000 m2 aan Acoustifit en Naturoll producten gebruikt. 

Bioscoopzaal Pathé Maastricht
Pathe Bioscoop Maastricht Knauf en Knauf Insulation voor de perfecte ervaring
Pathé bioscoop Maastricht
Gebruikte producten
Opdrachtgever Pathé Theatres, Amsterdam
Architect EUP Design, Hoornaar
Aannemer Van Wijnen, Sittard
Binnenafbouw Tenback Projecten, Eindhoven