Altas Theater, Emmen

Heraklith houtwolpanelen dragen bij aan perfecte akoestiek
Altas Theater, Emmen

De gangen van het Atlas Theater en ook de technische ruimten zjin voorzien van fraaie, decoratieve Heraklith houtwolpanelen die in tal van gewenste kleuren leverbaar zijn. 

Challenge
Het Atlas Theater in Emmen is ontwerpen als een compleet groen en transparant theater. Het theater met zijn groene dak is tevens de ingang tot de nieuwe Dierentuin in Emmen. Het Atlas theater heeft een gigantische foyer met een 20 meter hoog plafond. Vanwege het ontwerp en het doel van het gebouw waren de architect en eigenaar op zoek naar een perfecte oplossing voor de akoestiek. 

Create
Om te voorkomen dat de hoge foyer als een klankkast zou gaan werken, zijn de buitenwanden van de grote en de kleine zalen die grenzen aan de foyer bekleed met Tektalan houtwolpanelen. Ook de technische ruimte en de toegang tot de kleine zaal en de gangen richting de kleedkamers en de orkestbak zijn voorzien van Tektalan A2 en Heraklith A2 om te voldoen aan de akoestische vereisten.   

De houtwolpanelen zijn niet alleen gekozen vanwege hun akoestische prestaties, maar ook als een decoratief element in de afwerking van het gebouwe. De panelen hebben een gevarieerde eindafwerking in wit, grijs en zwart zodat ze perfect passen in het interieur van het theater.  

Tektalan A2 is de perfecte oplossing voor gebouwen met hoge vereisten op het gebied van akoestiek en brandwerendheid zoals het Altas Theater in Emmen. Tektalan is een gelaagd houtwolpaneel dat is gecombineerd met steenwol om geluid te absorberen.  Omdat Tektalan een gelaagde opbouw heeft en rondom voorzien is van een wisselsponning, is Tektalan het enige houtwolpaneel dat kan fungeren als hitteschild waardoor de integriteit van de constructie tijdens brand langer gewaarborgd blijft.   

.

Opdrachtgever Gemeente Emmen