Groeiende vraag leidt tot uitbreiding capaciteit bij Knauf Insulation

By Vivian Kennes
12 juni, 2017

Persbericht Juni 2017: Knauf Insulation verhoogt investeringen in productie om aan de groeiende vraag in Europa en Noord Amerika te voldoen.

Jean-Claude Carlin is nu honderd dagen Group CEO van Knauf Insulation en drukt zijn stempel door zijn commitment uit te spreken om de investeringen in productie voor Europa en Noord-Amerika te verhogen.

Sinds Carlin in februari in zijn nieuwe rol startte, heeft hij wereldwijd alle belangrijke fabrieken bezocht om feitelijk op de hoogte te zijn. Hij heeft daarbij op elke locatie met diverse klanten en medewerkers gesproken.

Carlin zegt: “De eerste maanden van het jaar zien er veelbelovend uit voor de industrie. In deze goede tijden is het nog belangrijker dat we beter presteren en onze klanten de best mogelijke service en kwaliteit leveren. We willen onze global footprint maximaliseren door te investeren in verbeteringen en een verhoging van onze wereldwijde productiecapaciteit.”
 

Investeringen in productie omvatten:

·        Onze fabriek in het Belgische Visé, de thuisbasis van ons wereldwijde hoofdkantoor en een van de meest strategische locaties in de ondersteuning van de Europese markten, zal zijn tweede lijn starten tegen het einde van dit jaar. Daarnaast wordt de capaciteit uitgebreid om te voldoen aan de stijgende vraag naar inblaaswol.

·        Een belangrijke upgrade van de lijn in het Duitse St Egidien staat gepland en zal gebruik maken van state of the art technologie die ontwikkeld is door Knauf Insulation. Uiteindelijk leidt dit tot een opwaardering van alle productielocaties van steenwol. Dit is het vervolg op een aantal eerdere belangrijke verbeteringen van de lijnen in Nova Bana, Slowakije en Skofja Loka, Slovenie in 2014 en 2015. Ook voor 2018 staat er een belangrijke upgrade gepland.

·        In Noord-Amerika wordt de tweede lijn van de productielocatie in Inwood, West Virginia, herstart om te voldoen aan de groeiende vraag van de woningmarkt en om een betere verdeling van de productie te krijgen in de regio.  

Carlin voegt toe: “Toen ik al onze fabrieken over de hele wereld bezocht, raakte ik bijzonder onder de indruk van onze productieteams. Zij combineren continu en moeiteloos hun lokale marktkennis met een internationale samenwerking om tot oplossingen voor onze klanten te komen. Ons succes hebben we te danken aan hun commitment aan onze klanten en constante verbeteringen.”

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023