Knauf Insulation publiceert jaarrapport 2019

Door Vivian Kennes op 11 november, 2019

In dit rapport doen we verslag over over nieuwe productiefaciliteiten, baanbrekende innovaties en initiatieven van klanten en laten we zien hoe we als bedrijf onze impact op het milieu blijven verminderen

We zijn trots op de publicatie van ons Jaarrapport 2019.

Jean-Claude Carlin, Group CEO van Knauf Insulation, zei: “Met dit jaaroverzicht zetten we alle mensen in ons bedrijf die hun steentje hebben bijgedragen aan dit buitengewoon succesvolle jaar in het zonnetje. "

“Deze rapportage is een eerbetoon aan alle collega´s die eraan bij hebben gedragen om ons bedrijf op de ingeslagen duurzaamheidskoers te houden terwijl we een recordomzet hebben geboekt. Een eerbetoon aan de vernieuwers die elke keer opnieuw weer innovatieve, toekomstgerichte oplossingen ontwikkelen. En het is een eerbetoon aan de collega's die hard werken om nieuwe fabrieken in Frankrijk en Maleisië operationeel te krijgen, maar ook aan al die medewerkers die in alles wat ze doen de klant centraal stellen.

We hebben veel om trots op te zijn en ik ben blij dat ik u via dit rapport deelgenoot kan maken van onze successen."

De hoogtepunten in het rapport over 2019 zijn onder andere:

Nieuwe fabrieken, nieuwe mensen bij Knauf Insulation

 • Interviews met collega's op onze nieuwe site in Frankrijk, waarin ze uitleggen hoe de fabriek bijdraagt aan de lokale economie, het bereiken van onze doelstellingen in Frankrijk op het gebied van energie-efficiëntie en hoe deze fabriek een toonbeeld van biodiversiteit wordt.
 • Profielen van onze belangrijkste spelers in Azië-Pacific in de aanloop naar de opening van onze nieuwe fabriek in Maleisië in 2020. Dit project van €120 miljoen brengt ons bedrijf en onze klanten in de perfecte uitgangspositie om ook in deze regio in de toekomst succesvol te zijn.
 • Een interview met Matthew Parrish, de nieuwe CEO van Knauf Insulation in Noord-Amerika, waarin hij vooral vertelt over zijn prioriteiten voor de toekomst.

Gemeenschap en duurzaamheid

 • In Alaska helpen we om nieuwe huizen te bouwen voor een kwetsbare dorpsgemeenschap die door de verwoestende gevolgen van de klimaatverandering gedwongen werd om te verhuizen.
 • We blijven onze CO2-emissies en energiebesparingsdoelstellingen overtreffen terwijl we toch ook een recordjaar boeken op het vlak van productie.
 • Lees wat we allemaal doen om onze mensen veilig te houden en welke nieuwe initiatieven we ontplooien om een cultuur van veilig gedrag te versterken.

Klant centraal

 • Nieuwe initiatieven om het leven van klanten beter te maken op basis van antropologisch onderzoek op bouwplaatsen, via twee nieuwe ervaringscentra en met ons partnerprogramma Captain K.
 • Lees wat we doen om klanten te helpen wegwijs te worden in de complexe wereld van de brandveiligheid van gebouwen.

Innovaties

 • Nieuwe oplossingen van onze onderzoeks- en ontwikkelingsteams waarmee we de toekomst vorm gaan geven: van hightech modulaire panelen en verlichte panelen tot orchideevriendelijke planten en gigantische groene daken.
 • Een ode aan onze revolutionaire ECOSE® Technology die nu al tien jaar lang succesvol wordt toegepast.
 • In 2019 zag Knauf Energy Solutions het daglicht; een concept waardoor het renoveren van gebouwen ingrijpend zal veranderen.

Onze mensen zijn onze kracht

 • Overal ter wereld zetten onze collega's zich in om energie-efficiëntie, brandveiligheid, groene infrastructuur en bestendigheid van gebouwen centraal te stellen op de agenda van alle beleidsmakers.
 • Lees de discussie over hoe we meer vrouwen kunnen aanmoedigen om een waardevolle carrière in de techniek te kiezen en hoe onze Graduate-programma's het professionele potentieel van onze medewerkers stimuleren.
full stories

Lees ons volledige jaarverslag 2019