• Producten & Systemen
  • Expertise
  • Documentatie
  • Bedrijven
  • Young rowan tree seedling grow from old stump in Poland forest.

    Duurzaamheid

    Maak groen bouwen mogelijk met bouwmaterialen die weinig impact hebben, zonder in te leveren op kwaliteit.

    Groene bouwmaterialen voor een duurzame toekomst 

    Als gevolg van toenemende regelgeving en groeiende bezorgdheid over het milieu is er nu meer druk dan ooit op de bouwsector om groen te bouwen door milieuvriendelijke bouwmaterialen aan te schaffen die rekening houden met alle aspecten van de levenscyclus – van winning tot transport – om wereldwijde duurzaamheid te stimuleren. Wij doen dit door transparant te werken, onze milieuprestaties te laten verifiëren door onafhankelijke derden en alle benodigde gegevens te verstrekken voor berekeningen van de impact van duurzame gebouwen. Wij doen er alles aan om onze klanten een verscheidenheid aan internationale en nationale certificaten en 'Ecolabels' te bieden om de werkelijke milieueffecten van de productie of het gebruik van onze producten te laten zien. We bieden bovendien milieuprestatieverklaringen (EPD) aan voor de meeste van onze producten.

    Verdiepen in duurzaamheid in de bouw

    Duurzaamheid gaat hand in hand met groen bouwen, en dit begint met een goede planning en het kiezen van de juiste materialen. Met Knauf hoef je niet in te leveren op stijlvolle details om duurzaam te kunnen zijn.

    Technische informatie

    Je moet als bouwer steeds beter documenteren wat je in je projecten doet. Bij Knauf begrijpen we de technische complexiteit in elke fase van het bouwproces. Daarom hebben we een reeks tools ontwikkeld, samen met verwerkingsrichtlijnen, specificaties en technische documenten, die je bij elke stap helpen.

    Andere expertises