

Homeseal beschermt isolatie tegen vocht, wind en koude tocht om een uitstekende energie-efficiëntie en het comfort van huiseigenaars te verzekeren.
Het verwerken van isolatie van Knauf Insulation zorgt voor energiebesparingen. Daarnaast zorgt de isolatie dat een woning in de winter warm is en in de zomer koel. Helaas zijn er weersomstandigheden die het de voordelen van minerale wol lastig maken.
Wind, regen, koude lucht en vocht.
Zelfs kleine spleten en scheuren tussen elementen in een dak, muur of aansluitpunt kunnen ervoor zorgen dat regen door het onderdak heen kan dringen of dat de wind in de gebouwschil kan circuleren. Wanneer koude lucht langs onbeschermde minerale wol isolatie stroomt, 'spoelt' deze energiebesparingen als het ware weg en veroorzaakt deze onaangename koude tocht.
Vochtigheid kan een slechte situatie verergeren. Zo kan condensatie van een badkamer of bijkeuken doordringen in de minerale wol en langdurige waterschade veroorzaken. Op zijn beurt kan dit ongewenste schimmelvorming veroorzaken die de gezondheid van om het even welk gebouw zal aantasten.
'Wij weten hoe we thermische prestaties moeten maximaliseren'
Benoît Thiry, marketmanager voor woontoepassingen bij Knauf Insulation, vertelt: 'Onze kennis van de bouwfysica en het welzijn van gebouwen is er in de recente jaren sterk gestegen. We hebben nu een veel beter begrip van hoe we de thermische prestaties van gebouwen kunnen maximaliseren en hoe we het comfort en het welzijn van de mensen die ze gebruiken, kunnen verhogen.'
Het is belangrijk om de luchtdichtheid van een gebouw te verzekeren. Zorg dat je spleten en scheuren afsluit waardoor regen of koude lucht buiten blijft en de thermische prestatie van de isolatie niet wordt aangetast.
Om het gebouw te beschermen tegen vochtigheid, moet de isolatie worden beschermd tegen condensatie.
Knauf Insulation kan helpen. Wij produceren een breed gamma folies die de kieren en spleten van daken en zolders dichten, en die de isolatie beschermen tegen mogelijke schade.
'Homeseal is een betaalbaar win-win-product'
'Ons Homeseal-gamma biedt oplossingen voor elke specifieke gebouwtoepassing, van dampopen folies voor kamers met weinig vochtigheid, zoals slaapkamers, en dampdichte folies voor bijzonder vochtige kamers, zoals badkamers, tot slijtvaste folies om buitendaken en zolders te beschermen', aldus Benoît.
'Homeseal beschermt huizen tegen warmteverliezen, voorkomt vochtigheid, bespaart energie, verzekert een goede ventilatie en biedt een doeltreffende barrière tegen ongewenste windstroming achter de isolatie. Homeseal is een betaalbaar win-win-product om woningen comfortabeler te maken en energiebesparingen te optimaliseren, dat bovendien gemakkelijk, zonder rommel en met minimale verstoring kan worden geplaatst.'
Homeseal-materialen zijn geselecteerd en ontwikkeld voor maximale prestaties, en ondergingen strenge tests om te verzekeren dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Daarnaast zijn Homeseal-accessoires zoals onze Soliplan- en Solifit-tapes op maat ontworpen om samen te werken als een systeem en zo een maximale efficiëntie te verzekeren. Elk systeemelement is ontworpen voor een lange levensduur.
De weerbestendige, dampopen Homeseal LDS-folies worden boven dakspanten geplaatst om de isolatie te beschermen tegen regen en wind.
Dampregulerende Homeseal LDS-folies worden binnenin de gebouwmantel gebruikt om luchtspleten af te dichten en de isolatie te beschermen tegen warmteverliezen en vochtigheid van binnenin het gebouw.
Homeseal LDS-tapes bieden een gemakkelijke, betrouwbare en langdurige hechting voor deze folies en dampschermen waardoor een perfecte, duurzame plaatsing verzekerd is.
Bekijk alle Homeseal accesoires.
Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?
Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.
Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.
22.05.2023