Dakisolatie van Knauf Insulation voor dakrenovatie

Na isoleren dak: hogere isolatiewaarde, meer wooncomfort

Na isoleren van het dak zorgt ervoor dat, bij een slechte dakisolatie, er geen warmte verloren gaat. Gebouwen moeten volgens het Bouwbesluit voldoen aan steeds hogere energieprestatie-eisen. Bewoners willen hun energierekening verlagen en wensen meer comfort. Verbeteren van de dakisolatie is dan de oplossing. Wij bieden je de perfecte dakisolatie voor elk type dakconstructie

VOORDELEN DAK ISOLEREN

  • Lagere energierekening

  • Meer wooncomfort

  •  Hogere woningwaarde.

Liefst 30% van de warmte in een woning kan verloren gaan via een slecht geïsoleerd dak.

Na-isoleren op zolder: prettig en snel

Bij na-isolatie van het dak werk je vaak in een kleine en moeilijk te bereiken ruimte. In een gemiddelde woning moet het materiaal al snel twee trappen hoger gebracht worden.
Verwerkingsgemak, snelheid en prettig te verwerken materiaal zijn bij na-isolatie van een dak dus belangrijk. Dankzij ECOSE® Technology is ons isolatiemateriaal comfortabel te verwerken en irriteert het niet aan handen of huid. Ook zijn onze isolatierollen licht van gewicht en compact verpakt. Je brengt een rol eenvoudig naar de te isoleren zolder. We zorgen ervoor dat het werk makkelijk, snel en prettig uit te voeren is.

Na isoleren hellend dak Supafil Timber Frame Knauf Insulation

Sporendak na-isoleren

Bij het zogenoemde sporendak (of spantendak) staan de sporen op 400-600 mm afstand van elkaar. Voor dit type dak hebben wij makkelijk toe te passen isolatieoplossingen. Zo is onze Naturoll-glaswol eenvoudig klemmend aan te brengen tussen de sporen. Deze zeer stevige onbeklede glaswoldeken is makkelijk te snijden en heeft een optimale isolatiewaarde. Een andere goede keuze is de MW 34 Alu Plus. Deze minerale wol heeft een geïntegreerde dampremmende laag. Daardoor is je klus nog sneller uit te voeren.

Naar productoverzicht

Gordingendak na-isoleren

De MW 34 Alu Plus is zeer goed toe te passen in het gordingendak. Deze minerale wol is eenvoudig klemmend aan te brengen achter metalen staanders tussen de gordingen. Speciaal voor deze toepassing hebben we een verwerkingsadvies gemaakt over hoe je met een metalen frame makkelijk een constructie bouwt om het dak snel na te isoleren. Het zorgt er onder andere voor dat je niet exact hoeft te meten en zagen. Ook hoef je de isolatie niet vast te nieten. Dat scheelt veel tijd.
Naar productoverzicht

Renovatie hellend dak met Naturoll van Knauf Insulation
Mineral Wool MW 34 Alu Plus van Knauf Insulation voor dakisolatie

 Flexibele maatvoering 

Soms heb je te maken met een dakconstructie met veel vreemde vormen of hoeken. Het komt ook voor dat de afstanden tussen de gordingen of sporen van het dak te onregelmatig zijn. Inblaaswol is dan een slimme keuze. SUPAFIL Timber Frame is erg geschikt voor de na-isolatie van hellende daken. Het biedt uitstekende thermische eigenschappen. Bij het inblazen vul je zelfs de kleinste hoekjes.

Meer over SUPAFIL Timber Frame

Werk prettig en efficiënt 

Dankzij de ECOSE® Technology werk je met producten die zacht en geurloos zijn, niet irriteren en stofarm zijn. Dit is tijdens het werk op een zolder extra prettig.

Materialen op basis van ECOSE® Technology voldoen ze aan de hoogst mogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit.

Meer over ECOSE

SUPAFIL Timberframe voor na-isolatie van daken