Minerale wol van Knauf Insulation

Minerale wol isolatie 

Minerale wol ofwel mineral wool is wol gesponnen van glas. Om minerale wol te produceren wordt als hoofdbestanddeel gerecycled glas gebruikt. Het glas wordt in een oven extreem verhit en gesmolten. Hiervan worden glasdraden gesponnnen. Door de draden op een speciale manier samen te voegen, ontstaat er een wollige structuur. Minerale wol dient als isolatiemateriaal voor bijvoorbeeld binnenwanden, voorzetwanden, vloeren en  hellende daken.

Eigenschappen minerale wol

In 2016 lanceerden we bij Knauf Insulation een nieuw soort minerale wol onder de vlag Revolutionair Relaxte Isolatie als tegenhanger van steenwol voor de isolatie van binnentoepassingen. Minerale wol is ontwikkeld met verwerkers. We inventariseerden waar ze tegenaan liepen bij isolatieklussen en hebben daarop minerale wol ontwikkeld. 

Deze minerale wol met natuurlijk bindmiddel ECOSE® Technology heeft revolutionaire eigenschappen en biedt de verwerker tal van voordelen:  

  • Minerale wol irriteert niet aan huid en handen.
  • In tegenstelling tot steenwol dat vaak erg stoffig is minerale wol stofarm. Daarnaast is minerale wol geurloos omdat er geen formaldehyde in zit.
  • Minerale wol is dankzij de sterke minerale vezels een stevig materiaal met een goede drukweerstand.
  • Minerale wol is licht van gewicht, sterk gecomprimeerd en de pakken zijn makkelijk te hanteren en te vervoeren. Dat betekent minder gesjouw en lagere transport- en opslagkosten.
  • Daarnaast is minerale wol flexibel, zodat je het makkelijk rond leidingen, elektrapunten of doorvoeren kunt aansluiten.
  • De wol heeft dankzij het moderne productieproces een bijzonder duurzame samenstelling.

Dankzij de gebruiksvriendelijke eigenschappen van minerale wol wordt isoleren een eenvoudige klus!

Mineral Wool 35 & Mineral Wool Alu Plus 

Als eerste introduceerden we Mineral Wool 35 (MW 35) voor binnentoepassingen, zoals binnenwanden. Deze introductie was een groot succes. Daarom hebben we doorgepakt naar een volgende isolatieklus met Mineral Wool 34 Alu Plus (MW 34 Alu Plus). Deze minerale wol is speciaal ontwikkeld voor de na-isolatie van hellende daken. Met de stootvaste, geïntegreerde dampremmende bekleding en de tape realiseer je snel een luchtdichte dakisolatie. Vastnieten van de isolatie is niet nodig!

Revolutionaire isolatie

Deze minerale wol met natuurlijk bindmiddel ECOSE® Technology heeft revolutionaire eigenschappen. De wol heeft dankzij het moderne productieproces een bijzonder duurzame samenstelling. Minerale wol is geurloos omdat er geen formaldehyde in zit, Het is stofarm en irriteert niet aan huid en handen.

Relaxte isolatie

Minerale wol biedt de verwerker tal van voordelen. Minerale wol is dankzij de sterke minerale vezels een stevig materiaal met een goede drukweerstand. Tegelijk is het zeer flexibel zodat het eenvoudig te verwerken is op moeilijk bereikbare plaatsen. Het materiaal is licht van gewicht en de pakken zijn makkelijk te hanteren en te vervoeren. Dat betekent minder gesjouw en lagere transport- en opslagkosten.

binnenafbouw
Mineral Wool 35

Dankzij de gebruiksvriendelijke eigenschappen wordt isoleren een eenvoudige klus! Mineral Wool 35 is licht in gewicht en compact verpakt. Het is geurloos en irriteert niet aan huid en handen.

Mineral Wool 35
Mineral Wool 34 Alu Plus, snel isoleren hellend dak
hellende daken
Mineral Wool 34 Alu Plus

Snel een hellend dak isoleren? Kies dan voor Mineral Wool 34 Alu Plus met een stootvaste, geïntegreerde dampremmende bekleding en de tape. Vastnieten van de isolatie is niet nodig!