Vloerisolatie voor hoger wooncomfort en lagere energiekosten

Talis kiest voor JetSpray om bewoners maximaal comfort te bieden
Vloerisolatie voor hoger wooncomfort en lagere energiekosten

Woningen en appartementen realiseren die klaar zijn voor de toekomst. Dat was voor Woningbouwvereniging Talis de doelstelling van een grootscheeps renovatieproject van woningen en appartementen aan  de Kanunnik Mijlinckstraat, het Knollenpad en aan de Jadestraat in Nijmegen. 
De woningen moeten comfortabeler en veiliger worden.  En qua energielabel ligt de lat hoog. De woningen worden opgewaardeerd tot een energielabel A, het hoogst haalbare.  

 

De maatregelen die extra comfort en energiebesparing opleveren, vragen om extra investeringen. Zo worden de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie uitgebreid en vernieuwd. Bovendien wordt het niveau van isolatie fors verbeterd. Deze gecombineerde werkzaamheden zorgen ervoor dat vocht- en tochtproblemen verdwijnen en dat de energierekening omlaag gaat. 

Wooncomfort

Een geïsoleerde woning zorgt voor meer wooncomfort. De woning is makkelijker te verwarmen in de winter en blijft koeler in de zomer. Omdat naast het isoleren ook aandacht wordt besteed aan de ventilatie van de woning, worden bestaande tocht- en vochtklachten opgelost. Na het aanbrengen van de verbeteringen, zullen de stookkosten voor de bewoner naar verwachting aanzienlijk dalen. 

Energielabel

Het energielabel geeft aan hoe zuinig een woning is. Het groene A-label is het meest energiezuinig en het rode G-label is het minst energiezuinig. Afhankelijk van de ligging van een woning was het energielabel E- of F. Na het aanbrengen van alle isolerende maatregelen zal dat een A-label worden.

Comfortabel renoveren

Tijdens de werkzaamheden konden bewoners gewoon in hun woning verblijven. De werkzaamheden duurden over het algemeen ook maar maximaal 3 dagen. Voor Talis was het een belangrijk punt om zo min mogelijk overlast te geven bij de bewoners. Omdat JetSpray bekroond is met het Eurofins Gold certificaat, het hoogst haalbare als het gaat om een gezonde binnenluchtkwaliteit was dit naast de hoge thermische prestaties het punt dat bij Talis de doorslag gaf om voor JetSpray te kiezen. 

  

Na isolatie een energielabel A
Jadestraat isolatie met JetSpray
EUROFINS GOLD-CERTIFICAAT
Gebruikte producten
Opdrachtgever Woningbouwvereniging Talis
Aannemer Nijhuis Bouw, Apeldoorn
Verwerker Duits Isolatie, Nijmegen