Vloerisolatie en spouwmuurisolatie Aireywijk Genderdal

Duurzaam renoveren
Vloerisolatie en spouwmuurisolatie Aireywijk Genderdal

Om het bijzondere karakter van de Aireywijk te behouden heeft Woonbedrijf gekozen voor renovatie van de woningen. Het plan om een nieuwe wijk te bouwen om aan de eisen van de moderne tijd te voldoen is daarmee van de tekentafel verdwenen.

Proeftuin voor duurzaamheid

De Aireywijk Genderdal is door Woonbedrijf uitgeroepen tot proeftuin op het gebied van duurzaamheid. De renovatie en verduurzaming van 226 woningen wordt uitgevoerd door Aannemer De Haan. Doel is om de woningen te verduurzamen en van energielabel F naar energielabel B te brengen.

De woningen krijgen onder andere dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie, isolatieglas en mechanische ventilatie. De kosten worden daarbij zo laag mogelijk gehouden om zo min mogelijk invloed te hebben op de huurprijs. Huurverhoging bleek namelijk een obstakel, maar comfort verhogen daarentegen een duidelijke wens.

Isoleren in één dag

Om de energieprestatie van de gevel te verhogen heeft De Haan gekozen om de spouwmuur te vullen met de inblaaswol SUPAFIL Cavity Wall. Voor de isolatie van de verloren zolders is gekozen voor SUPAFIL Loft. Prettig voor de bewoners: het zijn zaken die grotendeels van buitenaf aangebracht kunnen worden zodat de overlast voor bewoners minimaal is. De uitvoering van de isolatie kon in één dag gebeuren. Dat is snel verduurzamen.

“De besparing op de energiekosten compenseert straks voor een heel stuk de kleine huurverhoging.”
Annys Matla, lid klankbordgroep renovatie Aireywijk Genderdal
Gebruikte producten
Opdrachtgever Woonbedrijf Eindhoven
Aannemer Casper de Haan
Verwerker Neuhof Haans