Spouwmuurisolatie Supafil Cavity XL

Dura Vermeer ziet kansen voor na-isolatie nieuwbouw
Spouwmuurisolatie Supafil Cavity XL

In Alphen aan den Rijn bouwde Dura Vermeer een aantal vrijstaande villa's nabij het Archeon. Dura Vermeer staat altijd open voor vernieuwing en heeft voor Supafil Cavity XL gekozen omdat ze met dit systeem vooruit kunnen lopen op de wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Deze inblaaswol is door verwerkers van Pluimers van binnenuit in de spouwmuur geblazen.

Toen het project begon waren er weinig metselaars beschikbaar. Er komen zelfs metselaars vanuit Groningen om in dit project te metselen. Die zijn overigens ook erg blij dat Dura Vermeer gekozen heeft voor dit systeem met Supafil Cavity XL als spouwmuurisolatie omdat ze zo meer stenen per uur kunnen leggen. 

De isolatiewerkzaamheden, die bij traditionele bouwmethoden vaak bij de metselaar worden neergelegd terwijl dit niet zijn vakgebied is, worden hierbij uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Pluimers Isolatie. 

Resultaat van dit systeem is veel beter dan met handmatige isolatie. Bovendien werkt het systeem snel en met een schone bouwplaats
Johan van Bokhoven - uitvoerder DuraVermeer

Dura Vermeer is enthousiast over de nieuwe isolatiemethode. Bart van Dijk, hoofd innovatie zegt hierover "Het is een efficiënte manier van isoleren. De thermische prestaties zijn erg hoog, warmtebeelden wijzen dat uit. Bovendien kunnen we met deze methode sneller bouwen en verder scheelt het een boel bouwafval. Het scheel opslagruimte van materiaal en afval.

Het isolatiebedrijf dat het werk uitvoert neemt alles wat ze nodig hebben mee en er blijft niets achter na afloop van het werk"

Meer over deze spouwmuurisolatie  

Lees voor meer informatie over het project waarbij Dura Vermeer Supafil Cavity XL als spouwmuurisolatie gebruikte, ook het artikel dat in Cobouw verscheen.

 

 

Cobouw artikel Supafil Cavity XL bij DuraVermeer
Gebruikte producten
Opdrachtgever Dura Vermeer Groep NV
Verwerker Pluimers Isolatie