Philipsdorp Eindhoven

Wijkrenovatie met aandacht voor cultuurhistorische waarde
Philipsdorp Eindhoven

In Philipsdorp staan de oudste woningen van Woonbedrijf. Een groot deel van Philipsdorp is beschermd stadsgezicht en veel huizen zijn gemeentelijke monumenten; de wijk is cultuurhistorisch waardevol en daar is Woonbedrijf zuinig op.

Renoveren in plaats van restaureren

Tijdens de renovatie is daarom gekeken hoe de uitstraling beter kon aansluiten op de oorspronkelijke ontwerpen. Zo zijn er een aantal beeldbepalende elementen hersteld. Tegelijk is rekening gehouden met de wensen en eisen van nu.

Betere isolatie voor hoger comfort en lagere rekeningen

Naast noodzakelijk onderhoud, is er ook collectief een verbeterpakket aan isolatiemaatregelen uitgevoerd. Hiermee zijn de woningen van energielabel, D, E of F naar label B gegaan. De bewoners konden ook tal van individuele keuzes maken waarmee hun woning nog beter zou aansluiten op de bewoners.

In de laatste fase renoveerde Bouwbedrijf van Montfort BV 247 woningen. Om de daken van deze woningen beter te isoleren is gekozen voor SUPAFIL Loft. Deze inblaaswol is snel aan te brengen op de vloeren van de “verloren” zolders. Hierdoor gaat er minder energie verloren via de dakelementen. Dit zorgt voor een forse besparing op de energierekening.

Omdat Supafil Loft met een Euro Brandklasse A1 onbrandbaar is, is dit ook een goede keuze als gekeken wordt naar de brandveiligheid van deze verloren zolders. 

Gebruikte producten
Opdrachtgever Woonbedrijf
Aannemer Montfort BV
Isolatiebedrijf Green Power Isolatie