Onconventioneel hotelconcept gebouwd met KnaufZeker

Perfecte geluidsisolatie staat garant voor goede nachtrust
Onconventioneel hotelconcept gebouwd met KnaufZeker

Als je hotel Niu Dairy in Haarlem bezoekt valt op hoeveel aandacht is besteed aan de lobby en restaurant. Net als bij elk hotel, is ook hier een goede nachtrust key. Die is verzekerd door de kamerscheidende wanden van Knauf.

Hip jasje verhult oerdegelijke bouwaanpak

De Duitse Novum Hotel Group heeft met Niu een zeer eigentijds hotelconcept neergezet: ‘native, inspiring, unique’ noemen ze het. Bij Niu Dairy in Haarlem spat die rebelsheid er vanaf. De inrichting is gebaseerd op het thema ‘Melk & Muziek’ dat is ontleend aan zuivelfabriek De Sierkan die vroeger op de plek van het hotel stond. En aan de buurman: poppodium Patronaat. Koeienhuiden, melkflessen, albumcovers en foto’s van artiesten krijgen na opening de meeste aandacht van de bezoekers. Voor en tijdens de bouw lag de focus in het bijzonder op een goede geluidsisolatie. Ook de jongere doelgroep waar Niu hotels zich op richten, stelt prijs op een goede nachtrust. Om die reden werd Knauf in een vroeg stadium door Mulderblauw architecten bij het project betrokken om mee te denken en te adviseren over de wanden.

Soundbarproof geluidsisolatie wanden

Elke kamerscheidende wand haalt een STC van 55+. Dat is genoeg om harde geluiden van bijvoorbeeld muziekinstallaties nog maar heel zachtjes hoorbaar te maken. Knauf adviseerde de W115, een woningscheidende wand die onder meer in appartementsgebouwen veel wordt toegepast. Het dubbele skelet is opgevuld met Knauf Acoustifit glaswol. Aan de buitenzijden zijn de wandskeletten dichtgezet met een laag A-plaat die aan de onderzijde is gekit zodat niet alleen luchtgeluid maar ook contactgeluid weinig kans heeft. Hierna kwam nog een laag Diamond Board platen. Deze plaat verhoogt de geluidsisolerende prestaties, en hij brengt extra stootvastheid mee. 

KnaufZeker garantie

Dat achter het hippe uiterlijk van dit hotel zoveel degelijkheid schuil gaat zou je op het eerste gezicht niet zeggen. Bij Hotel Niu Dairy heeft, is super veel aandacht aan geluidsisolatie en degelijkheid besteed. Het project is uitgevoerd onder KnaufZeker.  Dit garandeert gasten én opdrachtgever Novum Hotel Group van een ongestoorde nachtrust.

Gebruikte producten
Opdrachtgever Novum Hotelgroep
Architect Mulderblauw architecten
Afbouwer Ruitenbeek Projectafbouw