Noord Zuid lijn Amsterdamse metro

Geluidsabsorptie biedt hoger reizigerscomfort
Noord Zuid lijn Amsterdamse metro

De nieuwe Noord-Zuid metrolijn in Amsterdam halveert de reistijd tussen het noordelijk gelegen Buikslotermeerplein en het zuidelijke station. De reistijd bedraagt straks nog maar 16 minuten. Treinen die elke vier minuten de stations in- en uitrijden brengen een behoorlijke hoeveelheid geluid met zich mee. Goede geluidsisolerende eigenschappen werden daarom gezocht voor de afwerking van de metrostations. 

 

Oplossing

Het Heraklith® Tektalan en het Heraklith® A2 afbouwpaneel zijn gekozen om hun uitmuntende brandwerende en geluidsabsorberende eigenschappen en vormen een onderdeel van de totale oplossing. Beide panelen kennen een A2 brandclassificatie. 

Het Tektalan paneel is een 2-laags paneel waarbij een houtwolcementpaneel gecombineerd wordt met een steenwol isolatiemateriaal. Het A2 Afbouwpaneel is een paneel dat zich perfect leent voor toepassing tegen wanden en plafonds. Het combineert uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen met een A2 brandclassificatie. 

Bij de Noord-Zuidlijn zijn de panelen onder meer toegepast onder de perrons en diverse plafonds om te zorgen voor extra geluidsabsorptie en geluidsdemping. De metrostations worden stiller en bieden daarmee een hoger comfort aan de reizigers.  

Het project voor de nieuwe Noord-Zuidlijn in Amsterdam is voorbereid en uitgevoerd door de bouwteams die al een langdurige relatie met elkaar hebben.  

Noord Zuid lijn Amsterdamse metro
Noord Zuid lijn Amsterdam met Heraklith houtwolpanelen voor extra geluidsabsorptie en demping
Noord Zuid ljin Amsterdamse metro voor geluidsabsorptie onder de perrons
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Afbouw Verwol