Nieuwe bioscoop Kinepolis Haarlem

Ultieme filmbeleving met de beste akoestiek
Nieuwe bioscoop Kinepolis Haarlem

Het centrum van de Haarlemse wijk Schalkstad wordt volledig vernieuwd. Op het Floridaplein worden diverse blokken gebouwd met appartementen, winkels en horeca. Bovendien strijkt Kinepolis met een bioscoop neer in deze wijk.

Kinepolis Haarlem naar ontwerp Snelder Architecten

Deze Kinepolis wordt gebouwd naar een ontwerp van Snelder Architecten en bevat in totaal 934 stoelen, verdeeld over 6 zalen. Op straatniveau komen straks winkels die aansluiten op het winkelcentrum Schalkwijk. Snelder Architecten ontwierp eerder al de Kinepolis in Dordrecht en de Megekinepolis bij Jaarbeurs Utrecht.

Goede akoestiek in bioscoop

Een goede akoestiek verhoogt het gevoel van comfort en welzijn in elke ruimte. Bij een bioscoop is een goede akoestiek echter een van de belangrijkste aspecten die bijdragen aan de ultieme filmbeleving. In bioscopen worden isolatie en afbouwmaterialen geselecteerd op basis van criteria op het gebied van akoestiek en geluidsisolatie. Voor de bouw van Kinepolis Haarlem is het akoestisch advies geschreven door DGMR Arnhem.  

Acoustifit glaswol isolatie van Knauf Insulation

Je ziet het niet als je in de bioscoopzaal zit, maar in erg veel bioscopen wordt al jarenlang de Acoustifit glaswol isolatie gebruikt van Knauf Insulation voor de isolatie van scheidingswanden en plafonds. Goede geluidsisolatie is belangrijk. Er mag geen geluid van de ene zaal naar de andere zaal doordringen. Door te variëren met (drie) dubbellaags uitvoering van de isolatie en dubbele beplating is een uitstekende geluidsisolatie te realiseren.

Wij vinden Acoustifit een erg fijne isolatie om mee te werken. Het is geurloos, stoft niet en jeukt ook niet. 
Idris Tasdelen, eigenaar Future Projects
KnaufZeker voor echte prestatie garanties

KnaufZeker prestatie garanties 

Ben je op zoek naar zekerheid op het gebied van prestaties? Binnen KnaufZeker krijg je 10 jaar garantie op bijvoorbeeld de thermische, brand,- of de akoestische prestaties. De systemen van Knauf en Knauf Insulation zijn als systeem getest. Meer weten? Bespreek dan de mogelijkheden van KnaufZeker. 

Meer over KnaufZeker

Gebruikte producten
Opdrachtgever Kinepolis Group, Gent - België
Architect Snelder Architecten
Aannemer Bouwbedrijf Vrolijk, Zevenbergen
Afbouwer Muller Afbouwgroep ism Future Projects VOF