Na-isolatie zorgt voor hoger comfort

Isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte
Na-isolatie zorgt voor hoger comfort

Bij de familie Brouwer uit Amersfoort heeft Pluimers Isolatie in 2013 de spouwmuren, het dak en de kruipruimte van de woning geïsoleerd met hoogwaardige materialen. De woningwaarde is hierdoor verhoogd. 

Keuze isolatiebedrijf

De familie Brouwer kwam in contact met Pluimers via een TV-programma op RTL4. Pluimers werd in dit programma gepresenteerd en de keuze voor het isolatiebedrijf was dan ook snel gemaakt. Nadat mevrouw Brouwer een gratis adviesgesprek had aangevraagd op de website, kwam de isolatie-adviseur van Pluimers op bezoek. 

Complete woningisolatie 

Op advies van de isolatie-adviseur heeft de familie Brouwer gekozen voor drie verschillende maatregelen: 

Spouwmuurisolatie 

De spouwmuren zijn met Supafil Cavity Wall volledig gevuld zodat de muur de warmte in de winter beter in de woning houdt en in de zomer de warmte juist beter buiten houdt. Het isolatiemateriaal wordt via kleine boorgaten in de voegen van de buitenmuur ingeblazen. Een bouwvergunning is niet nodig. De woning voelt direct comfortabel en is minder vochtig.

Dakisolatie

Via een slecht geïsoleerd dak kan wel 30% van de energie verloren gaan. Dan vliegt de warmte lekker de lucht in. Goede dakisolatie zorgt voor een lagere energierekening. Het dak is immers een groot oppervlak. Wil je aan de slag met dakisolatie? Meer informatie vind je op onze pagina hellend dak na-isoleren.

Kruipruimte isolatie

Goede vloerisolatie verhoogt vooral het comfort. Je hebt minder snel last van koude voeten. Als het hele huis geïsoleerd wordt is het belangrijk om de vloer niet te vergeten! Zeker een houten vloer kan anders last krijgen van kou en vocht door condensatie.

Met deze 3 stappen heeft de woning flinke stappen gemaakt als het gaat om duurzaamheid en energiezuinigheid.

 

De duidelijke uitleg en het advies van de adviseur gaf ons enorm veel vertrouwen.
Mevrouw Brouwer
Mevrouw Brouwer over samenwerking Pluimers Isolatie

Mevrouw Brouwer blikt terug

Het adviestraject van de isolatie-adviseur was goed en duidelijk. Alle maatregelen werden netjes besproken en het vertrouwen was bij mij meteen aanwezig. Ook bij de uitvoering werd netjes en zorgvuldig gewerkt. Er zat nog een kier op de zolder en deze werd na één telefoontje door Pluimers meteen verholpen.

 

Woning is na isolatie heel behaaglijk

Mevrouw Brouwer: "Voorheen was onze zolder altijd koud en onbehaaglijk. Daarom wilden wij de zolder graag goed isoleren met een mooie afwerking. De adviseur van Pluimers heeft ons goed advies gegeven. Onze zolder is nu een mooie, bewoonbare en comfortabele ruimte geworden. 

Wij zijn uiteindelijk blij dat wij ons geld in de isolatie hebben geïnvesteerd en niet de hypotheek hebben afgelost. Nu hebben wij een beter rendement. We hebben nu een behaaglijke woning, de kou van de muur en de vloer is helemaal weg. Momenteel kijken we erg uit naar onze jaarlijkse gasrekening in december. Maar een rapportcijfer 10 is hoe dan ook op zijn plaats, " aldus mevrouw Brouwer. 

Wil je weten wat bij jouw woning mogelijk is? 

Bekijk dan ook onze informatiepagina's over renovatie eens. Met de hoge energieprijzen van nu, betaalt isolatie zich snel terug. Je kunt natuurlijk eenvoudig zelf aan de slag. Op onze renovatiepagina's geven we tips en advies over verschillende isolatie klussen. Van de vloerisolatie onder een kruipruimte tot en met de dakisolatie.

Laat je de isolatie uitvoeren door een aannemer of een professional? Dan heb je mogelijk ook recht op de ISDE subsidie

 

Opdrachtgever Fam. Brouwer
Verwerker Pluimers Isolatie