Molenbossenflats, Venlo

Renovatie in bewoonde staat
Molenbossenflats, Venlo

De Molenbossenflats is een complex van vier hoogbouwflats, dat is gebouwd rond 1966. Door de ligging en het uitzicht zijn de flats sinds eind jaren ‘60 erg in trek bij bewoners. De voorzieningen van de flats voldeden echter niet meer aan de maatstaven van deze tijd. Woningbouwvereniging Antares besloot daarom om de flats te renoveren. De opdrachtgever wilde het aanzicht en het wooncomfort van de flats verbeteren. Omdat de 608 woningen in bewoonde staat gerenoveerd moesten worden, was minimale overlast voor de huurders erg belangrijk.

Isolatie draagt bij aan hoger wooncomfort en minder geluidsoverlast

Wooncomfort omhoog

De architect heeft de wensen van de bewoners meegenomen in het ontwerp. Veel bewoners kozen voor een nieuwe indeling van hun flat. Hiervoor zijn tussenwanden geplaatst waarin Acoustifit is verwerkt. Deze duurzame glaswol is erg geschikt voor verwerking in scheidingswanden en zorgt voor hoge prestaties op het gebied van geluidsisolatie. Door de toepassing van ECOSE® technologie in Acoustifit geeft het isolatiemateriaal weinig stof af en irriteert het niet aan de huid en handen. Dat is niet alleen ideaal voor de verwerker, maar het draagt ook bij aan een gezond binnenklimaat zowel tijdens als na de klus. En dus ook erg fijn voor bewoners die terugkeren naar hun appartement na de renovatie. 

Naast het isoleren van de wanden heeft Knauf Insulation ook de thermische waarde van de vloeren op de begane grond verhoogd. Om te voorkomen dat kou en geluid optrekt van de parkeergarage naar de bovenliggende woningen, zijn er Heraklith® houtwolpanelen geplaatst tegen het plafond van de parkeergarage. Er is gekozen voor het Heraklith® | Heratekta paneel. Een paneel dat vocht- en schimmelwerend is en goede prestaties levert op het gebied van warmteweerstand en brandklasse. 

Een geliefde plek om te wonen

De oplossingen van Knauf Insulation hebben er mede voor gezorgd dat de woningen zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoners zonder overlast te bezorgen bij het plaatsen en verwerken. Door de inzet van duurzame producten en systemen is het energielabel F gestegen naar een B. De thermische en akoestische isolatieoplossingen hebben het wooncomfort verhoogd De Molenbossenflats zullen een geliefde plek om te wonen blijven. 

Gebruikte producten
Opdrachtgever Antares Woningbouwvereniging Venlo
Architect Hans van Heeswijk Architecten
Aannemer Jos Dielissen Knaapen groep Son